Ας δείξουμε υπευθυνότητα, σταματώντας να ψωνίζουμε από το εξωτερικό

Ας δείξουμε υπευθυνότητα, σταματώντας να ψωνίζουμε από το εξωτερικό, διότι δεν βοηθούμε την Ελληνική οικονομία να ανακάμψει από το λήθαργο που βρίσκεται τα τελευταία 8 έτη.

Σας μιλώ με απόλυτη ειλικρίνεια πως δεν έχω κανένα όφελος αν κάποιος συνατμιστής κάνει τα ψώνια του από οπουδήποτε, όμως επειδή έχω μάθει να λειτουργώ υπεύθυνα στη ζωή μου, δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός πως όταν δεν βοηθήσουμε τα ελληνικά καταστήματα πώς αυτά θα δώσουν εργασία στον κάθε ένα από εσάς.

Επίσης, όταν δίνετε τα λεφτά σας στα Κινέζικα e-shops για να κάνετε τα εβδομαδιαία ή τα μηνιαία ψώνια σας, σίγουρα εξοικονομείτε κάποια χρήματα και περί αυτού δεν χωράει καμία αμφιβολία, όμως ο ίδιος σου πιθανόν να παραπονιέσαι πως δεν βρίσκεις πουθενά δουλειά για να δουλέψεις, βλέπεις αυτό είναι το βαρύ τίμημα που πληρώνουμε εδώ και δεκαετίες, βλέποντας κοντόφθαλμα.

Όμως και από την άλλη πλευρά οι Έλληνες καταστηματάρχες έχουν ρίξει λευκή πετσέτα και πλέον δεν μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικοί και αναγκαστικά υπερκοστολογούν τα προϊόντα τους, αφού δυστυχώς το κράτος έχει επιβάλει τσουχτερή φορολογία και αναπόφευκτα η τιμή του ηλεκτρονικού τσιγάρου φτάνει στα ουράνια, κάνοντας αποτρεπτική την όποια αγορά από τη μεριά των ατμιστών.

Τους τελευταίους μήνες τα τελωνεία έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους στα εμπορεύματα.

Τα τελώνια πλέον δεν είναι όπως ήταν παλαιότερα και δεν αφήνουν εύκολα να περάσει κάτι χωρίς να ελεγχθεί, τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει το σωματείο των τελωνειακών, αλλά όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι φύσει αδύνατον ή ανέφικτο να ελεγχθούν όλα τα δέματα που έρχονται από το εξωτερικό, λόγω περιορισμένου υπαλληλικού προσωπικού.

Βέβαια αυτό που κυνηγάνε οι τελωνειακοί είναι τα δέματα που έρχονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πιο συγκεκριμένα εκείνα που έχουν αξία άνω των 20 ευρώ, επειδή υπόκεινται σε δασμούς και προφανώς με τούτο τον τρόπο θα εισρεύσουν έσοδα στην κρατική μηχανή.

Όσοι κάνουν ψώνια από κινεζό-μάγαζα, παρατήρησαν από τον Ιανουάριο του 2017 και εντεύθεν πως συχνά πυκνά καλούνται να πληρώσουν ένα επιπλέον κόστος, δηλαδή, υπάλληλοι συνήθως κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο και ότι εμπόρευμα εντοπιστεί να έχει αξία μεγαλύτερη των 20 ευρώ πληρώνει ένα τέλος εκτελωνισμού που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

Αλλά το θέμα δεν είναι να υπάρξει περισσότερη επιτήρηση, τουναντίον είναι να γίνουμε εμείς οι Έλληνες πολίτες επιτέλους υπεύθυνοι απέναντι στην κοινωνία και να σταματήσουμε την κοροϊδία, γιατί ως γνωστόν μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια.