Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν

Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν. Καταλαβαίνουμε πως θέλοντας και μη, όλοι ασχολούνται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, άλλοι με αγνές προθέσεις, κάποιοι με κακόβουλες και ορισμένοι με αδιαφορία.

Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν

Προφανώς δεν στερούμαι από κανένα το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του, αναφορικά με το άτμισμα, όσο αιχμηρή κι αν είναι, ακόμα και σε εκείνους που υπονομεύουν την ύπαρξη του αντικειμένου μας.

Προσωπικά έχω την πεποίθηση πως ο πολιτισμένος διάλογος είναι η φαιά ουσία της δυτικής κοινωνίας και τούτη η λεπτομέρεια μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα αυταρχικά καθεστώτα που δεν υπάρχουν δικαιώματα για τους πολίτες.

Στην προκειμένη περίπτωση που επιτίθονται δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα στο eCigarette έχω να δηλώσω το εξής: Κανείς δεν νομιμοποιείται να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να επιτίθεται στους συνανθρώπους του, επειδή έχουν διαφορετική γνώμη, το δίκιο δεν κερδίζεται φθονώντας τους αντιπάλους, αν κάνεις το λάθος να πέσεις στο επίπεδο ετούτης της συμπεριφοράς, τότε μάλλον δεν θα διαφέρεις σε τίποτα από αυτούς.

Αναπόφευκτα μονόδρομος είναι ο ορθολογισμός και η συζήτηση στα πλαίσια κόσμιας συμπεριφοράς, τώρα αν για οποιοδήποτε λόγο δεν υπάρχει γόνιμο έδαφος για ανταλλαγή απόψεων, καλό θα είναι να απέχουμε από αυτήν την διαδικασία, γιατί μπορεί να αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι και πολύ πιθανόν τους θύτες να τους κάνουμε θύματα και η κοινή γνώμη να στραφεί εναντίον μας.

Οπότε οφείλουμε να κινούμαστε βάσει της λογικής και να μην παρασυρόμαστε από τα τερτίπια των επιτήδειων που μας υπονομεύουν για να μας εξαφανίσουν από το χάρτη, άλλωστε εμείς οι ατμιστές δεν τα έχουμε με τον απλό κόσμο που έχει εσφαλμένη εντύπωση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά με το κράτος που συνεχίζει να μας περιθωριοποιεί, χωρίς να λογαριάζει πως οι vapers είναι άτομα εξαρτημένα από τη νικοτίνη και μάχονται κάποια μέρα να απεξαρτηθούν από αυτή, όσοι αρμόδιοι υπηρετούν τη δημόσια υγεία του τόπου μας και δεν έχουν το σθένος να κατανοήσουν τα αυτονόητα, τότε ίσως είναι αναγκαίο να αναθεωρήσουν τα λεγόμενά τους, γιατί εκτίθενται στα μάτια του λαού και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές μπορεί να τους μαυρίσουν με την ψήφο τους.

Προφανώς δεν επαινούμε την αυτοδικία, και αν υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή μας, άμεσα το κατακρίνουμε και ετούτο τον άνθρωπο θα τον αποβάλουμε από την κοινότητα των ατμιστών, διότι τέτοιου είδους χαρακτήρες δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Όταν τα πνεύματα είναι οξυμένα είναι απαραίτητο να πρυτανεύσει η λογική, ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνεις ένα βήμα πίσω, χάνοντας το δίκιο σου, αλλά είναι σίγουρο πως θα δικαιωθείς κάποια στιγμή, γιατί το άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός.

Δυστυχώς μας έχουν στήσει στον τοίχο και μας πετροβολούν σαν να είμαστε μία παρακμιακή ομάδα, ετούτο το συμπέρασμα προκύπτει από την απόφαση της Κυβέρνησης να μας ταξινόμηση ως καπνιστές, λες και δεν έχουν τη νοημοσύνη να ξεχωρίσουν τον ατμό από τον καπνό, ας όψεται η ανικανότητα να υπηρετήσουν τα πόστα τους, πόσο μάλλον όταν επρόκειτο για τον ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Υγείας που απαιτεί λεπτό χειρισμό.

Πάντως μέσα μου, έχω βαθιά ριζωμένη την εντύπωση πως στο τέλος θα καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι από αυτό τον κυκεώνα που μας έχουν ρίξει, αν επαληθευτώ θα γίνουμε ακόμη πιο δεμένοι σαν οντότητα, αν όχι, τότε καλύτερα να μην αναφέρω.