Ψυλλιάστηκαν το πρόσφορο έδαφος της κερδοσκοπίας και χτυπάνε

Ψυλλιάστηκαν το πρόσφορο έδαφος της κερδοσκοπίας και χτυπάνε στο ψαχνό. Ο λόγος γίνεται για τις ασφαλιστικές εταιρείες στην Μεγάλη Βρετανία, όπου ως γνωστόν για άλλη μία φορά βρήκαν τρόπο να ξεγελάσουν τους πελάτες τους, αποκομίζοντας μεγαλύτερα οικονομικά ποσά, οι οποίοι φυσικά την προκειμένη στιγμή είναι οι ατμιστές.

Ψυλλιάστηκαν το πρόσφορο έδαφος της κερδοσκοπίας και χτυπάνε

Τα ιδιωτικά ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής είναι πολύ σύνηθες στη γηραιά αλβιώνα και είναι γνωστό τοις πάσι πως όταν ο ασφαλιστής κρίνει ότι ασφαλιζόμενος έχει υψηλές πιθανότητες να νοσήσει βαριά ή ήδη έχει κάποιες ασθένειες ή εξασκεί επικίνδυνες δραστηριότητες, το αντίτιμο του ασφαλιστηρίου ανεβαίνει κατακόρυφα.

Για να καταλάβετε επακριβώς τι εννοώ, ένας μέσος άνθρωπος θα πληρώσει λιγότερα χρήματα από έναν καπνιστή, διότι ο τελευταίος κινδυνεύει να αρρωστήσει ευκολότερα και κάπως έτσι λειτουργούν σχεδόν η πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών, όμως το νέο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως στην μαύρη λίστα με τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες έχουν προσθέσει και τους ατμιστές.

Μία πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη πριν λίγες μέρες από την BoughtByMany ανέδειξε μερικά σπουδαία ευρήματα που χρήζουν άξια αναφοράς και διαπίστωσε ότι:

  • Το 43% των vapers δεν γνωρίζουν πώς τα ασφάλιστρα αυξάνονται όταν κάποιος κάνει μόνιμη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.
  • Το 85% πιστεύουν ότι vapers δεν πρέπει να πληρώνουν το ίδιο ασφάλιστρο όπως οι καπνιστές
  • Το 77% αναφέρει ότι το vaping τους βοήθησε ενεργά να σταματήσουν το κάπνισμα
  • Το 61% είναι πεπεισμένοι ότι vaping έχει τα εχέγγυα να βελτιώσει την υγεία τους.

Ο κόσμος έχει άγνοια το τι βρώμικα παιχνίδια πράττουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στην πλάτη τους.

Δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί ατμιστές είναι απολύτως βέβαιοι πως το eCig είναι ασφαλέστερο από το κάπνισμα, επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο έχει υιοθετήσει πλήρως τα ατμιστικά προϊόντα για τη διακοπή του καπνίσματος. Όλη αυτή η κατάσταση ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, η οποία μέσω έρευνας (νωρίτερα το περασμένο έτος) κατέληξε στο συμπέρασμα πως το άτμισμα είναι τουλάχιστον 95% πιο ασφαλές από το smoking. Επίσης, το πιο περίεργο κομμάτι της υπόθεσης είναι πως δόθηκαν δωρεάν συσκευές στις ιατρικές υπηρεσίες διακοπής του καπνίσματος για να τις προμηθεύουν στους ενδιαφερόμενους χωρίς να πληρώνουν ούτε μία στερλίνα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι πάροχοι ασφάλισης ζωής στον τομέα υγείας, έχουν αντίθετη άποψη με το συμβάν, και θεωρούν πως οι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου πρέπει να βρίσκονται κάτω από την ίδια ομπρέλα με τους smokers. Ο λόγος που το πράττουν αυτό ευθύνεται η νικοτίνη, αφού είναι πλέον σίγουροι πως η κατανάλωση της, με όποιο τρόπο κι αν επιτυγχάνεται το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο και προφανώς δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση μεταξύ αυτών των δύο ειδών.

Τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια ζωής στη Μεγάλη Βρετανία έχουν μακρά παράδοση και είναι μέρος της κουλτούρας τους, αφού μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων καταφέρνει και συνταξιοδοτείται από ετούτον τον τομέα. Επιπλέον όταν η ασφαλιζόμενη συμπληρώσουν τα έτη που αναφέρεται μέσα στο συμβόλαιο παίρνουν και ένα χρηματικό μπόνους σαν εφάπαξ.

Αλλά πριν βιαστείτε να εκφέρεται άποψη πως είναι μία ωραία περίπτωση για να βγάλεις χρήματα στα γεράματά σου, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής πως το μέσο συμβόλαιο ζωής ετησίως ανέρχεται από 25.000 έως 35.000 στερλίνες, δηλαδή μιλούμε για τεράστια ποσά, όμως αν λάβουμε υπόψη μας τις υπάρχουσες συνθήκες που επικρατούν στη Μεγάλη Βρετανία ετούτα τα νούμερα φαντάζουν φυσιολογικά, διότι οι μισθοί είναι αρκετά υψηλή.