Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν πως καταρρέουμε

Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν πως καταρρέουμε, η παγκόσμια ατμιστική κοινοτητα δεν φαίνεται να πτοείται από τις αήθεις επιθέσεις που εξαπολύουν τα λόμπι καπνού, και οι ακτιβιστές που αρέσκονται να μισούν το άτμισμα, μάλλον φαίνεται να μην αποδίδει καρπούς η τόση χολή που βγάζουν απέναντι σε μας.

Βέβαια για να ακριβολογούμε, στη ζωή τίποτα δεν είναι σίγουρο, παρά μόνο ο θάνατος, οπότε δεν πρέπει να μας καθησυχάζει το γεγονός πως είμαστε ακόμα όρθιοι, γιατί οι καταστάσεις μπορεί να ανατραπούν μέσα σε λίγα λεπτά και από εκεί που ήμασταν ατρόμητοι και δεν φοβόμασταν τίποτα, μπορεί να βρεθούμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας σαν μία μόδα που ήρθε και πέρασε.

Όμως το μήνυμα που θέλω να περάσω σε όλους εσάς που διαβάζετε το άρθρο μου είναι πως στα δύσκολα αποδείχθηκε ότι συνενωθήκαμε ακόμη περισσότερο εμείς οι ατμιστές και έχω την πεποίθηση πως ετούτο το κλίμα της ευφορίας θα παραμείνει ως έχει, εκτός κι αν συμβούν πράγματα και θαύματα, αλλά για να μην είμαστε απαισιόδοξοι κρατάμε μόνο τα θετικά και προχωρούμε προς τα εμπρός κι ας αφήσουμε τους άλλους στη μιζέρια τους.

Νομίζω πως το κυρίαρχο συστατικό για να προοδεύσουμε περαιτέρω, θεωρείται η συνεννόηση, πιστεύω πως σε τούτο το κομμάτι έχουμε πλεονάζουσα ποσότητα. Σίγουρα δεν ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο που τριγύρω μας όλα είναι μαγικά και θεσπέσια, τουναντίον, μάλλον συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, αλλά όταν η στόφα των ανθρώπων είναι τόσο πλήρης και γεμάτη με μεγαλείο ψυχής, τότε έχουμε τα εχέγγυα να αγγίξουμε την πεμπτουσία.

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι υποστήριζαν πως αν δεν ελπίζεις, δεν μπορείς να βρεις το ανέλπιστο, έτσι κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον ακόμη και αν πρόκειται να έρθουν τα χειρότερα. Κάποιοι μισούν του vapers από χόμπι, άλλοι από συνήθεια και κάποιοι γιατί τους έχει γίνει εμμονή.

Σας συστήνω να μην απαντάτε στις προκλητικές ενέργειες των επιτήδειων που έχουν σκοπό να μας εξοντώσουν, αλλωστε κανένας δεν νομιμοποιείται να πάρει το νόμο στα χέρια του, γι’ αυτό το λόγο ιδρύθηκε και η Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας, οπότε αφήστε στην άκρη τους λεονταρισμούς και τους ηρωισμούς για κάποιους άλλους, διότι η παρούσα τακτική μου θυμίζει εποχές που βασίλευε η ανομία.

Είναι κοινό μυστικό πως τις δύσκολες στιγμές όταν κρατάς την ψυχραιμία σου και λειτουργείς με νηφαλιότητα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγεις με λιγότερες πιθανές απώλειες ή ζημιές. Φυσικά δεν είμαστε όλοι το ίδιο, και καλούμαστε εμείς οι εκατομμύρια λάτρεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου ανά την υφήλιο να παραμείνουμε μακριά από τη νεκροφάνεια στην οποία έχει εισέλθει αναμφισβήτητα το κάπνισμα.

Είμαι πεπεισμένος πως κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, εκτός κι αν μας κυριεύσει η αυτοκαταστροφική διάθεση, υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν απ’ αυτό τον συρφετό. Το θέμα είναι να μη σε πάρει η κάτω βόλτα, τουτέστιν να τρωγόμαστε μεταξύ μας και να μπούμε στο τριπάκι της ανθρωποφαγίας μεταξύ μας.

Ήδη στην Ελλάδα ζούμε μία πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που έχει διαλύσει οτιδήποτε έμεινε όρθιο εδώ και εκατονταετίες, αν ζούσε ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων ο Περικλής και έβλεπαν την κατάντια των πολιτικών μας, τότε θα αυτοεξοριζόντουσαν στην άλλη άκρη του πλανήτη για να μην συμμετέχουν σε ετούτο το τσίρκο, βλέπεις υπάρχει και φιλότιμο