Οι έφηβοι καπνιστές στη Νέα Υόρκη μειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ

Οι έφηβοι καπνιστές στη Νέα Υόρκη μειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ και αν αναρωτιέστε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτή η ιδιομορφία, θα το μάθετε παρακάτω.

Οι έφηβοι καπνιστές στη Νέα Υόρκη μειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ

Το κάπνισμα μεταξύ των εφήβων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισαν να καταγράφονται τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Μόλις το 4,3% των μαθητών κάπνιζαν πέρυσι στα αντίστοιχα δημόσια γυμνάσια, από τον ιλιγγιώδες αριθμό του 27% που βρισκόταν την χρονολογία του 2000.

Την ίδια περίοδο, ο αριθμός των εφήβων που ατμίζουν έχει αυξηθεί από το μηδέν έως σχεδόν 21%, το οποίο, αν και δεν αποδεικνύει την αιτιώδη συνάφεια, σε θεωρητικό στάδιο αρκετοί εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας πιστεύουν ότι το άτμισμα αντικατέστησε το κάπνισμα σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες. Οι ακτιβιστές κατά του καπνίσματος ισχυρίζονται ότι το ποσοστό της χρήσης του καπνού στους εφήβους δεν έχει αλλάξει, ετούτο το σκεπτικό βασίζεται στο επιχείρημα πως τα ατμιστικά προϊόντα κατατάσσονται στα καπνικά είδη, και επρόκειτο καθαρά για νόθευση αριθμών για να δημιουργηθούν σκόπιμα λανθασμένες εντυπώσεις και να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από την αληθινή διάσταση των πραγμάτων.

Δυστυχώς, οι πολιτικοί της Νέας Υόρκης επιλέγουν να βλέπουν το vaping ως απειλή για την ανθρωπότητα, παρά ως σανίδα σωτηρίας για τον κόσμο που είναι εξαρτημένοι από τη νικοτίνη, όπως οι smokers.

Ο κυβερνήτης, ο Άντριου Κουόμο επιδιώκει να κλείσει τα «επικίνδυνα παραθυράκια» που αφήνουν άναρχο το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αν και στην πραγματικότητα οι ρυθμίσεις που έχει υποστεί είναι πολύ πιο αυστηρές από τον παραδοσιακό τρόπο καπνίσματος. Ενώ ο επίτροπος σε ζητήματα υγείας της πολιτείας εξακολουθεί να επαναλαμβάνει το ίδιο ανόητο επιχείρημα, δηλαδή την θεωρίας της πύλης που έχει καταρριφθεί πάμπολλες φορές από αξιόπιστες επιστημονικές μελέτες

Παρόλα αυτά, οι ανώτατοι αξιωματούχοι που διοικούν τη Νέα Υόρκη φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο να πράττουν κινήσεις οι οποίες έχουν ως σκοπό το θεαθήναι, δηλαδή να διαμαρτύρονται για τους εφήβους που καπνίζουν, από τι να ξεμπερδεύουν από ετούτο, αντικαθιστώντας το με ένα άλλο δυναμικό εργαλείο που ονομάζεται eCigarette.

Δυστυχώς στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η πολιτική ηγεσία της χώρας έχει πάρει με κακό μάτι το άτμισμα, και η πεποίθησή τους είναι να στοχοποιήσουν το αντικείμενο, αμαυρώνοντας τη φήμη του, κάτι που έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό,