Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του συλλόγου μας

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του συλλόγου της Κοινότητας Ελλήνων Ατμιστών και καλώ αρχικά όσους δεν έχουν εγγραφεί να το πράξουν άμεσα και κατ’ επέκταση να στηρίξετε ετούτη την ιδέα με θέρμη κι αφοσίωση.

Αγαπητοί συνατμιστές, τα ψέματα τελείωσαν, σε λίγες ημέρες, στις 19 Μαρτίου την ερχόμενη Κυριακή, θα εκλεχθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο, προς στιγμήν οι υποψήφιοι είναι επτά άτομα και υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στους 9, έως την πολυπόθητη ημέρα. Από τους εννέα υποψηφίους, οι πέντε με τους περισσότερες ψήφους θα απαρτίζουν και το διοικητικό συμβούλιο.

Επειδή όπως παρατηρήσατε, ο τομέας του ατμίσματος δέχθηκε ανεπανόρθωτα πλήγματα από την κυβέρνηση με τον επαχθή νόμο που εφάρμοσε και πρακτικά το εξισώνει άμεσα με το κάπνισμα, κάτι που είναι πέρα ως πέρα άδικο. Οπότε ουσιαστικά η μόνη μας Ελπίδα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας είναι ο σύλλογος, διαφορετικά αν προχωράμε σαν σκορποχώρι δεν πρόκειται να επιτύχουμε τίποτα, παρά μόνο τον αφανισμό μας.

Μην πιστέψετε ούτε για μία στιγμή πως τα πράγματα θα καλυτερέψουν και η κυβέρνηση θα πάρει πίσω το νόμο που εναντιώνεται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, διότι κι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που θέσπισαν παρόμοια δίκαιο πως η Ελλάδα, σχετικά με το E-cigarette, καμία εξ αυτών δεν αναθεώρησε τις απόψεις τους, τουναντίον, αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο σκληρότεροι, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκδώσει συγκεκριμένες οδηγίες που λένε πως το άτμισμα δεν διαφέρει καθόλου από το κάπνισμα και οφείλουν όλα τα κράτη μέλη να λάβουν τα μέτρα τους απέναντι σε αυτό το γεγονός.

Σε πρακτικό επίπεδο, πλέον το ηλεκτρονικό τσιγάρο τυπικά ή άτυπα, η Ελληνική Πολιτεία το έχει κατατάξει ως καπνικό είδες. Σίγουρα αυτή η λογική είναι ότι πιο ακραίο έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια που το vaping αρχίζει να αποκτά τεράστια δημοτικότητα ανάμεσα στις τάξεις των καπνιστών και είναι σαν να τους λέει παραμείνετε στη μιζέρια σας (δηλαδή το smoking), αφού και η άλλη πλευρά είναι το ίδιο βλαπτική.

Είναι σαφές πως για να ανατρέψουμε αυτή την θεωρία, πρέπει να κινηθούμε σε νομικό επίπεδο και αυτό θα τα αναλάβει ο δικηγόρος της Κοινότητας Ελλήνων Ατμιστών, τώρα αν έχετε την εντύπωση πως πρέπει να βγαίνουμε στους δρόμους να διαδηλώνουμε για να μας λυπηθεί η πολιτική ηγεσία, τότε πλανάστε πλάνην οικτράν, νομίζω εδώ που φτάσαμε χρειάζονται ουσιώδες κινήσεις και οτιδήποτε διαφορετικό, όχι απλά δεν θα συνεισφέρει, αλλά θα μας αποπροσανατολίσει από το στόχο μας, ο οποίος είναι να άρουμε το νόμο που στραγγαλίζει το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Γι’ αυτό αγαπητοί μου φίλοι, πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή μας μέσω του επίσημου Πανελλήνιου συλλόγου μας και εσείς με τον τρόπο σας να δώσετε την αμέριστη συμπαράστασή σας προς αυτά τα άτομα που θα παλέψουν για λογαριασμό μας. Εσείς οφείλετε να τους στηρίξετε κι αν στο τέλος αποδειχθεί ότι δεν είναι άξιοι των περιστάσεων ή δεν τα έχουν καταφέρει, τότε προφανώς θα μπορείτε να τους κατακρίνετε, αλλά όχι όμως, πριν αναλάβουν δράση.

Νομίζω ότι η ανθρωποφαγία που επικρατεί στην Ελλάδα έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας και από τα σφάλματα των πολιτικών την πληρώνουν και άλλες υπηρεσίες που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο της πολιτικής, πλέον και οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο και ο κόσμος τους κοιτάει με καχυποψία, θεωρώντας πως και εκεί μπορεί να υπάρχει διαφθορά, εδώ ταιριάζει η παροιμία που λέει: άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας