Ο ορθολογισμός είναι απόρροια ενός συνετού μυαλού

Ο ορθολογισμός είναι απόρροια ενός συνετού μυαλού και στις μέρες μας φαίνεται να εκλείπει, διότι το κακό έχει παραγίνει και η τόση μνησικακία που βγάζουν ορισμένοι ανώτατοι αξιωματούχοι στα κυβερνητικά κλιμάκια απέναντι στο ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι άνευ προηγουμένου και θα μπορούσε να συγκριθεί κάλλιστα μόνο με αυταρχικά καθεστώτα που τσαλαπατούν την δημοκρατία.

Ο ορθολογισμός είναι απόρροια ενός συνετού μυαλού

Μετά λύπης μου παρατηρώ το τελευταίο διάστημα μία ασυνήθιστη κίνηση γύρω από το άτμισμα, από άτομα της λεγόμενης υψηλής κοινωνίας που υπηρετούν βαρυσήμαντα πόστα στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Πιστέψτε με ότι το θέμα δεν έχει να κάνει με κομματικούς σκοπούς, γιατί όσοι με ξέρετε είμαι κατά των κομματικών ή οπαδικών γυαλιών, τις ίδιες ευθύνες θα επέρριπτα σε όποιο κόμμα κι αν κυβερνούσε τη χώρα μας. Προσωπικά μετά γνώσεως υπηρετώ το ηλεκτρονικό τσιγάρο, διότι γνωρίζω από πρώτο χέρι πως έχει βοηθήσει στην Ελλάδα χιλιάδες κόσμο να απεξαρτηθεί από τον καπνό, και αυτό προκύπτει επειδή το έχω δει με τα μάτια μου και δεν μου το ανέφερε κάποιος Απλά σαν μία πληροφορία.

Κάποια στιγμή πρέπει να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, και μάλιστα πρέπει να γίνει σύντομα, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν με τόσο γρήγορο ρυθμό που αν δεν είσαι ικανός να τις παρακολουθήσεις, τότε πιθανόν να βρίσκεσαι σε πολλά επεισόδια πίσω.

Είναι πραγματικότητα πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αρκετά συχνά βγαίνουν δημοσιεύματα που κατακρεουργούν το eCigarette, λες και είναι υπεύθυνο για όλα τα δεινά που συμβαίνουν επάνω στη γη. Εκείνοι που ευαγγελίζονται το δίκαιο και κόπτονται για το κοινό συμφέρον του τόπου μας, δεν λογαριάζουν τίποτα και ετούτο το σημείο αποδεικνύεται πως στην δύσκολη στιγμή που τα κρατικά ταμεία στέρεψαν από χρήμα, ο πρώτος ευάλωτος φυσικά ήταν το vaping και όποιος κάνει χρήση αυτών των συσκευών σε μέρη όπου δεν επιτρέπεται, «σχεδόν παντού» θα πληρώνει ένα αξιοπρεπές πρόστιμο δήθεν για να συνετιστεί, έλα όμως που δεν πρόκειται να γίνει, διότι ο Έλληνας είναι ξεροκέφαλος.

Αν φτάσουμε να ακολουθήσουμε σαν λαός την τακτική «πονάει χέρι, κόψει χέρι» μάλλον δεν θα διαφέρουμε σε τίποτα από τις τριτοκοσμικές χώρες που βασιλεύει η παραφροσύνη. Αν και σε γενικές γραμμές όλοι μας θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι και να μην γκρινιάζουμε με την πρώτη δυσκολία, όμως οι περιστάσεις έχουν διαφορετική άποψη και είναι σαφές πως θέλει να δραστηριοποιηθούμε σαν τομέας, τουλάχιστον για να αποτρέψουμε τα χειρότερα σε πρώτη φάση και μετέπειτα να δούμε τι μπορούμε να αποκτήσουμε περαιτέρω.

Βέβαια το μόνο σίγουρο είναι πως τίποτα δεν έρχεται από μόνο του, κι αν δεν το κυνηγήσεις δεν πρόκειται να έρθει να σε ανταμώσει γιατί είσαι καλός άνθρωπος ή νομίζεις ότι στο χρωστάει ο Θεός. Πρέπει να καταλάβουμε πως αν δεν ενεργοποιηθούμε σαν μία ενωμένη ομάδα, θα χαρακτηριστούμε ως περιθωριοποιημένοι και όπως γίνεται συνήθως, όταν σου προσάψουν μία ταμπέλα τέτοιου τύπου, στην πορεία δύσκολα μπορείς να την αποτινάξεις από πάνω σου.

Θα επικαλεστώ την λαϊκή ρήση που λέει: ο ήλιος λάμπει και ας έχει σύννεφα, το λέω αυτό επειδή έχουμε φτάσει στο σημείο να παρερμηνεύουμε τις καταστάσεις και έχουμε την ψευδαίσθηση πως δια μαγείας όλα θα στρώσουν, είναι κάτι σαν τον υπνοβάτη που προχωράει ακάθεκτος έχοντας πλήρη άγνοια κινδύνου για το τι συμβαίνει γύρω του και όταν ξυπνήσει διαπιστώνει ότι έχει διανύσει τόσο μεγάλη απόσταση χωρίς να τους συμβεί τίποτα, και πιστεύει πως αν του ξανασυμβεί, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει.