Το πιο ευαίσθητο και νευραλγικό κομμάτι αποδεικνύωνται οι μπαταρίες

Το πιο ευαίσθητο και νευραλγικό κομμάτι αποδεικνύωνται οι μπαταρίες που έχει γίνει κακός βραχνάς για την διαστρεβλωμένη φήμη του ατμίσματος και όλα αυτά οφείλονται στις εκρήξεις.

Εδώ και αρκετό καιρό θα παρατηρήσατε πως τα φαινόμενα εκρήξεων αυξάνονται μήνα με το μήνα, και δυστυχώς έχει σαν συνέπεια ο κόσμος να έχει τη λανθασμένη εντύπωση πως ο κύριος υπαίτιος αυτών των καταστάσεων είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο, χωρίς όμως η πλειοψηφία να αντιλαμβάνεται πως ευθύνονται οι μπαταρίες.

Οι γνώστες του αντικειμένου γνωρίζουν ότι ασφάλεια της μπαταρίας ήταν πάντοτε η πιο ανησυχητική πτυχή για την κοινότητα των ατμιστών, παρόλο που η ατμιστική βιομηχανία λαμβάνει αυτά τα σενάρια σοβαρά υπόψιν της και προσπαθεί διαρκώς να καταπολεμήσει τις πιθανές δυσλειτουργίες με όποιον τρόπο μπορεί, αλλά βλέπεις δεν φτάνει απλά να παίρνεις τα μέτρα σου για να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες, και προφανώς αποδεικνύεται περίτρανα πως δεν είναι στο χέρι των κατασκευαστών να αντιμετωπίσουν ετούτο το γολγοθά.

Το κλειδί της υπόθεσης παραμένει ο χρήστης, ο οποίος καλείται να λειτουργεί τις συσκευές του με ορθολογικό τρόπο και να βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση για να αποτρέψει πιθανές δυσλειτουργίες. Αν ο ατμιστής επιλέγει ποιοτικές μπαταρίες και τις αντικαθιστά όταν παρατηρεί πως έχουν υποστεί κάποια ζημιά στην εξωτερική του επιφάνεια, τότε τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά,

Το πιο σημαντικό προληπτικό μέτρο ασφαλείας σε σχέση με τις vaping συσκευές και τις επιχειρήσεις που πουλάνε ετούτα τα είδη, είναι να εκπαιδεύσουν καλύτερα τους καταναλωτές για το πώς θα φροντίζουν τον εξοπλισμό και τα εξαρτήματά τους, δηλαδή να τους επισημαίνουν τα αδύνατα σημεία, όπως για παράδειγμα τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Όλα τα καταστήματα είναι υποχρεωμένα να προωθούν την ασφάλεια της μπαταρίας, όσοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο δεν το κάνουν, τότε είναι συνυπεύθυνοι για πιθανές κακουχίες που μπορεί να βρουν έναν χρήστη.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε, πώς τα κινητά τηλέφωνα την έχουν γλιτώσει, αναφορικά με τις εκρήξεις, αφού η πλειοψηφία των κινητών τηλεφώνων χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων λιθίου; Ο λόγος που σχεδόν έχει εξαλειφθεί το φαινόμενο σε αυτή την κατηγορία των συσκευών είναι γιατί οι κατασκευαστές πωλούν τα προϊόντα τους μαζί με την μπαταρία, κάτι που δεν συμβαίνει συμβαίνει στο ηλεκτρονικό τσιγάρο και ο ατμιστής πρέπει να επιλέξει μία της αρεσκείας του και όπως είθισται να γίνεται αγοράζει πάντα τις φθηνότερες, βάζοντας σε κίνδυνο την προσωπική του ασφάλεια.

Επιπλέον, ο vaper αγνοεί κάποιες βασικές παραμέτρους που πρέπει να ακολουθούνται κατά την χρήση τους ή και όταν δεν τις χρησιμοποιούν, δηλαδή ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιούμε τις συσκευές σε πολικό ψύχος, κάτω των -10 βαθμών κελσίου, διότι μικραίνει η διάρκεια ζωής τους, επίσης δεν αφήνουμε ποτέ εκτεθειμένες τις συσκευές μας στην ηλιακή ακτινοβολία του καλοκαιριού ή δίπλα σε πυρακτωμένα σώματα, όπως σόμπες θερμάστρες και άλλα πολλά.

Το μεγαλύτερο αγκάθι όμως αποδεικνύονται τα μηχανικά box mod, τα οποία συνήθως δεν φέρουν καμία ηλεκτρονική προστασία για να αποφευχθεί πιθανό βραχυκύκλωμα. Το τελευταίο διάστημα από τις πέντε καταγεγραμμένες εκρήξεις, οι τέσσερις έγιναν από mechanical box mods. Βέβαια εύλογα θα απορήσετε γιατί κάποιος ατμιστής να επιλέξει ένα τέτοιο είδος; εδώ θα σας παραθέσω το γνωμικό που λέει: άγνωσται αι βουλαί του κυρίου, αλλά πέρα από την πλάκα, σίγουρα θα το επέλεγε κάποιος γιατί έχει πολύ χαμηλή τιμή.