Τσίχλες νικοτίνης: επιδέχεται συχνά διαφορετικές ερμηνείες

Τσίχλες νικοτίνης: επιδέχεται συχνά διαφορετικές ερμηνείες από αρκετό κόσμο που τις έχει δοκιμάσει και προφανώς οφείλεται στην αναποτελεσματικότητα του να καταπολεμήσει την αιώνια μάστιγα του καπνίσματος.

Tσίχλες νικοτίνης

Προσωπικά στο παρελθόν, όταν ακόμη κάπνιζα πριν το 2009, έψαχνα διαρκώς να βρω τρόπους για να απεξαρτηθώ από το smoking, δεν κρύβω ότι είχα δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα, όμως μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούσα την ύπαρξη αυτού του αντικειμένου, και εντελώς τυχαία με έναν φίλο μου φαρμακοποιό πάνω στη συζήτηση αναφορικά με την διακοπή του καπνίσματος μου σύστησε να δοκιμάσω τις τσίχλες νικοτίνης.

Για να μην μακρυγορώ, τον ρώτησα ποια είναι η συνιστώμενη χρήση και μου απάντησε όταν θα νιώθεις την ανάγκη να καπνίσεις θα βάζεις στο στόμα σου μία τσίχλα. Οφείλω να ομολογήσω πως είχα τεράστια επιθυμία να σταματήσω το κάπνισμα και κατά συνέπεια θα γινόταν ακόμη ευκολότερο το έργο.

Βέβαια ο φίλος μου, μου εξήγησε ότι δεν πρέπει να τα παρατήσω στην πρώτη δυσκολία ή μετά από λίγες μέρες. Εγώ φυσικά δεν είχα κανένα λόγο να τον αμφισβητήσω και τον εμπιστεύτηκα, άλλωστε ο άνθρωπος ακόμη και να ήθελε να με γελάσει, το κέρδος που θα αποκόμιζε από την πώληση αυτών των προϊόντων ήταν σχετικά αστείο, εν αντιθέσει με την όλη πραμάτεια του τα (φάρμακα).

Κάπως έτσι, μία χειμωνιάτικη Παρασκευή, κατά το απογευματάκι, ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τις τσίχλες νικοτίνης. Νομίζω είναι περιττό να αναφέρω πως δεινοπάθησα, ενθυμούμαι ότι τις πρώτες τέσσερις ημέρες, ένιωθα ένα κενό μέσα μου, που κάλλιστα θα μπορούσε να μεταφραστεί πως ήμουν σε κατάσταση αποσύνθεσης του μυαλού μου, της ψυχολογίας μου κτλ.

Εν τω μεταξύ μετά από αρκετές ημέρες τελικά δεν κατάφερα να επιτύχω το σκοπό μου και θυμάμαι πως κάποια στιγμή στο τέλος μασούσα τις τσίχλες νικοτίνης και συνάμα κάπνιζα. Βέβαια για να είμαι ακριβοδίκαιος, η δική μου υπόθεση δεν είναι ο κανόνας και σαφώς υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν καταφέρει, αλλά και πάλι για να είμαι δίκαιος αυτό το ποσοστό σίγουρα είναι απειροελάχιστο.

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό πως τουλάχιστον το 30% των καπνιστών κάποια στιγμή στη ζωή του έχει δοκιμάσει τις τσίχλες νικοτίνης, αλλά εκείνοι που τα κατάφεραν δεν ξεπερνάνε το ποσοστό του 3%. Επίσης αν είχε τεράστια αποτελεσματικότητα, σίγουρα θα ήταν η πρώτη επιλογή εκατομμυρίων καπνιστών ανά την υφήλιο, και δεν θα ταλαιπωρούνταν περαιτέρω ο κόσμος.

Τσίχλες νικοτίνης και παρενέργειες.

Όπως σχεδόν όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι κι αυτό δεν είναι για όλους. Αρχικά αξίζει να σημειώσω πως επειδή περιέχει την ουσία της nicotine, η οποία είναι δηλητήριο και προορίζεται μονάχα για ηλικίες άνω των 18 ετών. Μάλιστα θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από εξαρτημένους χρήστες στον καπνό, η γενικότερα σε εκείνους που είναι εθισμένοι με τη νικοτίνη.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η δοσολογία πρέπει να συμβαδίζει σύμφωνα με όσα αναγράφονται πάνω στη συσκευασία και απαγορεύεται ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του, για παράδειγμα απαγορεύεται ο οποιοσδήποτε να βάλει στο στόμα του ταυτόχρονα 10 τσίχλες, επειδή υπάρχει άμεσος κίνδυνος για δηλητηρίαση ή πολύ σπάνια ακόμη και θάνατο, ανάλογα με την υγεία του ατόμου και την ιδιοσυγκρασία του.

Οι έγκυες γυναίκες ή οι μητέρες που θηλάζουν τα παιδιά τους θα πρέπει να συμβουλευθούν απαραίτητα τον προσωπικό τους ιατρό.

Αν κατά τη χρήση νιώσετε ζάλη, πονοκεφάλους, ναυτία, αδυναμία, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με το κέντρο δηλητηριάσεων για να σας καθοδηγήσει ή ακόμη καλύτερα να επισκεφθείτε το πλησιέστερο νοσοκομείο της περιοχής σας για να σας παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τα συχνότερα συμπτώματα που εμφανίζει κάποιος χρήστης όταν μασάει τις τσίχλες νικοτίνης είναι: δυσπεψία λόγω στομαχικών διαταραχών και όσοι έχουν πρόβλημα με το στομάχι τους καλό είναι να το αποφεύγουν. Μερικές φορές παρατηρείται ότι προκαλεί και ταχυπαλμίες στην καρδιά. Αν αισθανθείτε ότι στο σώμα σας παρουσιάζονται διάφορα εξανθήματα, η οποιαδήποτε άλλη δυσλειτουργία πιθανόν η αιτία να είναι η αλλεργική αντίδραση, εδώ και πάλι μεταβαίνουμε στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να μας βοηθήσουν.