Υποστηρικτική τηλεφωνική γραμμή, δεν ξέρει τι να απαντήσει

Υποστηρικτική τηλεφωνική γραμμή, δεν ξέρει τι να απαντήσει στους καπνιστές. Όταν ένας καπνιστής επιθυμεί να σταματήσει αυτή την βλαβερή συνήθεια, συνήθως καλεί στην ανωτέρα τηλεφωνική γραμμή για να ζητήσει πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της μείωσης της βλάβης, παρεμπιπτόντως ο συγκεκριμένος φορέας έχει ως στόχο να προσφέρει στήριξη σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, αλλά δεν ξέρει πώς να απαντήσει όταν τους ρωτάνε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Υποστηρικτική τηλεφωνική γραμμή, δεν ξέρει τι να απαντήσει

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ «The Department of Defense (DOD)» είναι εταίρος με την UCANQUIT2 .org, η οποία προσφέρει μια τηλεφωνική γραμμή με στόχο να βοηθήσει την ενεργό υπηρεσία ή τους συνταξιούχους που ήταν παλαιότερα μέλη, την εθνοφρουρά, τους εφέδρους και οι οικογένειές τους, να σταματήσουν το κάπνισμα, όμως αποδεικνύεται περίτρανα πως τα άτομα που εργάζονται στη Γραμμή βοήθειας είναι σχεδόν αποδιοργανωμένα και η έλλειψη εκπαίδευσης τους βγάζει μάτια, σχετικά με την ενημέρωση του ατμίσματος.

Η αρθρογράφος του Forbes, η Sally Satel, έκανε κάτι έξυπνο για να διαπιστώσει κατά πόσο άρτια είναι αυτή η υπηρεσία που υποτίθεται πως βοηθά τον κόσμο στις δύσκολες στιγμές. Λοιπόν η προαναφερόμενη κάλεσε την παρούσα γραμμή, προσποιούμενη ότι είναι σύζυγος του ενός καπνιστή που είναι απελπισμένος και δεν γνωρίζει πώς να διακόψει το smoking.

Οπότε σαν σύζυγος του, θα ήθελα να μάθω κάποιες πληροφορίες αναφορικά με τις εναλλακτικές λύσεις ενάντια στις βλάβες του καπνού, καθώς μέχρι τώρα έχει δοκιμάσει διάφορους τρόπους και μεθόδους για να ξεφύγει οριστικά από ετούτο, αλλά προφανώς δεν τα κατάφερε. Βασικά σκέφτομαι να συστήσω στον άντρα μου να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, σαν ύστατη προσπάθεια, και θέλω να μου εξηγήσετε αν είναι ασφαλές ή πιο επικίνδυνο από τον εύφλεκτο ομόλογό του, εσείς τι μου προτείνετε να πράξω;

Η συζήτηση εξελίχθηκε κάπως έτσι:

Γραμμή Βοήθειας : Γεια σας! Πώς μπορώ να σε βοηθήσω σήμερα;

Sally Satel : Ο σύζυγός μου θέλει να κόψει το κάπνισμα. Ο φίλος του χρησιμοποιεί snus (είναι ο καπνός που μασιέται ή μπαίνει κάτω από τα ούλα). Θέλει να ξέρει αν μπορείτε να τον βοηθήσετε;

Γραμμή Βοήθειας : Ετούτο το είδος καπνού χρησιμοποιείται χωρίς καύση, αλλά εξακολουθεί να περιέχει καπνό και άλλες χημικές ουσίες … ο χρήστης το τοποθετεί ακριβώς μεταξύ των χειλιών και των ούλων, ακουμπώντας επάνω στο δέρμα για να απορροφήσει τη νικοτίνη.

Sally Satel : Αλλά είναι λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα;

Γραμμή Βοήθειας : Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια σαφέστατη επιστημονική απάντηση στο τρέχον θέμα. Το κάπνισμα προκαλεί άπειρα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό και το snus κάνει επίσης το ίδιο, ως εκ τούτου δεν πρέπει να αυταπατάται ότι είναι κάτι ασφαλέστερο.

Sally Satel : Είναι λιγότερο επικίνδυνο; Ο σύζυγός μου πραγματικά χρειάζεται την νικοτίνη και αν θα μπορούσε να προσφέρει μειωμένο κίνδυνο, τότε ίσως να αξίζει τον κόπο να το βάλει στην καθημερινότητά του.

Γραμμή Βοήθειας : Η άποψή μου / οι συμβουλές /οι πληροφορίες – ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε, η δουλειά μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα και όχι να περιστρέφονται γύρω από αυτό, με την ψευδαίσθηση ότι έχουν απεξαρτηθεί.

Sally Satel : Έτσι, αν ο Ρότζερ δεν θελήσει να πάρει τα φαρμακευτικά σκευάσματα που του προτείνεται, και δεν έχει βοηθηθεί από τις τσίχλες ή τα επιθέματα νικοτίνης, υπάρχουν κάποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις; λοιπόν, τι θα λέγατε για e-cigarette. Πέρασα πριν λίγες μέρες από ένα ατμιστικό κατάστημα και μου είπαν θετικά πράγματα για δαύτο.

Γραμμή Βοήθειας : Ενώ το e-cigarette προωθείται από κάποιους ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την διακοπή του καπνίσματος, δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφόρηση για το πώς θα επηρεάσει την υγεία σας τώρα, ή μακροπρόθεσμα. Σας συμβουλεύουμε να μην στραφείτε προς αυτό το είδος, γιατί ξανά η επιβάρυνση της υγείας, θα βρίσκεται σχεδόν στα ίδια πλαίσια.

Sally Satel : Λοιπόν, υποθέτω ότι πρέπει να σας θέσω ξανά το ίδιο ερώτημα για το κατά πόσο λιγότερο επικίνδυνο είναι από το κάπνισμα;

Γραμμή Βοήθειας : Δεν ξέρω και δεν μπορώ να σας παράσχω πληροφορίες για το τρέχον θέμα.