Προϊδεάζει την χάραξη νέας πολιτικής στο eCig, ο Δρ Brad Rodu

Προϊδεάζει την χάραξη νέας πολιτικής στο eCig, ο Δρ Brad Rodu. Ο ίδιος σε συνεργασία με τους σπουδαίους συναδέλφους του, τον Mathew Glans και τον Lindsey Stroud συν-έγραψαν ένα έγγραφο προς τους φορείς χάραξης πολιτικής στην οποία κάλεσαν τις αρχές να επανεξετάσουν τους κανονισμούς που αφορούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Κανονιστικές και δημοσιονομικές κατευθύνσεις.

Ο κύριος συγγραφέας του εγγράφου που δημοσιεύθηκε στο Ινστιτούτο Heartland , ο Δρ Brad Rodu εργάζεται για τη μείωση των κινδύνων του καπνίσματος καθώς και την ανάπτυξη των πολιτικών υγείας για περισσότερα από 20 χρόνια. Είναι καθηγητής της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι και μέλος του αντικαρκινικού κέντρου James Graham Brown Cancer Center.

Η ομάδα των ειδικών, συν-συγγραφέων συνέταξαν το συγκεκριμένο έγγραφο, κάνοντας ουσιώδες συστάσεις σχετικά με τις φορολογικές και ρυθμιστικές πολιτικές του ατμίσματος σε μια προοπτική μείωσης του καπνίσματος.

Όσον αφορά τους φόρους, επισημαίνουν πως απαιτείται να προσδιοριστεί βάση την επικινδυνότητα του προϊόντος. Τώρα, εδώ εντοπίζεται ένα πρόβλημα στο οποίο θα υπάρξουν αμέτρητες διχογνωμίες γύρω από το ζήτημα, διότι μερικοί ξεροκέφαλοι εμπειρογνώμονες εξισώνουν την επικινδυνότητα του καπνίσματος με το άτμισμα, θεωρώντας πως και τα δύο είναι εξίσου καταστρεπτικά και δεν πρέπει να παρασυρθούν οι πολιτικοί, επιτρέποντας στο δεύτερο να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα και ελεύθερα και μάλιστα σε χαμηλές τιμές, προσελκύοντας τον κόσμο να τα αγοράσει.

Σχετικά με το αμφιλεγόμενο θέμα του ατμίσματος σε δημόσιους χώρους, οι συγγραφείς υπενθυμίζουν ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική δικαιολογία να θεσπιστεί μία γενική απαγόρευση. Ως εκ τούτου είναι αναγκαίο οι αποφάσεις να παρθούν με γνώμονα το κοινό συμφέρον της εκάστοτε χώρας. Ο δυτικός πολιτισμός τα τελευταία έτη, αρχίζει να γίνεται αυταρχικός και ακολουθεί την διαστρεβλωμένη πορεία των υπανάπτυκτων λαών που βασιλεύει η παραφροσύνη.

Συμφωνούμε ότι η απαγόρευση των πωλήσεων σε ανηλίκους είναι ορθή και υποστηρίζεται σχεδόν ομόφωνα, αλλά τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα, τι γίνεται με εκείνους τους 17χρονους οι οποίοι είναι μόνιμοι καπνιστές; θα τους αφήσουμε να παραμείνουν σε τούτο το λανθασμένο μονοπάτι ή τελικά πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας, επιτρέποντας τους να οδηγηθούν σε μία ασφαλέστερη λύση που ονομάζεται e-cigarette; όποια και αν είναι η απόφαση αρχικά πρέπει να μελετηθεί διεξοδικά, αυξάνοντας τον πειραματισμό νέων μεθόδων που θα προστατεύουν τους ανήλικους πολίτες.

Τέλος, η αντιμετώπιση των γεύσεων στα υγρά αναπλήρωσης από τον FDA που επιθυμεί διακαώς κάποια στιγμή να τα εξαλείψει, είναι απαραίτητες για την επιτυχή μετάβαση από τo smoking στο vaping. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι όπως με οποιοδήποτε προϊόν, μια λογική και κατάλληλη ρύθμιση θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν, χάριν της προστασίας των χρηστών.

Καμία ψυχή δεν έχει μεγαλύτερη αξία από μία άλλη.

Μέχρι την προηγούμενη δεκαετία το κάπνισμα ήταν της μόδας και συχνά πυκνά σε αρκετές ταινίες οι ηθοποιοί το κρατούσαν στο στόμα σαν ένα είδος γοητείας, πλέον τη σήμερον ημέρα, η πλειοψηφία των καπνιστών είναι ανεπιθύμητοι και κανείς δεν τους θέλει να καπνίζουν δίπλα τους, και κατά συνέπεια έχουν στιγματιστεί ως μία παρακμιακή κοινωνική ομάδα που δεν έχει τεράστιες διαφορές από την ασθένεια του αλκοολισμού.

Όμως αντί να τους καταδιώκεις για να συνετιστούν, υπάρχει και το ενδεχόμενο να τους δείξεις την δίοδο του ηλεκτρονικού τσιγάρου, οπότε σαν ενήλικοι άνθρωποι που είναι έχουν το δικαίωμα της επιλογής και κανείς δεν δικαιούται να τους το στερήσει, αν εκ των προτέρων δεν εξακριβωθεί οποιαδήποτε αιτιολογία από την επιστημονική κοινότητα.