Σύλληψη 5 αλλοδαπών για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων

Σύλληψη 5 αλλοδαπών για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή το βράδυ όταν συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων, εππλέον βαρύνονται και για τα αδικήματα, της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής, διότι προφανώς οι παραβάτες είχαν αντίθετη άποψη με τις διωκτικές αρχές.

Αξίζει να σημειώσουμε πως με την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συχνό φαινόμενο η καταπάτηση του νόμου, αναφορικά με τα λαθραία τσιγάρα, επειδή όπως έχω αναφέρει σε πολλά άρθρα μου στο παρελθόν, όλη ετούτη η κατάσταση είναι απόρροια τις υπερκοστολόγησης των πακέτων τσιγάρων και έχει σαν αποτέλεσμα αυτού του είδους των παράνομων συναλλαγών.

Όσο ο κόσμος φτωχαίνει, τόσο περισσότερο θα στρέφεται σε αυτές τις παράνομες πράξεις και τελικά ο μόνος χαμένος της υπόθεσης είναι το κράτος που χάνει σίγουρα έσοδα από τις πωλήσεις των καπνικών ειδών. Παρακάτω διαβάστε το Αστυνομικό ρεπορτάζ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκαν στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης δύο 24χρονοι, ένας 25χρονος και ένας 30χρονος να ξεφορτώνουν από Ι.Χ.Ε όχημα με σκοπό να τα αποθηκεύσουν σε οικία, τρία (03) χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν πεντακόσιες ενενήντα (590) συσκευασίες λαθραίου καπνού, χίλια πεντακόσια (1500) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ ο ένας 24χρονος προέβαλε αντίσταση και προσπάθησε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Επίσης, συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προσήλθε στην εν λόγω οικία, καθότι το μισθωτήριο συμβόλαιο είναι στο όνομά του.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη διακόσιες ενενήντα μία συσκευασίες (291) λαθραίου καπνού των πενήντα (50) γραμμαρίων και πεντακόσια εβδομήντα (570) πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών.

Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά δύο χιλιάδες εβδομήντα (2070) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών και σαράντα τέσσερις χιλιάδες και πενήντα (44.050) γραμμάρια καπνού σε συσκευασίες των πενήντα (50) γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε όχημα, πέντε (05) κινητά τηλέφωνα, δύο (02) ράδιο – cd, το χρηματικό ποσό των εκατόν εβδομήντα ευρώ (170€) που βρέθηκε στην οικία και το χρηματικό ποσό των εκατόν δέκα (110) ευρώ, το οποίο έφερε επάνω του ο 25χρονος.

Πηγή: http://www.hcg.gr/ Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.  Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής.