Νήσος του Μαν: οι κρατούμενοι σύντομα θα αποκτήσουν πρόσβαση

Νήσος του Μαν: οι κρατούμενοι σύντομα θα αποκτήσουν πρόσβαση στα ατμιστικά προϊόντα. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα διατεθούν στις φυλακές του Isle of Man σε περίπου έξι μήνες από τώρα, ως μέρος μία στρατηγικής που εφαρμόζει η πολιτική ηγεσία της χώρας για μείωση των κινδύνων και των επιβλαβών συνεπειών.

Η παρούσα μεθοδολογία, μπορεί στα δικά μας μάτια να φαντάζει ως πρωτοποριακή, διότι έχουμε μάθει να ζούμε σε μία συντηρητική κοινωνία όπου τα πάντα είναι κατακριτέα και οποιαδήποτε προοδευτική κίνηση φαντάζει ως υπερβολική για τα Ελληνικά δεδομένα, αφού τα στεγανά δεν επιτρέπουν τον προοδευτισμό.

Μετά την παρόμοια είδηση ότι οι Ιρλανδοί κρατούμενοι των φυλακών θα μπορούν σύντομα να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, πλέον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως έχουμε ακόμη περισσότερα καλά νέα για τους κρατούμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι αρχές της Νήσου του Μαν εισήγαγαν ένα πιλοτικό σχέδιο που θα πραγματοποιηθεί εντός 6 μηνώνγια στην τοπική φυλακή Jurby.

Σημαντική σημείωση: η Νήσος του Μαν θεωρείται κτήση του βρετανικού Στέμματος και ουσιαστικά ανήκει κυρίαρχο κράτος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων, Bill Malarkey, είπε ότι είναι απολύτως αναγκαία η αλλαγή πολιτικής, ως αποτέλεσμα των «επικαιροποιημένων αποδείξεων και των ιατρικών γνωματεύσεων» που λένε ότι λέγοντας ότι «έχουν πειστεί για το συγκεκριμένο ζήτημα μέσω άπειρων επανεξετάσεων που έχουν διεξαχθεί και πρακτικά δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του E-cigarette, οπότε πήραμε την πρωτοβουλία να προβούμε σε τούτη την κίνηση διαθέτοντας μία ειδική διαμορφωμένη συσκευή με εξειδικευμένες προδιαγραφές που θα είναι κατάλληλη για τη χρήση των φυλακών.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει εντός έξι μηνών στοχεύοντας στη μείωση των κινδύνων που προκαλούνται από τους τροφίμους από το άναμμα των τσιγάρων (το κάπνισμα) και παράνομα υλικά που έχουν στην κατοχή τους οι φυλακισμένοι, ούτως ώστε να αντικαταστήσουν τον παραδοσιακό τρόπο καπνίσματος, δεδομένου ότι στις φυλακές απαγορεύεται ρητώς η χρήση του καπνού από το 2008.

Εκτός από τους προφανείς κινδύνους για την υγεία, οι επικίνδυνες δραστηριότητες έχουν οδηγήσει τις φυλακές να αντιμετωπίσουν πάνω από 800 διακοπές ρεύματος, που προκλήθηκαν από τους τροφίμους που χρησιμοποιούν βραστήρες και πρίζες ηλεκτρικού ρεύματος για να ανάψουν τα τσιγάρα τους.

Μείωσης της βλάβης για τον άνθρωπο και οικονομικά πλεονεκτήματα.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι η στροφή των κρατουμένων στις ατμιστικές συσκευές θα επιφέρει οικονομικά οφέλη από την εξοικονόμηση τις περαιτέρω φορολογίας που ανέρχεται πάνω από £ 15.000 το χρόνο ανά άτομο, σε σύγκριση με τα άλλα βοηθήματα διακοπής του καπνίσματος (NRTs), και επιπλέον, αυτό το στρατηγικό πλάνο θα έχει ωε πλεονέκτημα την προστασία του προσωπικού των φυλακών από την έκθεση στο παθητικό κάπνισμα.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα που σχεδιάσαμε, οι ιθύνοντες της Κυβέρνησης, οι τρόφιμοι θα είναι σε θέση να αγοράσουν ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο από το κατάστημα της φυλακής που ονομάζεται E-burn, και θα έχουν τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν μέσα στα κελιά τους και τους εξωτερικούς χώρους όπου προαυλίζονται.

Η παρούσα συσκευή έχει επινοηθεί από έναν πρώην αξιωματικό των φυλακών και θεωρείται ασφαλέστερο στη χρήση από τα άλλα τυπικά ηλεκτρονικά τσιγάρα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, και σκοπός μας είναι να τα προωθήσουμε σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα και ιδρύματα ψυχικής υγείας (ψυχιατρεία).