Να συνέλθουμε επειγόντως, μπερδέψαμε τα σώβρακα με τις φανέλες.

Να συνέλθουμε επειγόντως, γιατί μπερδέψαμε τα σώβρακα με τις φανέλες. Είναι γεγονός ότι εμείς οι ατμιστές βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση εξαιτίας των περιορισμών που επέβαλε η κυβέρνηση ενάντια στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Να συνέλθουμε επειγόντως, μπερδέψαμε τα σώβρακα με τις φανέλες.

Όμως για να είμαστε ειλικρινείς χρειάζεται αυτογνωσία, διότι μερικοί από το σινάφι μας πιστεύουν πως τα προβλήματα θα επιλυθούν από μόνα τους, κάτι που δεν ισχύει και μάλλον χρειάζεται να αναθεωρήσουν όσοι έχουν αυτή την εντύπωση.

Αγαπητοί μου αναγνώστες, πρέπει να ξεχωρίσουμε ορισμένα πράγματα. Όταν διεκδικείς ή ζητάς να αποκτήσεις περισσότερα δικαιώματα από την Ελληνική Πολιτεία, τότε αυτό πρέπει να γίνει μέσω της νόμιμης οδού, δηλαδή να έρθεις σε επαφές με την πολιτική ηγεσία και να συζητήσεις τα φλέγοντα θέματα που σε ταλανίζουν, οτιδήποτε άλλο φαντάζει μάταιο και ουσιαστικά δεν παρέχει κάτι επί της ουσίας στην Ελληνική ατμιστική κοινότητα.

Εχθές μετά λύπης μου διαπίστωσα πως τα εγγεγραμμένα μέλη που ψήφισαν στις εκλογές του συλλόγου μας έφταναν μετά βίας περίπου στα 200 άτομα. Καταλαβαίνετε πως αν πάμε να διαπραγματευτούμε με τις αρμόδιες αρχές και τους αναφέρουμε τον αριθμό των μελών μας, θα γελάσει και η παρδαλή κατσικά, και εύλογα οι συνομιλητές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα μου πούνε ή μας κοροϊδεύετε ή μάλλον δεν έχετε επίγνωση της πραγματικότητας.

Η κοινότητα Ελλήνων ατμιστών μετράει 218 μέλ. Βέβαια στην πραγματικότητα έχω την εντύπωση πώς ανεπίσημα ξεπερνάμε τους 100.000 στην Ελλάδα, αλλά προφανώς για να υπάρχουν τόσοι λίγοι άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν για αυτό το εγχείρημα, πιθανόν κάτι να φταίει. Ορισμένοι θεωρούν πως το μεγαλύτερο αγκάθι είναι το αντίτιμο της εγγραφής που ανέρχεται στα 15 ευρώ, όμως από την άλλη πλευρά, δεν γίνεται το κόστος να είναι μηδενικό, γιατί ο σύλλογος έχει κάποια πάγια έξοδα μηνιαίως.

Επίσης στα μελλοντικά σχέδια του συλλόγου υπάρχουν αρκετές σημαντικές προτεραιότητες, οι οποίες είναι κοστοβόρες, όπως για παράδειγμα να γίνει μία επιστημονική έρευνα η οποία θα είναι αμερόληπτη και θα αποδεικνύει τις ευεργετικές ιδιότητες του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αλλά αυτή η κίνηση κοστίζει περίπου 15.000 ευρώ, θα μπορούσα να σας αναφέρω κι άλλα παραδείγματα, αλλά οι πλέον αρμόδιοι για να μας εξηγήσουν είναι η νέα διοίκηση που εκλέχθηκε χθες το απόγευμα και κάποια στιγμή θα επιχειρήσω να πάρω συνέντευξη από τον κάθε ένα ξεχωριστά για να ακούσουμε τις απόψεις τους και να μας διευκρινίσουν ορισμένα ζητήματα που τα θεωρώ αρκετά σημαντικά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι μάχες κερδίζονται μετά από αγώνες και όχι καθήμενοι στους καναπέδες του σαλονιού μας. Στην Αγγλία πλέον το ηλεκτρονικό τσιγάρο συνταγογραφείται από τους γιατρούς στους ασθενείς που επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα, δηλαδή ένα σπουδαίο επίτευγμα που επιτρέπει στους ντόπιους ατμιστές να μην αισθάνονται κυνηγημένοι από τη κρατική μηχανή, που ουσιαστικά θα ωφελήσει το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό καλό του τόπου τους.

Εν αντιθέσει, στη χώρα μας που πλέον έχει εφαρμοστεί το πρόστιμο των χιλίων πεντακοσίων ευρώ, σίγουρα θα αντιληφθείτε πως αν κάποιος χρήστης ατμίζει εκτός της ιδιωτικής του κατοικίας ή εκτός δρόμου, άμεσα θα χαρακτηρίζεται παραβάτης. Κάποια στιγμή θα έρθει και η μέρα που ούτε στο δρόμο δεν θα μας αφήνουν να ατμίζουμε, οπότε πρέπει να ανασυνταχθούμε και να επιδιώξουμε να ξεφύγουμε από την αφάνεια και το περιθώριο, διαφορετικά με μαθηματική ακρίβεια οδεύουμε προς την εξαφάνιση.