New Jersey: Ένα βήμα πιο κοντά στην καθολική απαγόρευση του e-cig

New Jersey: Ένα βήμα πιο κοντά στην καθολική απαγόρευση του e-cig. Την περασμένη Δευτέρα, οι υγειονομικές αρχές στην πολιτεία του New Jersey ψήφισε υπέρ ενός νομοσχεδίου που θα απαγορεύει την πώληση και την διανομή των vaping προϊόντων.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες στο NJ.com ανάφερε ότι η επιτροπή που σχετίζεται με τα θέματα υγείας ψήφισαν 7-2, με δύο αποχές, υπέρ αυτής της διάταξης. Η πολιτεία του New Jersey έχει ήδη έναν νόμο που απαγορεύει την πώληση και την διανομή των αρωματισμένων συμβατικών τσιγάρων, με την εξαίρεση εκείνων που διατίθεται σε γεύσεις, όπως γαρύφαλλο, μενθόλη και την φυσική καπνική γεύση.

Εάν αυτό το προτεινόμενο μέτρο τελικά το ασπαστεί το τοπικό νομοθετικό σώμα και στη συνέχεια υπογραφτεί από τον κυβερνήτη, τότε ο νόμος σχετικά με την απαγόρευση των γεύσεων θα επεκταθεί και στα ατμιστικά ειδη, και οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ένα αρχικό πρόστιμο της τάξεως των 250 δολαρίων.

Βάζουν στο παιχνίδι ξανά την θεωρία της πύλης.

Οι υποστηρικτές αυτού του νομοσχεδίου επιμένουν ότι πρόθεσή τους είναι να προστατεύουν τους εφήβους από το να δελεάζονται στο κάπνισμα μέσω του ατμίσματος. Ο Herb Conaway δήλωσε: οι εταιρείες πώλησης νικοτινούχων προϊόντων έχουν στόχο το νεανικό κοινό, το οποίο είναι μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και απώτερος σκοπός τους είναι να τους καταστήσουν δια βίου μόνιμους πελάτες τους, αφού δεν θα μπορούν πλέον να απεξαρτηθούν από ετούτη την ουσία.

Ο Conaway ο οποίος είναι και πρόεδρος της επιτροπής υγείας, πρόσθεσε: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι εξίσου κακό όσο και ο εύφλεκτος ομόλογός του, αν όχι χειρότερο, επειδή ετούτα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σχεδόν σε κάθε είδους φρουτένια γεύση που μπορεί να φανταστεί κανείς, και κατά συνέπεια μπορεί ευκολότατα να προσηλυτίσει οποιοδήποτε ανήλικο άτομο και να τον κάνει πιστό στρατιώτη του.

Ετούτο το σκεπτικό έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο άτμισμα.

Δυστυχώς, αυτό είναι ένα ακόμη σαφές παράδειγμα πώς η παραπληροφόρηση σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχει εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά και έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην φήμη του τομέα μας και έχει ως συνέπεια την προτροπή δραστικών μέτρων και κανονισμών. Το τελευταίο διάστημα έχει αναζωπυρωθεί η φημολογία περί του «φαινομένου της πύλης», δηλαδή ότι το vaping έχει αγκιστρώσει τη νεολαία στη νικοτίνη και έτσι είναι ευκολότερο να τους ωθήσει προς το κάπνισμα. Δυστυχώς αυτές τις ασυναρτησίες τις ασπάζονται σοβαροί επιστήμονες και τις δημοσιεύουν σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, οπότε αμαυρώνεται το όνομα μιας εναλλακτικής αποτελεσματικής μεθόδου.

Αρκετοί ουδέτεροι εμπειρογνώμονες που παρατηρούν στενά το τρέχον ζήτημα, εκφράζουν τις ανησυχίες τους ως προς τα δρώμενα των συναδέλφων τους, δηλαδή ότι μεροληπτούν κατά του eCigarette και μέχρι στιγμής διαφαίνονται οι κακές προθέσεις που έχουν για το όλο ζήτημα.

Εν τω μεταξύ, χάνονται αμέτρητες ζωές.

Στον βωμό των μικροσυμφερόντων και του απύθμενου εγωισμού, θυσιάζονται εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές, επειδή ορισμένοι έχουν στον οπτικό ορίζοντα και δεν μπορούν να παραμερίσουν το γινάτι τους. Όμως οι φουκαριάρηδες οι καπνιστές είναι τα τελικά θύματα αυτής της αμετροέπειας. Ας ελπίσουμε στο μέλλον ότι όλα θα στρώσουν και εν τέλει θα επικρατήσει η λογική, διαφορετικά ζήτω που καήκαμε.