Υποστηρίζουμε την αναλογική αύξηση των φόρων, δήλωσε η

Υποστηρίζουμε την αναλογική αύξηση των φόρων, δήλωσε η philip morris. Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph αποκαλύπτει ότι η κορυφαία καπνοβιομηχανία Philip Morris στηρίζει την υπερφορολόγηση των παραδοσιακών τσιγάρων, διότι πλέον έχει ρίξει το βάρος της στις πωλήσεις των προϊόντων μειωμένου κινδύνου.

Ο Peter Nixon, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Philip Morris στο Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε μια τετρασέλιδη επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Philip Hammond, λέγοντάς του πως συμφωνεί απολύτως με τα πλάνα της φορολόγησης της κρατικής μηχανής (τα οποία είναι εξουθενωτικά), όμως το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ετούτη η τακτική αντιτίθεται στα συμφέροντα του παγκόσμιου κολοσσού, αλλά ας το προσπεράσουμε προς το παρόν.

Ο λόγος που η πασίγνωστη εταιρεία προέβη σε αυτό το διάβημα είναι απλός (σύμφωνα με το σκεπτικό της), αποθαρρύνει τους καπνιστές να αγοράσουν τα πανάκριβα πακέτα τους, με την προοπτική να στραφούν σε λιγότερο επιβλαβείς εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα το iqos.

Αναλογική αύξηση της φορολογίας.

Ο στόχος μιας τέτοιας ανακοίνωσης είναι σίγουρα για να εξασφαλίσουν την προβολή των προϊόντων μειωμένης βλαπτικότητας που λανσάρει η εταιρεία και κατατάσσονται στην κατηγορία Heat not burn, άλλωστε μία παρόμοια δήλωση έχει γίνει και από τοντου Andre Calantzopoulos (Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας), σε μια συνέντευξη του στο BBC.

Ωστόσο, η αύξηση των φόρων επί των προϊόντων καπνού μερικές φορές προκαλεί παρενέργειες στην πραγματική οικονομία της εκάστοτε χώρας, επειδή ο κόσμος αναμφισβήτητα θα στραφεί κάποια στιγμή στο παρεμπόριο και στη μαύρη αγορά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διεθνής εταιρεία καπνού ζητά μια «αναλογική» αύξηση, σε συμφωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επειδή οι νοήμονες άνθρωποι είμαστε, καταλαβαίνουμε πως κάποιο λάκο έχει η φάβα, σύμφωνα με την τρέχουσα πολιτική τους, η παρούσα μεθοδολογία αντιτίθεται στα συμφέροντά τους. Ειλικρινά μένω έκπληκτος με τη συμπεριφορά τους, γιατί δεν έχω ξαναδεί κάποιος να δυσφημεί τα προϊόντα που πουλάει.

Η Philip Morris υποστηρίζει τον αγώνα του ΠΟΥ κατά του καπνίσματος.

Τα ανησυχητικά συμπεράσματα μιας πρόσφατης μελέτης, η οποία ανέλυσε την αντιμετώπιση των παγκόσμιων τάσεων για τη χρήση καπνού δείχνουν ότι παρά τις αμέτρητες απαγορεύσεις που έχει υποστεί το κάπνισμα, δεν φαίνεται να καταπολεμάται, απλά η μόνη θετική πτυχή είναι ο περιορισμός της τρέχουσας τάσης και κατ’ επέκταση ο απώτερος σκοπός είναι ο επιπολασμός του καπνίσματος να κατέβει στο χαμηλότερο εύρος, κάτι που είναι φυσικά είναι δύσκολο, άσχετα αν βγαίνουν μερικοί εμπειρογνώμονες και εκφράζουν την υπεραισιοδοξία τους γι’ αυτό το γεγονός.

Η αύξηση των φόρων είναι σαφώς ο μοχλός ελιγμών της Philip Morris που έχει ως στόχο να τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης από τον απλό κόσμο και την πολιτική ηγεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια χώρα που έχει ήδη αποδειχθεί πως είναι μία καλοδουλεμένη μηχανή στην καταπολέμηση της «επιδημίας του καπνού».

Η στασιμότητα εξάλειψης του smoking υποδηλώνει ότι η μελλοντική έρευνα είναι απαραίτητη για να επινοηθούν τρόποι επιτάχυνσης της προόδου και της καινοτομίας στις στρατηγικές ελέγχου του καπνού.