Όχι στα αντίποινα και την θυμηδία στους διώκτες μας

Όχι στα αντίποινα και την θυμηδία στους διώκτες του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Τις τελευταίες μέρες λαμβάνω αρκετά e-mail στα οποία αρκετοί συνατμιστές μου εκφράζουν την αγανάκτησή για τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που πλήττουν τον τομέα μας.

Καταλαβαίνω πως είναι τελείως άδικο αυτό που συμβαίνει με τα υποτιθέμενα εγκεφαλικά επεισόδια που δήθεν προκαλει το άτμισμα και επειδή ετούτη την φορά τα ψεύδη έχουν ξεπεράσει κάθε λογικό όριο, ήταν αναμενόμενο ορισμένοι από το σινάφι μας να χάσουν τον έλεγχο και να επιζητούν μανιωδώς αντίποινα.

Σας συμβουλεύω να φερθείτε ώριμα και να μην παιξετε κανενός παιχνίδι, γιατί υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσετε μεγαλύτερο κακό. Στην ελλάδα οι μόνοι αρμόδιοι που έχουν το δικαίωμα να το πράξουν είναι οι ιθύνοντες του διοικητικού συμβουλίου της κοινότητας Ελλήνων ατμιστών, άλλωστε είναι το μόνο επίσημο όργανο που μας εκπροσωπεί και υποχρεούται να υπερασπιστεί τα αναφαίρετα δικαιώματά μας.

Όσοι από εσάς σκέφτεστε να κάνετε κάτι μεμονωμένα, σας συμβουλεύω να μην το επιχειρήσετε και να σκεφτείτε ότι πάνω από όλα είναι το σύνολο και ουσιαστικά τέτοιου είδους ανόητες κινήσεις μπορεί να μας βλάψουν ανεπανόρθωτα και πολύ πιθανόν ανεπιστρεπτί. Αν θέλετε να εκφράσετε ατομικά τις απόψεις σας, να το κάνετε στα πλαίσια που δεν καταπατούν την δημοκρατία. Η μόνη δίοδος σε αυτήν τη λαίλαπα είναι η πολιτισμένη συμπεριφορά και κανένας από εμάς δεν ορίστηκε τιμωρός το συνανθρώπων μας, ακόμα κι αν μας βλάπτουν.

Αν για οποιοδήποτε λόγο κάποιος ανόητος προσπαθήσει να επιτεθεί στους επικριτές του e-cigarette θα πρέπει αρχικά να αναλογιστεί με ποια ιδιότητα πράττει μία κίνηση που πιθανόν να εκθέσει ολόκληρο τον ατμιστικό κλάδο. Σε τούτες τις δύσκολες στιγμές είναι αναγκαίο να συμπεριφερθούμε όπως θα κάναμε στην καθημερινή μας ζωή, δηλαδή να αποφύγουμε τις διενέξεις και τις φασαρίες, γιατί είναι γνωστό πως δεν οδηγούν πουθενά και πολλές φορές χάνουμε το δίκιο μας, διότι λειτουργούμε πάνω στο θυμό και δρούμε ανεξέλεγκτα.

Όσοι δεν μπορείτε να προσφέρετε θετικά στο vaping, τουλάχιστον μην προκαλείτε ζημιά. Σε 20 μέρες περίπου θα εκλεχθεί το προεδρείο της Greek Vapers Community και έχω την πεποίθηση πώς θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους από πολλούς μπελάδες, ετούτη η σκέψη δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά το στηρίζω με επιχειρήματα και θα σας εξηγήσω τι εννοώ: στο σωματείο μας προφανώς θα υπάρχει δικηγόρος για να επιμεληθεί των παραβατικών συμπεριφορών που πλήττουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο και νομίζω πως δεν υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος στο να διεκδικήσει νομικά να αποκατασταθεί η φήμη του ατμίσματος.

Οπότε οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να υπάρξει σύμπνοια μεταξύ μας και να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις οι οποίες θα μας δικαιώσουν είτε τώρα, είτε στο εγγύς μέλλον. Ο σοφός λαός λέει μία παροιμία που ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση: χάσαμε το γουρούνι και όλο μουγκριές ακούμε.

Αγαπητοί μου φίλοι, το άδικο δεν το θέλει ούτε ο θεός, όμως κανένας από μας δεν εξουσιοδοτείται να λειτουργήσει για λογαριασμό όλων μας, πόσο μάλλον χωρίς καν να ζητήσει την γνώμη μας. Δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι και ούτε πρόκειται να γίνουμε. Στα μηνύματα που λαμβάνω, ορισμένα μου λένε ότι στη βράση κολλάει το σίδερο, αλλά εγώ σας αντιπροτείνω πρώτα να καταλαγιάσουν τα πνεύματα και να πάρουμε μερικές αναπνοές, ούτως ώστε να σκεφτούμε ορθολογικά. Οπότε σας προτείνω, όχι στα αντίποινα και την θυμηδία στους διώκτες του ηλεκτρονικού τσιγάρου.