Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έπραξε το αδιανόητο, έχοντας ξεκάθαρες

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έπραξε το αδιανόητο, έχοντας ξεκάθαρες εχθρικές διαθέσεις απέναντι στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Σε μια κίνηση που έχει συγκλονίσει τους εμπειρογνώμονες σε ζητήματα υγείας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε νέες κατευθυντήριες γραμμές για τους γιατρούς που τους λέει ουσιαστικά «οι καπνιστές να μην σταματήσουν αυτή την βλαβερή συνήθεια» αν δεν γίνει με τον προτεινόμενο τρόπο που συστήνουν ετούτοι, δηλαδή μονάχα με αξιόπιστη θεραπεία, ισχυριζόμενοι ότι η μετάβαση στο άτμισμα δεν θα έχει να τους προσφέρει κανένα όφελος.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έπραξε το αδιανόητο, έχοντας ξεκάθαρες

Οι κατευθυντήριες γραμμές, που διανεμήθηκαν τον περασμένο μήνα, ενθαρρύνει τους γιατρούς, αρχής γενομένης από την Νέα Υόρκη να προειδοποιήσουν τους ασθενείς τους για τα αρνητικά αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει το vaping, ακόμη κι αν δεν ενδιαφέρονται για τη χρήση να σταματήσουν το κάπνισμα. Αυτή είναι μια έντονη αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που πλέον προωθούνται ως η πιο αξιόπιστη λύση κατά του καπνίσματος, ακόμη και αν οι εθισμένοι χρήστες της νικοτίνης επιθυμούν να τον βάλουν στη ζωή τους δοκιμαστικά ή για ψυχαγωγικό σκοπό, έως ότου κατασταλάξουν σε ένα τελικό συμπέρασμα.
Το δυσοίωνο κομμάτι της υπόθεσης είναι πως απέναντι σε αυτή την ακραία και σκληροπυρηνική θέση που επιβάλλει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν βρέθηκε να αντιδράσει κανείς και όπως πάντα πέρασε στα ψιλά γράμματα της ιστορίας που θα μείνει για να τη θυμούνται οι ατμιστές.

Οι συγκεκριμένες παράλογες απαιτήσεις δεν προβλέπεται να αρθούν ή να αντικατασταθούν με διαφορετικές οι οποίες θα είναι ηπιότερες σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τουναντίον υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να αυστηροποιηθούν. Το ποσοστό των καπνιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ανέρχεται στο 25% και οι ιθύνοντες των δημοσίων αρχών κόπτονται μόνο στην επίπληξη του ατμίσματος, δίχως να προβαίνουν σε ουσιώδεις κινήσεις που θα καταπολεμήσουν το smoking.

Αν διερωτάστε γιατί η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ να βγάζει τόσο μένος έναντι σε ετούτο το αντικείμενο, ειλικρινά δεν μπορώ να βρω κάποια λογική εξήγηση, και οι απαντήσεις που μπορεί να δοθούν για αυτό το θέμα θα είναι μονάχα κατά προσέγγιση και δεν θα αντιπροσωπεύουν την αλήθεια. Είναι σαν κάποιο άτομο να μισεί τους μαύρους ανθρώπου,ς απλά γιατί είναι διαφορετικοί, χωρίς να αιτιολογεί την άποψή του, πρακτικά ομιλούμε για ρατσισμό.

Από την άλλη πλευρά οι ντόπιοι vapers έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στον Ντόναλντ Τραμπ που δεν συμμερίζεται αυτή την τακτική, αλλά όπως συμβαίνει σε όλα τα κοινοβούλια του κόσμου, μετράει τι θα ψηφίσουν η πλειοψηφία των βουλευτών και όχι ο ηγέτης. Αναμφισβήτητα, η επιρροή του Τραμπ προς την κοινοβουλευτική του ομάδα να είναι άμεση, αλλά προφανώς δεν έχει τα εχέγγυα να παρέμβει στην ψήφο τους, παρά μόνο να τους επηρεάσει, όμως δεν είναι αρκετό.

Από την δικιά μας οπτική γωνία, ίσως όλες αυτές οι περίεργες κινήσεις να φαντάζουν ως απαράδεκτες, αλλά όταν τις ασπάζονται σπουδαία και σημαίνοντα πρόσωπα του τόπου τους, καταλαβαίνετε πώς αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και μπορούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον απλό πολίτη.

Θα μου πείτε ότι ήταν όλη την ημέρα κάθεσαι μπροστά σε μία οθόνη και παρακολουθείς όλο το 24ωρο χολιγουντιανές ταινίες, τότε εύλογα θα καταλήξεις στο συμπέρασμα πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταντήσει φυτά και ο εγκέφαλός τους είναι πλήρης καμμένος, και το κουτόχορτο που τους ταΐζει η πολιτική ηγεσία είναι αμάσητο.