Πολιτικό κόμμα στη Νέα Ζηλανδία υποστηρίζει πως είναι ανάγκη

Πολιτικό κόμμα στη Νέα Ζηλανδία υποστηρίζει πως είναι ανάγκη να επιδοτηθεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο από την κυβέρνηση με την προοπτική να βοηθήσει τους καπνιστές να απεξαρτηθούν από τον καπνό.

Το κόμμα φέρει την ονομασία NZ Maori Party και ουσιαστικά ιδρύθηκε το 2004 από την Tariana Turia για να προστατεύσει τα δικαιώματα των ιθαγενών της φυλής Μαορί. Λοιπόν αυτός ο πολιτικός φορέας πιστεύει ότι ακριβώς όπως οι τσίχλες νικοτίνης και τα αυτοκόλλητα επιθέματα νικοτίνης, έτσι και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα πρέπει να επιδοτηθούν από το κράτος, έτσι ώστε οι απελπισμένοι καπνιστές να έχουν πρόσβαση στα ετούτα τα προϊόντα για τη διακοπή του καπνίσματος.

Ένας από τους στόχους του Maori Party είναι να καταστήσει τη Νέα Ζηλανδία ως ένα έθνος χωρίς καπνό από το 2025 και μετέπειτα. Η συν-επικεφαλής του κόμματος, η Marama Fox, η οποία είναι γνωστή για τα εχθρικά της συναισθήματα και την περιφρόνησή στο smoking, σε μια τηλεοπτική συνέντευξη του περασμένου έτους αποκάλεσε έναν εκπρόσωπο της καπνοβιομηχανίας Imperial Tobacco ως ένα γυρολόγο του θανάτου που σπέρνει την καταστροφή και τη δυστυχία στους ανθρώπους μέσω των καπνικών ειδών που προμηθεύουν τον κόσμο.

Επί του παρόντος, τα έμπλαστρα νικοτίνης και όλα τα παρεμφερή είδη που ανήκουν στην κατηγορία των NRT μπορούν να αγοραστούν νόμιμα σε τοπικό επίπεδο και μάλιστα επιδοτούνται από το κράτος, δυστυχώς όμως σε αντίθεση με τα προηγούμενα προϊόντα, τα υγρά αναπλήρωσης για το eCig μπορούν να αγοραστούν μόνο από το εξωτερικό μέσω παραγγελίας από κάποιο online κατάστημα εκτός της χώρας.

Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας στη Νέα Ζηλανδία φαίνεται να έχει αναθεωρήσει τις απόψεις του, διότι πλέον εμπιστεύεται τις έγκυρες επιστημονικές μελέτες που αναφέρουν πως είναι 95% πιο ασφαλές από το κάπνισμα, ως εκ τούτου, η απόφαση για το αν οι συσκευές πρέπει να νομιμοποιηθούν αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Είναι ευκαιρία για μία ζωή με λιγότερες επιβαρύνσεις στην υγεία.

Η Marama Fox είναι της γνώμης ότι τα vaping προϊόντα παρουσιάζουν μια ευκαιρία για τη μείωση της βλάβης στον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης τόνισε, τα στοιχεία που μας δείχνουν πολλά επιστημονικά ιδρύματα για το άτμισμα είναι πως δεν προκαλεί καρκίνο. Επιπλέον η επίσημη στατιστική αρχή της χώρας μας λέει πως το eCigarette είναι ένα καλό εργαλείο για τη διακοπή αυτής της βλαβερής συνήθειας. Από την άλλη πλευρά το μόνο αρνητικό στοιχείο στο ηλεκτρονικό τσιγάρο έγκειται στο σημείο πως είναι εθιστικό γιατί περιέχει νικοτίνη, όμως δεν προκαλεί ασθένειες σχετιζόμενες με το κάπνισμα και δεν επιβαρύνει κανένα ζωτικό όργανο.

Αν η πολιτική ηγεσία σκοπεύει να φορολογήσει αδίστακτα το eCig ,τότε θα είναι εις βάρος εκείνων των ανθρώπων που παλεύουν να βρουν μία διέξοδο απέναντι στο κάπνισμα και κατά συνέπεια θα τους οδηγήσει ξανά πίσω στις παλιές κακές εποχές που είναι το άλλο άκρο. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να δίνουμε κίνητρα σε αυτά τα άτομα, ούτως ώστε να γλιτώσουν την περαιτέρω ζημιά που που υφίσταται εδώ και χρόνια μέσω της παροχής κινήτρων, πρόσθεσε η Φοξ.