Οι εικόνες με cartoon επάνω στις φιάλες πυροδότησε νέα διαμάχη

Οι εικόνες με cartoon επάνω στις φιάλες πυροδότησε νέα διαμάχη και ξανά οι κατήγοροι του eCig φέρνουν στο προσκήνιο το ζήτημα πως τα υγρά αναπλήρωσης μπορεί να ξελογιάσουν τη νεολαία.

Ορισμένες εταιρείες που κατασκευάζουν E-liquids στις ετικέτες των μπουκαλιών βάζουν σκιτσογραφίες με παιδικούς ήρωες και διάφορες εικονογραφήσεις οι οποίες παραπέμπουν σε παιδικές ηλικίες, βέβαια το παράδοξο είναι πως αυτά τα προϊόντα απευθύνονται μονάχα σε ενηλίκους και προφανώς βρέθηκε η ευκαιρία τους οι επιτήδειοι που μισούν το άτμισμα.να τεκμηριώσουν τα επιχειρήματά, λέγοντας πώς κάλλιστα ένας έφηβος μπορεί να παρασυρθεί και να το αγοράσει.

Σίγουρα για εμάς τους vapers μπορεί αυτή η αιτιολογία να μοιάζει τελείως ανόητη, αλλά αν αναλογιστεί κανείς πως τον τελευταίο χρόνο έχουν δημοσιευθεί αρκετές μελέτες που επισημαίνουν πως οι φρουτώδες γεύσεις προσελκύουν τα ανήλικα άτομα να εισέλθουν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, τότε τα πράγματα σοβαρεύουν και παίρνουν και παίρνουν μεγαλύτερη διάσταση από αυτήν που της αρμόζει στην πραγματικότητα.

Η ένταση πυροδοτήθηκε πριν λίγες μέρες σε μία ατμιστική έκθεση στις ΗΠΑ (Vape Expo). Σε αυτές τις εκδηλώσεις είθισται να γίνεται μία συνεδρίαση (ένα είδος συζήτησης) όπου συμμετέχουν επιφανείς επιστήμονες και από κάτω το κοινό τους απευθύνει διάφορες ερωτήσεις και εκείνοι με τη σειρά τους απαντούν.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ένα άτομο από το κοινό επιτέθηκε φραστικά σε έναν επιστήμονα ο οποίος είναι υποστηρικτής του ατμίσματος τονίζοντας τον: Είναι δυνατόν το συνάφι σας, να παραβλέπει αυτά τα κραυγαλέα αίσχη που γίνονται με τα υγρά αναπλήρωσης; όπως ήταν φυσιολογικό βρέθηκε εξαπίνης βρέθηκε εξαπίνης, διότι έπρεπε να απολογηθεί για τα κακώς κείμενα που προκαλούν ορισμένοι ανεύθυνοι επαγγελματίες στον τομέα των eLiquids.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πράγματι είναι γεγονός πως μερικοί κατασκευαστές υγρών αναπλήρωσης βάζουν ετικέτες στις συσκευασίες τους, που αναπαριστούν παιδικά εικονογραφήματα.

Βλέπεις όταν δίνεις τροφή για σχόλια είναι επόμενο και επακόλουθο να δημιουργηθούν εντάσεις που κάποιες φορές λαμβάνουν τεράστια έκταση. Δεν πρέπει να αγνοούμε πως συχνά πυκνά ακτιβιστικές οργανώσεις βάλλονται εναντίον του ηλεκτρονικού τσιγάρου επισημαίνοντας πως λειτουργεί ως πύλη για το κάπνισμα για τους εφήβους.

Η παρούσα φημολογία έχει καταρριφθεί επανειλημμένες φορές από την επιστημονική κοινότητα, παρόλα αυτά είναι μία πιασάρικη δικαιολογία για να τεκμηριώσουν των δήθεν σπουδαίο λόγο τους και να προσάψουν στο vaping κατηγορίες που δεν υφίστανται.

Όπως σε όλους τους τομείς έτσι και στον δικό μας, υπάρχουν ασυνείδητοι επιχειρηματίες που με την απαράδεκτη συμπεριφορά τους προκαλούν μυριάδες προβλήματα και καλούνται οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους που είναι καθόλα έντιμοι να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες.

Επειδή ακόμη η παγκόσμια ατμιστική κοινότητα βρίσκεται σε ανασύνταξη και δεν έχει οργανωθεί σωστά, είναι πανεύκολο ο οποιοσδήποτε να σκαρφιστεί σημεία και τέρατα για να περάσει την προπαγάνδα του και όπως παρατηρείτε όλοι σας, επιτυγχάνεται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, διότι αν αναλογιστούμε τα δημοσιεύματα που βγαίνουν στην επιφάνεια από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε πως είμαστε εντελώς ευάλωτοι.

Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει κάποιο παγκόσμιο οργανωμένο σωματείο για να υποστηρίξει τα δικαιώματα μας και να αντικρούσει αήθεις επιθέσεις και σκευωρίες που αποσκοπούν στην εξόντωση του ατμίσματος. Το κακό είναι πως οι προπαγανδιστές έχουν καταφέρει να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον ουδέτερο κόσμο που δεν γνωρίζει τι συμβαίνει, και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως τέτοιου είδους καταστάσεις πουλάνε πάρα πολύ. Ας ελπίσουμε μελλοντικά πώς θα εξαλειφθεί το φαινόμενο με τις εικόνες με cartoon επάνω στις φιάλες.