Όσοι κωφεύουν απέναντι στην πραγματικότητα, γίνονται συνένοχοι

Όσοι κωφεύουν απέναντι στην πραγματικότητα, γίνονται συνένοχοι και μάλλον αρέσκονται στο σκοταδισμό, γιατί με την περιθωριοποίηση του ηλεκτρονικού τσιγάρου προς τους καπνιστές κλείνουν μία σημαντική διέξοδο η οποία είναι απαραίτητη σε αυτά τα άτομα να απεξαρτηθούν από τον καπνό.

Τη σήμερον ημέρα που η τεχνολογία στο e-cigarette έχει εξελιχθεί, τα πράγματα έχουν απλουστευθεί για τους χρήστες και κυριολεκτικά δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω τεχνογνωσία από τους νεοφερμένους στο άτμισμα. Οι κατασκευαστές πλέον έχουν επιμεληθεί με σοβαρότητα επί του θέματος και δημιούργησαν ειδικά διαμορφωμένα αρχικά πακέτα για αρχάριους που για να βάλουν σε λειτουργία τη συσκευή είναι τόσο εύκολο που θα τα κατάφερνε ακόμη και ο πιο αδαής επάνω στη γη.

Επισης η ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται από αξιόπιστους κατασκευαστές είναι πλέον πολύ υψηλή, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα έτη και συνήθως η αγορά της ευρώπης είθισται να κατακλύζεται αποκλειστικά με τέτοιου είδους προϊόντα, βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά ευτυχώς δεν είναι ο κανόνας.

Επίσης και η αγορά της Βορείου Αμερικής και σχεδόν το μεγαλύτερο κομμάτι της Ασίας, ακολουθούν τα χνάρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ακόμη απέχουν αρκετή απόσταση από αυτήν, όμως και πάλι αν λάβουμε υπόψιν μας τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να προμηθεύεται τα καλύτερα είδη που θα τον βοηθήσουν να απεξαρτηθεί με επιτυχία από τον καπνό, κάτι που δεν το προσφέρει κανένα άλλος τομέας, όσο προαναφερόμενος

Το κύριο μέλημα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι η καινοτομία πάνω στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, οπότε δίνοντας στους κατασκευαστές κίνητρα να αναπτύξουν εις βάθος την τεχνολογία οι πρώτοι που θα επωφεληθούν θα είναι ο κακόμοιρος κοσμάκης που υποφέρει από το κάπνισμα. Πρακτικά οι φιλοδοξίες στην ατμιστική βιομηχανία υπάρχουν και μάλιστα τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά.

Από την άλλη πλευρά οι καπνοβιομηχανίες είναι ο κύριος αντίπαλος του ατμίσματος και έχει κάθε έννομο συμφέρον να υπονομεύσει τις προσπάθειες του κλάδου μας. Αν οι ιθύνοντες του παγκόσμιου οργανισμού υγείας διαπιστώσουν έμπρακτα και με αποδεικτικά στοιχεία ότι οι εταιρείες καπνού υποθάλπουν βρωμερά σχέδια που έχουν σκοπό να πλήξουν το eCig, τότε είναι υποχρεωμένοι να to προστατεύσουν με νύχια και με δόντια, επειδή όλοι γνωρίζουμε την δυναμική επιρροή που έχουν οι καπνοβιομηχανίες και είναι ικανοί να ρίξουν ακόμη και κυβερνήσεις (δεν είναι σχήμα λόγου).

Το σημαντικότερο γεγονός που είναι άξιο αναφοράς, έγκειται στο σημείο πως η παγκόσμια κοινότητα πλέον δείχνει να αποδέχεται με θέρμη το άτμισμα, αν λοιπόν οι επιστήμονες αναλάβουν τον άχαρο ρόλο να διεξάγουν ορθά τις επιστημονικές τους έρευνες, (άλλωστε είναι υποχρέωσή τους, άσχετα αν δεν το κάνουν), τότε η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια και δεν θα υπάρχει αιτιολογία για απαγορεύσεις και περιορισμούς.

Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα e-shops που εδρεύουν κυρίως στην Ασία. Ο λόγος που επισημαίνω αυτόν τον παράγοντα είναι γιατί η κάθε χώρα πρέπει να έχει τη δικιά της εφοδιαστική αλυσίδα και αποθήκες που θα μπορεί να γνωρίζει άμεσα τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού που σχετίζεται με το vaping και κατά συνέπεια θα γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς θα συμπεριφερθεί, παραμερίζοντας στην άκρη την παλιά κακή συμπεριφορά.

Μπορεί για τους καταναλωτές στην Ελλάδα τα κινέζο-μάγαζα να μοιάζουν ως μία όαση, όμως από την άλλη πλευρά εξοντώνεται ο τοπικός επαγγελματικός τομέας του ατμίσματος. Το κράτος έχει αναφέρει πάμπολλες φορές πώς τα δέματα που έρχονται εκτός Ευρώπης θα επιβαρύνονται με τέλη και φόρους κτλ, αλλά είναι ευνόητο πως το υπαλληλικό προσωπικό που δουλεύει στα τελωνεία δεν έχει την ικανότητα να ελέγχει ούτε το 1/10 των τον μικροδεμάτων.