Που αποσκοπεί το πρόστιμο των 1500 € με τον καινούργιο νόμο

Που αποσκοπεί το πρόστιμο των 1500 € με τον καινούργιο νόμο που θέσπισε η Ελληνική κυβέρνηση ενάντια των καπνιστών και ατμιστών.

Σίγουρα θα γνωρίζετε όλοι, πως εδώ και λίγες μέρες το άτμισμα και το κάπνισμα είναι συνήθειες που μπορεί να σας βάλουν σε μπελάδες και να πληρώσετε το παραπάνω ποσό, εάν παραβείτε την ισχύουσα νομοθεσία.

Σκοπός μου δεν είναι να αναλωθώ, αναλύοντας σας σε ποια μέρη επιτρέπεται ή απαγορεύεται. Έτσι περιληπτικά απλά θα σας αναφέρω ότι απλά θα μπορείτε να κάνετε χρήση των συσκευών σας, μέσα στο σπίτι σας και σε υπαίθριους χώρους, δηλαδή σχεδόν μόνο στο δρόμο.

Εγώ θα μπω απευθείας στην ουσία του πράγματος και θα προσπαθήσω να χαρτογραφήσω τις αιτίες στις οποίες οφείλεται αυτός ο νόμος παρωδία. Αρχικά πρέπει να επισημάνω ότι πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση της Μάλτας είχε βγάλει ακριβώς την ίδια απόφαση σχετικά με τους δύο προαναφερόμενους τομείς και συμπτωματικά το κράτος μας, έσπευσε να μιμηθεί την Μάλτα, όμως η διαφορά είναι πως οι αρμόδιες αρχές της χώρας μας αύξησαν τους περιορισμούς που ήδη θεωρούνταν σκληρότατοι.

Αν αναρωτιέστε γιατί ξαφνικά μπορεί να προέκυψε αυτός ο διωγμός κατά του του ηλεκτρονικού τσιγάρου και του καπνίσματος, θα σας πω απλά πως τα κρατικά ταμεία αδειάζουν και ο πιο ευάλωτος στόχος και μέσο για να αποφέρει έσοδα στη χώρα μας είναι ετούτοι οι τομείς, διαφορετικά, αναγκαστικά θα έπρεπε πάλι να λεηλατήσει την φτωχολογιά και επειδή δεν σηκώνει παραπάνω, εξού και τα διαπιστευτήρια των αποτελεσμάτων.

Λόγω της ασχολίας μου με τα ατμιστικά νέα, έχω ψάξει ενδελεχώς τις νομοθεσίες όλων των κρατών αναφορικά με τούτη την υπόθεση, και μετά λύπης μου δυστυχώς θα σας πληροφορήσω πως ότι γράφει δεν ξεγράφει. Οι πιθανότητες να αρθεί ο συγκεκριμένος νόμος, έχει περίπου τις ίδιες πιθανότητες με το να πάμε εμείς ένα ταξίδι στο φεγγάρι κάποιο σαββατοκύριακο.

Για να είμαι αντικειμενικός και ακριβοδίκαιος, θα ασπαστώ μία λαϊκή ρήση που λέει «τα γούστα πληρώνονται» και προφανώς πρέπει να προστατευτούν τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ψωμί, το γάλα των παιδιών. Όμως, από την άλλη πλευρά, οι ιθύνοντες πρέπει να κατανοήσουν πως είμαστε εξαρτημένοι από τη νικοτίνη και είναι απαράδεκτο από τη μία μέρα στην άλλη να προβαίνουν στον κατατρεγμό της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας όπου και ανήκουμε, δηλαδή τους ατμιστές.

Καλό είναι να έχετε υπόψιν σας, ότι η κατάσταση ίσως να χειροτερέψει, παρά να βελτιωθεί μελλοντικά, και ετούτη η σκέψη μου προκύπτει από το γεγονός πώς τα άλλα κράτη που έχουν την ίδια ιδεολογία με το παρόν ζήτημα, πως καμία δεν πήρε πίσω τα μέτρα που εφάρμοσε.

Ο προπομπός όλων των δεινών που τραβάμε εμείς οι vapers, εναπόκειται στα τερτίπια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αργά ή γρήγορα και τα άλλα κράτη-μέλη της θα ενστερνιστούν αυτήν την ακραία συμπεριφορά που εφάρμοσε και η δικιά μας χώρα μέσω της νομοθεσίας.

Η ΕΕ είναι ξεκάθαρη στα λεγόμενά της και έχει εκδώσει συγκεκριμένες οδηγίες που βάλλονται κατά του καπνίσματος και του vaping, αλλά εκείνος που πιέζει περαιτέρω τα πράγματα είναι ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας, που αν γνωρίζετε τι σκοπό έχει ακριβώς για το αντικείμενό μας, ειλικρινά θα φρίξετε.