Οι Γάλλοι ατμιστές ανέρχονται περίπου στο 1 εκατομμύριο άτομα

Οι Γάλλοι ατμιστές ανέρχονται περίπου στο 1 εκατομμύριο άτομα προς στιγμήν και αυτό το νούμερο φαίνεται να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς μήνα με το μήνα.

Ο πληθυσμός της Γαλλίας αγγίζει περίπου τα 66,000,000, και σύμφωνα με την επίσημη στατιστική αρχή της χώρας το 25% είναι μόνιμοι καπνιστές, ένας δυσθεώρητος αριθμός εν αντιθέσει με το άτμισμα που οι ειδικοί πιστεύουν πως κάποια στιγμή σε πέντε με δέκα χρόνια θα έχει αντισταθμιστεί ή θα ξεπεραστεί εάν η πολιτική ηγεσία αποδώσει του καίσαρος τω καίσαρι και πειστεί κάποια στιγμή πως για να παταχθεί το κάπνισμα πρέπει να αντικατασταθεί με το προαναφερόμενο.

Την προηγούμενη εβδομάδα το γνωστό περιοδικό Top Santé που ασχολείται κυρίως με την υγεία και την ευεξία του ανθρώπου, δημοσίευσε ένα λιβελογράφημα εναντίον του eCig με τίτλο: Ποιες είναι οι επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου στο σώμα μας; ένας θεσπέσιος τίτλος που θα τραβήξει αμέσως τα βλέμματα των επισκεπτών για να το διαβάσει. Ο δημοσιογράφος που το έγραψε, υποτίθεται πως ανέλαβε το ρόλο για να ενημερώσει τους αναγνώστες για τα δεινά που μπορούν να τους βρουν από ετούτη τη συνήθεια, δυστυχώς όμως οι πληροφορίες μέσα στο γραπτό είναι λανθασμένες και παραπλανητικές.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως ο συγγραφέας λέει τα εξής: το eCigarette διαταράσσει τη στοματική ισορροπία και κάνει το στόμα ευάλωτο στους μικροοργανισμούς. Αυξάνει τον κίνδυνο των λοιμώξεων, των φλεγμονών, και της νόσου του περιοδοντίου. Πιο κάτω, ο ίδιος γράφει για τους πνεύμονες: Κάποια υγρά αναπλήρωσης περιέχουν διακετύλιο , μια χημική ένωση που τροποποιεί τη γεύση. Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει διακετύλιο με μια ασθένεια που ονομάζεται «αποφρακτική βρογχιολίτιδα» που μειώνει δραστικά τη λειτουργία των πνευμόνων.

Για την καρδιά αναφέρει: Η νικοτίνη έχει τα ίδια αποτελέσματα με την αδρεναλίνη και εξηγεί ότι δημιουργεί ένα έντονα γρήγορο καρδιακό παλμό, αυξάνει το ρυθμό της αναπνοής και της αρτηριακής πίεσης. Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αυτή η χημική ουσία είναι στρεσογόνα και είναι υπεύθυνη για αρκετά καρδιακά εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια.

Για το ανοσοποιητικό σύστημα λέει ότι το άτμισμα τροποποιεί 358 γονίδια που εμπλέκονται στην εναέρια οδό που προστατεύει την ανοσολογική άμυνα, σύμφωνα με το περιοδικό, είναι 6 φορές περισσότερο από ό, τι ο εύφλεκτος ομόλογος του.

Τέλος, αναφερόμενος για τον εγκέφαλο, λόγω της διεγερτικής φύσης της νικοτίνης, προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες καίγοντας τα κύτταρα του εγκεφάλου και επιπλέον διαταράσσει την ισορροπία του κεντρικού νευρικού συστήματος που μπορεί να το χαλαρώνει για λίγα λεπτά όταν ο χρήστης ατμίζει, αλλά το υπόλοιπο διάστημα είναι συνεχώς σε αναστάτωση.

Για να είμαστε απόλυτα ακριβοδίκαιοι, τα συγκεκριμένα γραφόμενα πώς θα τα διαβάσει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος σίγουρα θα επηρεαστεί και από τους δέκα αναγνώστες, οι τρεις θα το κάνουν αναδημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα, που σημαίνει εκείνοι που θα το διαβάσουν θα το κάνουν νούμερο ένα θέμα της ημέρας ή της εβδομάδας.

Μία μερίδα δημοσιογράφων, με τέτοιου είδους ανόητα δημοσιεύματα που γράφουν έχουν κάψει ολοσχερώς τον εγκέφαλο του αναγνώστη, όχι ότι ο τελευταίος έχει καλύτερη νοημοσύνη, αλλά και πάλι των ωθεί να παίξει το παιχνίδι του και να γίνει η μαριονέτα του. Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή ο κόσμος θα ξυπνήσει από το λήθαργο και δεν θα τρώει αμάσητη την τροφή που το δίνουν, διαφορετικά ζήτω που καήκαμε.