Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ ενός ατμιστή και ενός καπνιστή

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ ενός ατμιστή και ενός καπνιστή. Σίγουρα θα αναρωτιέστε ποιο είναι το σημείο που διαφοροποιεί αυτές τις δύο κατηγορίες, και τι είναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Διαβάστε παρακάτω για να κατανοήσετε το νόημα ετούτης της σκέψης.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως είναι αρκετές οι διαφορές μεταξύ τους, αλλά μία είναι η σπουδαιότερη που χρήζει άξια αναφοράς, και ονομάζεται συνειδητοποιημένος ατμιστής, διότι έχει αντιληφθεί το μέγεθος της επιβάρυνσης της υγείας που έχει δεχθεί από το κάπνισμα και πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για χάσιμο χρόνου, από το να στραφεί στο vaping.

Βέβαια, προσωπικά έχοντας γνώση των πραγμάτων και μία πολυετή εμπειρία επάνω στο αντικείμενο του ατμίσματος, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να αγιοποιήσω το ηλεκτρονικό τσιγάρο, λέγοντας πως είναι τελείως αθώο και ανέλπιστα υγιεινό. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, διότι το υγρό αναπλήρωσης περιέχει νικοτίνη, το οποίο είναι δηλητήριο και έχει τρομερά εθιστική δράση στον άνθρωπο.

Όμως για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, όποιον χρήστη ηλεκτρονικού τσιγάρου και να ρωτήσεις, ο οποίος έχει τουλάχιστον ένα χρόνο μόνιμης δράσης, θα σου απαντήσει ευθέως και ειλικρινώς πώς έχει αλλάξει η ζωή του ριζικά προς την θετική πλευρά και έχει δει να βελτιώνεται η υγεία του προς το καλύτερο, με απλά λόγια είναι μέρα με τη νύχτα, το ένα από το άλλο, και δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά η αληθινή πραγματικότητα που δεν χωράει καμία αμφισβήτηση, εφόσον γνωρίζεις τις διαστάσεις των πραγμάτων και δεν διακατέχεσαι από προκαταλήψεις ή εμμονές.

Το δίλημμα των καπνιστών.

Κατά καιρούς με ρωτάνε διάφοροι καπνιστές αν το e-cigarette είναι αποτελεσματικό και αν μπορεί να τους βοηθήσει να απαλλαχθούν οριστικά από τούτο τον μπελά που έχουν μπλέξει και δεν μπορούν να απεξαρτηθούν. Η απάντησή μου δεν είναι ποτέ μονολεκτική, διότι προφανώς πρέπει να εξηγήσω λεπτομερώς τις παραμέτρους, ούτως ώστε να γίνει αντιληπτή κάθε λεπτομέρεια, με την προϋπόθεση όταν θα ξεκινήσουν να ατμίζουν να είναι απόλυτα κατασταλαγμένοι στο τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Ακόμη και ο πιο δύσπιστος smoker, ο οποίος βλέπει την περίσταση καχύποπτα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να μπει σε ένα στάδιο δοκιμής για λίγες εβδομάδες, κι όντως δεν τον ωφελήσει, τότε θα έχει κάθε δικαίωμα να έχει τις αντιρρήσεις του, απλά αυτές καλό θα είναι να συνοδεύονται με επιχειρήματα , για να πείσουν κατά κύριο λόγο τον εαυτό του.

Επίσης οφείλω να ξεκαθαρίσω πως όποιος περιμένει θαύματα από την πρώτη ημέρα που θα δοκιμάσει το e-cig, μάλλον πλανιέται πλάνην οικτρά και θα του σύστηνα ανεπιφύλακτα να εγκαταλείψει την παρούσα ιδεολογία, γιατί διαφορετικά θα είναι σαν να κοροϊδεύει τον ίδιο του τον εαυτό και κατ’ επέκταση την ομήγυρη του, που θα τους λέει ένα σωρό ανακρίβειες, οι οποίες βέβαια δεν θα ευσταθούν επουδενί.