Μικρά περίεργα μηχανάκια. (του Θεόδωρου Μάργαρη)

Μικρά περίεργα μηχανάκια. (Προσωπική εμπειρία του κυρίου Θεόδωρου Μάργαρη).

 

Ένα χρόνο πριν και ενώ έβλεπα γύρω μου ανθρώπους με κάτι περίεργα μηχανάκια στο χέρι να βγάζουν ατμούς, ήταν η αφετηρία να κάνω ένα καινούριο ξεκίνημα κόβοντας το κάπνισμα.

Στα 50 μου πια είπα ως εδώ………… δεν με έσπρωξε ευτυχώς καμιά ιατρική γνωμάτευση, απλά το λαχάνιασμα, η δυσφορία (το βράσιμο) τα βράδια στο στέρνο με έκαναν να πάρω αυτή την απόφαση και ένα ωραίο πρωί πήγα στο πρώτο μαγαζί που βρήκα μπροστά μου, εδώ στην περιοχή μου (Παγκράτι), μπήκα μέσα αποφασισμένος, θέλοντας να κάνω ένα καινούργιο βήμα για το καλό μου.

Αφού ενημερώθηκα για τους τρόπους, τα μοντάκια, τις αντιστάσεις, τα watt, τα υγρά αναπλήρωσης, και πολλά άλλα κινέζικα (ακαταλαβίστικα) ………………… για μένα, έκανα την πρώτη μου αγορά .

Φτάνοντας στο σπίτι περιχαρής, με το νέο μου απόκτημα στο χέρι και ατμίζοντας σαν τρελός, ανακαλύπτω μερικές διαρροές και τότε αντιλαμβάνομαι ότι εδώ χρειάζεται μελέτη το πράγμα.

Είμαι αποφασισμένος όμως να μην ξαναβάλω τσιγάρο στο στόμα μου, και με αυτό σαν γνώμονα αρχίζω το ψάξιμο στο διαδίκτυο και τελικά ανακάλυψα έναν ολόκληρο κόσμο, και μάλιστα πιο δύσκολα αυτή την φορά, όπως micro coil, επισκευάσιμοι ατμοποιητές, σφιχτή τζούρα, αεράτη τζούρα πνευμονική εισπνοή, κάτι περίεργα κουτάκια με εργαλεία, σύρματα, γενικά ένας κόσμος αλλόκοτος.

Και όσο συνέχιζα το ψάξιμο, τόσο άτμιζα, στο μεταξύ έχοντας απέναντι μου ένα πακέτο καπνό με τα χαρτάκια και τα φίλτρα, τα ένιωθα εκεί να περιμένουν σαν απειλή.

Με βοηθό αυτό το περίεργο μηχανάκι στο χέρι, που έβλεπα μέχρι τώρα να το κρατούν κι άλλοι, πλέον τώρα είναι και στο δικό μου χέρι.
Και ενώ προσπαθώ να μάθω και άλλα περίεργα πράγματα, ταυτόχρονα προσπαθώ να μεταφέρω αυτή την μικρή γνώση και στους φίλους μου.
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ και που ξέρεις μπορεί μια μέρα όλος ο κόσμος να είναι με μικρά περίεργα μηχανάκια στο χέρι.