Όπου δεις φρου φρου κι αρώματα κράτα μικρό καλάθι

Όπου δεις φρου φρου κι αρώματα κράτα μικρό καλάθι. Ο κόσμος έχει συνηθίσει να είναι ευκολόπιστος και εύκολα μπορεί να ξεγελαστεί από τους δήθεν μεσσίες που έχουν σκοπό να βοηθήσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα γεγονός το οποίο χρήζει σημαντικής προσοχής. Όπως γνωρίζετε η δουλειά μου είναι να σας ενημερώνω για τα ατμιστικά νέα και συχνά πυκνά προσπαθώ να έρχομαι σε επαφή (τηλεφωνικά) με πολιτικά πρόσωπα της χώρας μας. Ο κύριος λόγος που επιδιώκω να συνομιλήσω μαζί τους είναι για να μπορέσω να τους πείσω να στηρίξουν τον τομέα μας.

Όπως γνωρίζετε όλοι, η πλειοψηφία των βουλευτών στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι φαφλατάδες και είναι ικανή να σου υποσχεθούν τα μύρια όσα για να σε πάρουν με το μέρος τους, κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους. Αν όμως είσαι συνειδητοποιημένος άνθρωπος και πατάς στα πόδια σου, τότε εύκολα ή δύσκολα μπορείς να διακρίνεις τα πραγματικά κίνητρα των συνομιλητών σου.

Οφείλω να ομολογήσω ότι μέσα σε ένα χρόνο έχω μιλήσει περίπου με πάνω από 20 βουλευτές μικρού βεληνεκούς και από διάφορα κόμματα, κάτι που είναι πάρα πολύ δύσκολο και σας το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια, διότι αρχικά σε ρωτάνε για ποιο πράγμα θέλεις να μιλήσουμε, και όταν μπαίνω στο ψητό εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν για εμένα, αλλά για να μην μακρηγορώ τελικά κατάφερα να συνομιλήσω με κάποιους από αυτούς.

Είναι γνωστό πως η ιδιότητα του βουλευτή στην Ελλάδα έχει υποβαθμιστεί σε σημείο που καλύτερα είναι να πεις ότι δουλεύεις σκουπιδιάρης, παρά να επικαλεστείς ετούτο το αξίωμα, ο πρώτος θα τύχει θερμής υποδοχής, ενώ ο δεύτερος πιθανόν να τον γιουχάρουν, και δεν είναι σχήμα λόγου.

Αφού μετά βασάνων και κόπων έφτανα στο πολυπόθητο σημείο της συζήτησης που ήταν το eCigarette, τους ρωτούσα ευθέως και χωρίς υπεκφυγές αν διατίθονται να βοηθήσουν τον τομέα μας και επειδή είχα επίγνωση των πραγμάτων και γνώριζα εκ των προτέρων πως η απάντηση θα ήταν καταφατικά ναι, αλλά θα ήταν λόγια του αέρα, χωρίς να έχουν κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα (κοινώς άλλα λόγια να αγαπιόμαστε).

Ένα μικρό κολπάκι στην παρούσα υπόθεση ήταν να αναφέρω πως στην πατρίδα μας υπάρχουν αυτή τη στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες ατμιστές, το οποίο μπορεί να μεταφραστεί σε ψήφους για την προεκλογική σας εκστρατεία, στο άκουσμα αυτών των λέξεων ξαφνικά η κουβέντα αποκτούσε νόημα και παρατηρούσα πως το ενδιαφέρον τους γινόταν μεγαλύτερο, όμως πάλι είχα στην άκρη του νόμου πώς αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καθόλου μπέσα και για λίγους ψήφους πουλάνε και την μάνα τους.

Εν τέλει με το πέρας της συζητήσεως, καταλήγαμε να μου δίνουν παχιά λόγια και υποσχέσεις που προφανώς δεν θα τα τηρούσαν (έτσι και έγινε). Δυστυχώς οι πολιτικοί είναι απαραίτητο κακό και αν θέλεις να γίνει η δουλειά σου (στην προκειμένη περίπτωση να υποστηριχθεί το άτμισμα) πρέπει να τους έχεις με το πλευρό σου, διαφορετικά θα γίνουμε σαν τους συνδικαλιστές που καλούν τους εργαζόμενους να βγαίνουν στο δρόμο για να διαδηλώνουν με πλακάτ, μήπως και τους λυπηθεί η κυβέρνηση.

Εάν αγαπητοί μου φίλοι, φτάσουμε να απομονωθούμε και παραμείνουμε στο περιθώριο, όπως συμβαίνει τώρα, τότε επακόλουθο είναι να αλληλοτρωγόμαστε και να ρίχνει το φταίξιμο ένας τον άλλον για τα δεινά που περνάμε, άλλωστε, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα, συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια, οπότε όπου δεις φρου φρου κι αρώματα κράτα μικρό καλάθι.