Χρησιμοποιεί ανακριβή γεγονότα για να υποστηρίξει το επιχείρημά του

Χρησιμοποιεί ανακριβή γεγονότα για να υποστηρίξει το επιχείρημά του. Πριν λίγες μέρες ο γερουσιαστής της πολιτείας Νέας Υόρκης πρότεινε μία νομοθεσία για την απαγόρευση των γεύσεων στα υγρά αναπλήρωσης, ισχυριζόμενος ανόητες προφάσεις που δεν θα τις επικαλούνταν ούτε ένα δεκάχρονο παιδί. Αυτά συμβαίνουν όταν έχουν στα χέρια τους την εξουσία, άτομα που διακατέχονται από αμετροέπεια.

Χρησιμοποιεί ανακριβή γεγονότα για να υποστηρίξει το επιχείρημά του
Το τελευταίο διάστημα τα ατμιστικά προϊόντα βρέθηκαν στο στόχαστρο στο NY State και τέτοιου είδους παρόμοια επίθεση δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί. Πρώτα ήρθε η πρόταση για την απαγόρευση των εκπτωτικών κουπονιών που πλέον τα καταστήματα δεν θα μπορούν να κάνουν προσφορές στους πελάτες τους, και την περασμένη εβδομάδα ο τοπικός Επίτροπος Υγείας απέστειλε σε όλους τους γιατρούς της περιοχής μία επιστολή η οποία ορθά κοφτά τους προτρέπει να μην προτείνουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους ασθενείς ως εναλλακτική λύση έναντι στο καπνό.

Τώρα, ο Γερουσιαστής Brad Hoylman (D-Manhattan), έχει υποβάλει πρόταση για την καθιέρωση νομοθεσίας που θα απαγορεύει τα αρωματισμένα e-υγρά στην Πολιτεία του. Για την προώθηση αυτής της απαγόρευσης, ανέφερε ευθαρσώς πως οι καπνοβιομηχανίες σε συνεργασία με την ατμιστική βιομηχανία προωθούν ένα σωρό γεύσεις για να προσελκύσουν τους εφήβους να εισέλθουν σε αυτές τις βλαβερές συνήθειες, όπως για παράδειγμα φρουτένιες, ζαχαρωτά, καραμέλα, το μαλλί της γριάς, προκειμένου αυτή η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα να γαντζωθεί στη νικοτίνη, εξασφαλίζοντας μία ακόμη νέα γενιά πελατών.

Καμία από τις προαναφερόμενες γεύσεις δεν παράγονται από τις καπνοβιομηχανίες.

Ωστόσο, ο Δρ Μάικλ Σίγκελ, οποίος είναι καθηγητής πανεπιστημίου του Τμήματος υγείας, επεσήμανε ότι οι ισχυρισμοί του γερουσιαστή είναι ανακριβείς, διότι στα παραδοσιακά τσιγάρα που διατίθενται από τις μεγάλες εταιρείες καπνού δεν χρησιμοποιούν ούτε μία από τις παραπάνω γεύσεις στα προϊόντα τους, αντιθέτως περιέχονται μονάχα στα eLiquids και κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτή την επιχειρηματολογία, αν έριξε έστω μία γρήγορη ματιά στο εμπόριο.

Στην πραγματικότητα ετούτες οι γεύσεις παράγονται από ανεξάρτητες εταιρείες που δεν έχουν κανένα απολύτως συνεταιρισμό με τις εταιρείες καπνού και προφανώς πάνω σε αυτήν την γελοία ιστορία ίσως να φτιαχτεί ένας νόμος που θα κατακρεουργεί το άτμισμα. Έτσι, αντί ο γερουσιαστής απλώς να λέει την αλήθεια, αποφάσισε να εξαπλώσει μία τερατώδης προπαγάνδα, λέγοντας στην κοινωνία πως οι καπνοβιομηχανίες είναι ένοχες για την εμπορία αυτών των γεύσεων. Ο Siegel, τονίζει ότι η γερουσιαστής σαφέστατα εκμεταλλεύεται το γενικό κλίμα της δυσπιστίας που υπάρχει για τις καπνοβιομηχανίες με σκοπό να κερδίσει περαιτέρω υποστήριξη για να ολοκληρώσει το θέλημά του και πιθανότατα θα τα καταφέρει πολύ σύντομα.

Επικαλούνται κραυγαλέα ψεύδη για να κερδίσουν έδαφος.

Όπως λέει μία παροιμία, «στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται», οπότε δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ετούτος ο υπερβάλλοντας ζήλος για να πλήξουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο, άλλωστε το πεδίο είναι ελεύθερο για να κάνει ο καθένας ότι θέλει, αφού δεν υπάρχει κάποιο επίσημο όργανο για να αποτρέψει τέτοιου είδους αήθεις επιθέσεις (εννοώ την παγκόσμια ατμιστική κοινότητα). Δεν υπαινίσσομαι απλά ότι είμαστε σκορποχώρι, αλλά ουσιαστικά θα μας χαρακτήριζα ως ένα ξέφραγο αμπέλι που ο οποιοσδήποτε μπορεί να εκτοξεύει ένα σωρό ανακρίβειες, δίχως να υπάρχει ίχνος ξεδιαντροπιάς.

Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους και οι δολιοφθορείς θα τιμωρηθούν από τον κόσμο για το χάος που προκαλούν, με το να τους δείχνουν την αδιαφορία τους και να μην τους παίρνουν στα σοβαρά.