Υγρά αναπλήρωσης (e-liquids), πλήρης οδηγός για να γνωρίζετε

Υγρά αναπλήρωσης (e-liquids), πλήρης οδηγός για να γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το ιδιαίτερο αντικείμενο που χρησιμοποιούμε στο ηλεκτρονικό τσιγάρο και αναμφισβήτητα χωρίς την ύπαρξη του δεν υφίσταται το άτμισμα.

Σχεδόν την τελευταία δεκαετία που έκανε την εμφάνισή του το eCiagertte όλοι οι ατμιστές ήταν υποχρεωμένοι να μάθουν διεξοδικά και την παραμικρή πληροφορία που αφορά τα υγρά αναπλήρωσης. Ο λόγος είναι πολύ απλός, μέσα στα e-liquids περιέχονται πάνω από τέσσερα βασικά συστατικά, αρχικά θα σας αναφέρω τα βασικότερα στα αγγλικά αγγλικά:

  1. Vegetable glycerin.
  2. Propylene glycol.
  3. Nicotine.
  4. Flavor.

Όπως παρατηρείται παραπάνω είναι τέσσερις διαφορετικές ουσίες και πολύ πιθανόν ορισμένοι άνθρωποι να έχουν αλλεργία σε μία από αυτές, προσωπικά γνωρίζω αρκετά άτομα που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην προπυλενογλυκόλη και μετά από συζητήσεις που είχα μαζί τους, με πληροφόρησαν πως εάν δεν ανακάλυπταν νωρίς τι τους προκαλούσε πρόβλημα μέσω της αλλεργικής αντίδρασης, πιθανόν να είχαν παρατήσει οριστικά το vaping και να παρέμεναν στο κάπνισμα καταδικασμένοι να υποστούν τη μοίρα τους.

Βέβαια για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, υπάρχει μία μικρή μερίδα ανθρώπων που παρουσιάζουν δυσανεξία και στην φυτική γλυκερίνη, αλλά ευτυχώς είναι λιγότεροι από την προαναφερόμενη ουσία.

Υγρά αναπλήρωσης (e-liquids), πλήρης οδηγός για να γνωρίζετε

Οι ιδιαιτερότητες των υγρών αναπλήρωσης.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε στο εμπόριο κυκλοφορούν δεκάδες χιλιάδες διαφορετικά δείγματα υγρών αναπλήρωσης, σίγουρα οι κατασκευαστές πλησιάζουν τον ιλιγγιώδη αριθμό των πολλών εκατοντάδων παγκοσμίως και και αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Οπότε αν αναλογιστείτε πως ο κάθε κατασκευαστής δημιουργεί τουλάχιστον μερικές δεκάδες με διαφορετικές γεύσεις, αναλογία νικοτίνης κτλ, τότε θα κατανοήσετε πως το πράγμα λαμβάνει διαστάσεις ανεξέλεγκτης μορφής.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έβαλε φρένο στην παρούσα περίσταση και πλέον ο κάθε κατασκευαστής απαιτείται να πάρει άδεια από τον οργανισμό, ξεχωριστά για κάθε προϊόν, η οποία κοστίζει περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια, για παράδειγμα μία πασίγνωστη που εδρεύει στις ΗΠΑ έχει κατασκευάσει και κυκλοφορεί στην αγορά πάνω από 200 είδη, που σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσει 200 εκατομμύρια δολάρια για να εξακολουθήσει να τα πουλάει, πρακτικά ετούτη η τακτική σημαίνει ολική καταστροφή για τους επιχειρηματίες που σχεδόν μόνο το 5 με 10% θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτήν την δαπανηρή διαδικασία.

Ποιον τύπο υγρού αναπλήρωσης πρέπει να διαλέξει ένας αρχάριος ατμιστής;

Ένας καπνιστής που σκοπεύει να εισέλθει στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, θα μπει σε ένα μεγάλο δίλημμα με την αιτιολογία δεν θα ξέρει ποιο να διαλέξει. Εγώ θα σας σύστηνα να επισκεφθείτε ένα συμβατικό κατάστημα της περιοχής σας που πουλάει ατμιστικά προϊόντα και να ζητήσετε από τον υπάλληλο να σας εξηγήσει ορισμένα πράγματα και να σας καθοδηγήσει για να ανακαλύψετε ποιος τύπος ταιριάζει στα δικά σας γούστα.

Σαν αρχάριος καλό θα ήταν να επιλέξετε μία καπνική γεύση, επειδή η λαχτάρα για να καπνίσετε θα είναι τεράστια και σε θεωρητικό επίπεδο θα μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το αίσθημα της επιθυμίας, αλλά σίγουρα πάνω από όλα χρειάζεται αποφασιστικότητα από τον χρήστη για να καταφέρει να απεξαρτηθεί πλήρως από τον καπνό.

Επίσης μία συνήθης τακτική που εφαρμόζεται συχνά στους νεοφερμένους στο ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι να χρησιμοποιούν μεγάλη περιεκτικότητα σε νικοτίνη που αγγίζει τα 18 mg (χιλιοστόγραμμο) ανά ml, τουλάχιστον για τις πρώτες 2 εβδομάδες, για να ανακουφίσει τα ισχυρά συμπτώματα της εξάρτησης. Βέβαια αυτά τα νούμερα είναι ενδεικτικά και μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με την προσωπικότητα του καθενός, διότι μπορεί κάποιος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να καταφέρει να κατέβει σταδιακά σε επίπεδο νικοτίνης.

Πάντως θα σας συμβούλευα να μην βιάζεστε να προβαίνετε σε κινήσεις, δηλαδή να φτάσετε αμέσως στα 0,6 mg/ml γιατί είναι λάθος, κυρίως όταν ετούτες οι αποφάσεις δεν συνοδεύονται με αποφασιστικότητα, που σημαίνει ότι η ψυχολογική σας διάθεση θα βρίσκεται διαρκώς στα τάρταρα και θα έχετε στην άκρη του μυαλού σας το πισωγύρισμα στο κάπνισμα, κάτι που θα μοιάζει με τραγωδία.

Υγρά αναπλήρωσης

Φυτική γλυκερίνη.

Ειναι μία απαραίτητη συνιστώσα που υπάρχει πάντα στα υγρά αναπλήρωσης, και συνήθως έχει την ιδιότητα σε όσο πιο μεγάλη ποσότητα βρίσκεται να προκαλεί και τη δημιουργία περισσότερου ατμού.

Οι προχωρημένοι ατμιστές ανά την υφήλιο που αρέσκονται να κάνουν κόλπα με τον ατμό συνήθως φτάνουν το 95% και άνω, όμως πάντοτε υπάρχει h εξής απαραίτητη ιδιοτροπία που δεν πρέπει να λησμονείται ποτέ, η νικοτίνη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 0,3 mg/ml γιατί τα συγκεκριμένα άτομα λειτουργούν τις συσκευές τους σε πολύ υψηλή ισχύ, ορισμένες φορές αγγίζει και τα 100 watt, κάτι που δεν σας το συνιστούμε να το κάνετε, διότι αυτοί είναι επαγγελματίες με τεράστια πείρα στο αντικείμενο.

Η συχνότητα της φυτικής γλυκερίνης που συναντάται στις φιάλες των υγρών αναπλήρωσης της αγοράς κυμαίνεται στο 50% και καλό είναι να μην κατεβαίνετε παρακάτω. Δυστυχώς ορισμένα έτοιμα μπουκάλια που πωλούνται στα μαγαζιά δεν γράφουν τις ακριβείς αναλογίες σε VG και PG, ευτυχώς είναι ελάχιστα, αν πέσει στην αντίληψή σας κάτι τέτοιο το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι να μην το αγοράσετε και κατά δεύτερο λόγο να ενημερώσετε την ατμιστική κοινοτητα αναφέροντας την μάρκα και τα στοιχεία του προϊόντος για να έχουν γνώση και οι υπόλοιποι συνατμιστές.

Διαβάστε: Τι είναι η φυτική γλυκερίνη (VG) vegetable glycerin

Προπυλενογλυκόλη.

Είναι γνωστή επιστημονικά και ως 1,2 προπανοδιόλη.Είναι ένα μη απαραίτητο συστατικό στα e-liquids και κατά καιρούς αρκετά άτομα αναφέρουν συχνά πυκνά πως ο οργανισμός τους αντιδρά άσχημα όταν ατμιζούν, κυρίως όταν ξεπερνάει το 25%, ελπίζω να μην είσαστε ένας από τους αυτούς.

Η προπυλενογλυκόλη έχει την ιδιότητα να αναδεικνύει τη γεύση, επίσης έχει την ικανότητα να κάνει αραιότερο το μείγμα, αυξάνοντας τη ρευστότητα. Τα χημικά στοιχεία σχετικά με προπυλενογλυκόλη είναι τα εξής: είναι υδατοδιαλυτό, συνθετικό, μη τοξικό και μεταβολίζεται πανεύκολα. Η παρούσα ουσία συναντάται συχνά και στα τρόφιμα που καταναλώνουμε, άσχετα αν οι περισσότεροι δεν έχουμε επίγνωση του θέματος.

Πρόκειται για ένα άχρωμο, άοσμο υγρό που είναι εντελώς υδατοδιαλυτό. Η PG είναι ένα συνθετικό προϊόν που λαμβάνεται από την ενυδάτωση του οξειδίου του προπυλενίου, το οποίο προέρχεται από προϊόντα πετρελαίου. Δεν νομίζω να σας τρομάζει η ιδέα ότι η προέλευση του προέρχεται μέσω ενός υποπροϊόν του πετρελαίου (ας όψεται η χημική επεξεργασία). Είναι απολύτως ασφαλές όταν γίνεται oρθολογική και σωστή χρήση.

Η προπυλενογλυκόλη είναι μη τοξική, ακόμα και όταν καταποθεί, αλλά σε λογικές ποσότητες. Σε αντίθεση με τον επικίνδυνο και συχνά θανατηφόρο ξάδελφό του, την αιθυλενογλυκόλη, η PG μεταβολίζεται εύκολα από το ήπαρ. Περίπου το 45 τοις εκατό της κάθε κατάποσης της PG αποβάλλεται απευθείας από το σώμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το ήπαρ. Ο χρόνος ημίσειας ζωής για την προπυλενογλυκόλη είναι περίπου τέσσερις ώρες, και δεν υπάρχει βιοσυσσώρευση (συσσώρευση στο σώμα με την πάροδο του χρόνου). Υπάρχουν σπάνια καταγεγραμμένα περιστατικά να έχουν συμβεί όταν ένα άτομο κατάπιε μεγάλη ποσότητα προπυλενογλυκόλης και υπέστη κάποια ηπατική ή νευρολογική επίδραση, αλλά ετούτη η περίσταση ήταν βραχύβια και υποχώρησε μόλις το υλικό είχε μεταβολιστεί και κατά συνέπεια έχει αποβληθεί από τον οργανισμό.

Διαβάστε Τι είναι η προπυλενογλυκόλη, (PG) Propylene glycol

Νικοτίνη.

Είναι εξαιρετικά εθιστική, προκαλώντας σωματική και ψυχολογική εξάρτηση και είναι το πιο επικίνδυνο υλικό που περιέχεται μέσα στο e-liquid. Θα ήθελα να εξηγήσω σε όσους αγνοούν την επικινδυνότητα του ζητήματος πως επρόκειτο καθαρά για δηλητήριο, δηλαδή σε υπερβολική δόση μπορεί να σας στείλει στον άλλο κόσμο ανεπιστρεπτί (δεν είναι σχήμα λόγου).

Σε υψηλές δόσεις συνδέεται με δηλητηριάσεις και είναι δυνητικά θανατηφόρα. Υπάρχουν ανεπαρκής έρευνες που λένε ότι η ίδια συνδέεται με τον καρκίνο στον άνθρωπο, επίσης υποστηρίζεται αποδεδειγμένα πως η χρήση της κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης πιθανόν να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στο βρέφος.

Η εθιστική φύση της νικοτίνης περιλαμβάνει ψυχοδραστικές επιδράσεις, η συμπεριφορά του φαρμάκου ενισχυμένο, καταναγκαστική χρήση, η υποτροπή μετά από αποχή, και ανοχή

Αρκετές χώρες ετησίως, αναφέρουν τους θανάτους που διεξήχθησαν μέσω της επίσημης στατιστικής αρχής και ανάμεσα σε αυτούς τους θανάτους υπάρχουν περιστατικά που προκλήθηκαν από την nicotine. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ως ανώτατο όριο χρήσης και πώλησης τα 20 mg/ml, βέβαια σε μερικά κράτη το όριο είναι πολύ παραπάνω, όμως ουσιαστικά δεν ωφελεί σε τίποτα, γιατί κανένας ατμιστής δεν θα μπορεί να ατμίσει σε τόσο μεγάλη περιεκτικότητα.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πώς ετούτο το ισχυρότατο δηλητήριο είναι αναγκαίο να χρησιμοποιείται με σύνεση και από άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών και μόνο. Πληροφοριακά θα σας παραθέσω μερικά σπουδαία στοιχεία. Η νικοτίνη μέσω του καπνίσματος από τη στιγμή που θα γίνει η εισπνοή έως ότου φτάσει στον εγκέφαλο κάνει 5 δευτερόλεπτα, ενώ η διαδικασία μέσω του ατμού κάνει περίπου 30 δευτερόλεπτα για να φτάσει στον εγκέφαλο.

Στην παρούσα φάση, για εμάς τους vapers είναι ένα απαραίτητο συστατικό και είναι η αιτία που παραμείναμε τόσα χρόνια στο vaping (οι παλαιότεροι χρήστες). H έλλειψη της αναμφισβήτητα θα μας γυρνούσε πίσω στο κάπνισμα και πλέον δεν θα υπήρχε κάποια σοβαρή δικαιολογία για να εξασκούμε το άτμισμα, εκτός από μερικούς που θα το έπρατταν καθαρά για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Σημαντική σημείωση, η ποσότητα του εισπνεόμενου ατμού που τραβάμε από το ηλεκτρονικό τσιγάρο η πλειοψηφία της ποσότητας της νικοτίνης δεν απορροφάται μέσω των πνευμόνων (πολύ λίγο στην πραγματικότητα), η πλειοψηφία απορροφάται μέσω του στόματος και των ρινικών διόδων.

Διαβάστε την αναλογία νικοτίνης ml υγρού σε τσιγάρα

e-liquids

Γεύση (άρωμα) στα υγρά αναπλήρωσης.

Το 90% των έτοιμων φιαλιδίων που πωλούνται στα μαγαζιά περιέχουν γεύση, αλλά παραδόξως είναι αχρείαστη. Συνήθως οι κατασκευαστές την προσθέτουν μέσα στα e-liquids για να δώσουν στον καταναλωτή κάτι ξεχωριστό που δεν θα το βρουν στα υπόλοιπα μείγματα.

Προσωπικά επειδή φτιάχνω τα δικά μου υγρά αναπλήρωσης. Έχω να βάλω flavor εντός των eLiquids από το 2013. Ο λόγος που τα αποφεύγω συμβαίνει γιατί μερικά εξ αυτών είναι αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης. Όπως πάντα στο βωμό του χρήματος θυσιάζονται τα πάντα και ορισμένοι δημιουργοί αυτών των αρωμάτων, δεν διστάζουν να πράξουν το αδιανόητο, ευτυχώς ετούτοι οι κακοί επαγγελματίες είναι ελάχιστοι και θεωρούνται η εξαίρεση και όχι ο κανόνας στον τρέχον τομέα.

Από την άλλη πλευρά ένα αξιοσημείωτο ποσοστό ατμιστών αρέσκεται και απολαμβάνει τις γεύσεις, δεν τους αδικώ, διότι όποιος εντρυφήσει σε τούτο το τριπάκι αδιαμφισβήτητα θα ανακαλύψει έναν καινούργιο κόσμο που δεν θα προλάβει να τον εξερευνήσει ποτέ.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ίσως να υπάρχουν χιλιάδες είδη γεύσεων που το καθένα έχει την δική του σφραγίδα και πολλές φορές είναι υπεύθυνες για την ανάταση της ψυχολογίας μας. Κάποτε μου άρεσαν οι φρουτένιες γεύσεις και με ταξίδευαν σε ωραία μέρη.

Εδω η πολυπλοκότητα του ζητήματος έγκειται στο σημείο πως δεν είναι καλό να κάνουμε συνδυασμό γεύσεων όταν φτιάχνουμε τα δικά μας υγρά αναπλήρωσης (καλό είναι να το αποφεύγετε). Επιπλέον για να αναδεικνύεται η γεύση στο μέγιστο καλό είναι να αλλάζουμε συχνά αντίστασης και ακόμη συχνότερα το οργανικό βαμβάκι. Διότι κατά την γήρανση των αντιστάσεων το άρωμα αλλοιώνεται και χάνεται η μαγεία του όλου πράγματος.

Σας προτείνω να χρησιμοποιείτε ελαφριά Flavors και να επιδιώκεται να επιλέγετε εκείνα που είναι ανοιχτόχρωμα, γιατί τα σκουρόχρωμα αφήνουν κατάλοιπα ή ακαθαρσίες επάνω στο coil, το οποίο φυσικά εξυπηρετεί στο να καταστρέφεται η αντίσταση συντομότερα που μεταφράζεται σε περισσότερα έξοδα, κυρίως εάν αγοράζετε έτοιμες κεφαλές οι οποίες κοστίζουν από 1.50 ευρώ και πάνω.

Μία άλλη πολύ σημαντική πτυχή που πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας είναι ότι όταν χρησιμοποιούμε τις συσκευές μας σε πολύ χαμηλά ohm (Ω) έχει ως συνέπεια και επακόλουθο να καταστρέφει τελείως τη γεύση. Για να κατανοήσετε τα λεγόμενά μου σας εξηγώ πως κάτω από 0,3 ohm θα χάσετε το παιχνίδι της γευστικότητας.

Μάθετε τι είναι το Temperature Control (έλεγχος θερμοκρασίας)

Πώς φτιάχνουμε τα δικά μας υγρά αναπλήρωσης.

Δεν συνιστώ επουδενί, οι νεοφερμένοι στο E-cigarette να προβούν σε τούτη τη διαδικασία, ενέχει τεράστιους κινδύνους για την προσωπική σας ασφάλεια. Ο λόγος που τονίζω το παρόν θέμα είναι γιατί αν πέσει στο δέρμα σας υγρή νικοτίνη θα απορροφηθεί εντός ολίγων λεπτών και αυτές οι περιστάσεις χρειάζονται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, οπότε οι αρχάριοι μείνετε μακριά από δαύτο για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Υπάρχουν δεκάδες βίντεο στο youtube που εξηγούν λεπτομερώς την διαδικασία, όμως προσοχή γιατί αυτοι είναι πεπειραμένοι και προφανώς εσείς μάλλον όχι. Βασικά εγώ θα σας αναλύσω ποια μέτρα ασφαλείας πρέπει να λάβετε, ούτως ώστε να ελαχιστοποιήσετε τα ενδεχόμενα ευτράπελα.

  1. Οπωσδήποτε φοράτε πλαστικά γάντια που δεν μπορεί να διαπεράσει το υγρό αναπλήρωσης, μην τσιγκουνεύεται να το αγοράσετε στο φαρμακείο κοστίζουν περίπου 1 ευρώ και τα καλύτερα είναι αυτά που χρησιμοποιούν οι γιατροί ή οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο.
  2.  Κατά την ιδιοπαρασκευη φοράμε πάντα μακρυμάνικα ρούχα που και πάλι να μην είναι εύκολο να διαπεράσει το eLiquid αν στάξει επάνω μας.
  3. Προμηθευτείτε μία μάσκα τύπου ιατρών για να αποφευχθούν οι αναθυμιάσεις της νικοτίνης, είναι αρκετά φθηνή και αξίζει τα χρήματα της, μην το θεωρήσετε σπατάλη.
  4. Επίσης, κοιτάξτε να πάρετε γυαλιά τύπου μάσκας τα οποία θα σας διαφυλάξουν από τις αναθυμιάσεις που ίσως να εισέλθουν στα μάτια σας, δυστυχώς ετούτο το είδος είναι λιγάκι ακριβό, αλλά μπροστά στην υγεία σας όλα είναι περιττά.

Εάν κάποιο από τα παραπάνω δεν τα έχετε στην κατοχή σας, τότε μην διανοηθείτε να μπείτε καν στον κόπο, γιατί θα επρόκειτο κυριολεκτικά για τρέλα. Η μάνα του φοβιτσιαρη δεν έκλαψε ποτέ, τουναντίον οι μάνες των θαρραλέων τους κλαίνε στα πευκάκια και το νεκροταφείο είναι γεμάτο από δαύτους, οπότε αφήστε στην άκρη τους ηρωισμούς και τις μαγκιές και ακολουθήστε την οδό της λογικής.

Όσον αφορά τις δοσολογίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα steam engine, η οποία κάνει καταπληκτική δουλειά και αν γνωρίζετε πώς λειτουργεί, μάλλον από δω και στο εξής θα γίνει ο πιστός σας σύντροφος. Το κακό είναι πως ο δημιουργός αυτής της εφαρμογής έχει βάλει τόσες αμέτρητες λειτουργίες που μερικούς ίσως να τους μπερδέψει, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εξοικειωθείτε και όταν νιώσετε πως είσαστε αποδεδειγμένα έτοιμος, τότε θα έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να ξεκινήσετε την διαδικασία.

Υγρά αναπλήρωσης e-liquids

Σύνοψη.

Όπως διαπιστώσατε ο κατάλογος με τις οδηγίες είναι τεράστιος και δεν τελειώνει ποτέ, διότι συνεχώς προκύπτουν καινούργια ζητήματα σχετικά με τα υγρά αναπλήρωσης.

Οι συσκευές (Box mods), οι ατμοποιητές, οι αντιστάσεις (coils) μπορούν να μεγιστοποιήσουν την απόλαυση των υγρών αναπλήρωσης κατά το άτμισμα ή να συμβεί το ακριβώς αντίθετο από λάθος χειρισμό του εκάστοτε χρήστη. Εντελώς αντικειμενικά η κατάσταση χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και σοβαρότητας. Δεν είναι παιχνίδι για να περνάτε την ώρα σας.

Όταν για οποιοδήποτε λόγο έχετε κάποια αμφιβολία, μην διστάσετε να επισκεφτείτε το πλησιέστερο κατάστημα στην περιοχή σας και να τους ζητήσετε να σας κατευθύνουν, ως προς το τελετουργικό του θέματος, εάν και πάλι δεν σας ικανοποιήσουν οι απαντήσεις που θα σας δώσουν, απευθυνθείτε σε κάποιο φόρουμ που συνήθως εκεί η γνωσιακή βάση δεδομένων είναι ατελείωτη και είναι αρκετά απίθανο να μη σας καλύψει οποιαδήποτε απορία.

Προσπαθήστε να κάνετε φίλους που σχετίζονται με το αντικείμενο του ατμίσματος για να αποκομίσετε την υποστήριξη τους σε δύσκολες στιγμές. Θεωρώ πως η μεγαλύτερη μερίδα των vapers όπως πάντα θα σας προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους προς εσάς, αρκεί να μην ξεπερνάτε τα όρια και τους φέρετε σε δύσκολη θέση. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να τρέχει από πίσω σας, και εσείς με τη σειρά σας δείξτε κατανόηση όταν δεν θα μπορούν να σας εξυπηρετήσω. Μην ξεχνάτε ότι δεν είσαστε το επίκεντρο του κόσμου και πώς σας κάνουν χατίρι με το να ασχολούνται με τα προβλήματά σας. Άλλωστε και οι μέρες είναι παράξενες λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αν έχετε κάποια απορία ή θέλετε να επισημάνετε κάποιο στοιχείο, παρακαλώ αφήστε μία απάντηση κάτω στα σχόλια και ευχαρίστως θα σπεύσω να σας απαντήσω το συντομότερο δυνατό.