Μια μικρής κλίμακας μελέτη ανέλυσε το στοιχείο της αντίληψης

Μια μικρής κλίμακας μελέτη ανέλυσε το στοιχείο της αντίληψης που έχει ο κόσμος για το e-cigarette, η οποία διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, και δείχνει ότι οι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου θεωρούν τα προϊόντα να είναι σχεδόν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά και συνάμα λιγότερο επιβλαβή επιβλαβής από τους εύφλεκτους ομολόγους του.

Η παρούσα έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση των Ναρκωτικών (National Institute of Drug Abuse) και δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό, Προληπτικής Ιατρικής Preventive Medicine Reports. Στόχος του ήταν να εξετάσουν την αντίληψη των ατμιστών που έχουν για τις εναλλακτικές λύσεις κατά του παραδοσιακού τσιγάρου. Ως εκ τούτου, οι επικεφαλής της έρευνας επί της ουσίας έψαξαν να βρουν τα βασικά κίνητρα που ενθαρρύνουν τους καπνιστές να στραφούν από τον συμβατικό τρόπο στη νέα μέθοδο του ατμίσματος.

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι αποτελούνταν από 105 άτομα του στρατού που υπηρετούσαν στο τμήμα US Army Reserve και την Εθνική Φρουρά, και ανέφεραν ότι οι συσκευές είναι «τουλάχιστον εξίσου ικανοποιητικές», όπως τα τσιγάρα, ενώ το 58% των συμμετεχόντων στη μελέτη, υποστήριξε ότι το άτμισμα ήταν “πολύ πιο” ικανοποιητικό. Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αντίληψη του κινδύνου αναφορικά με το vaping μειώθηκε δραστικά εν συγκρίσει με τα παλαιότερα έτη, καθώς αυτό οφείλεται στο ότι οι χρήστες είναι πραγματικά ενημερωμένοι και δεν πέφτουν στην παγίδα των ειδήσεων που υμνούν την καταστροφολογία σχετικά με το e-cigarette.

Τα βασικά κίνητρα είναι η ικανοποίηση και η ασφάλεια που χαρίζει στον ατμιστή.

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής συγγραφέας και καθηγητής της κοινότητας για την υγεία και συμπεριφορά της υγείας, Lynn Kozlowski είπε:

Τα αποτελέσματα μας οδηγούν στο συμπέρασμα θεωρείται το κυριότερο συστατικό για την επιτυχία, σε συνδυασμό με τον μικρό βαθμό επικινδυνότητας για τον ανθρώπινο οργανισμό, εν αντιθέσει με τον ανταγωνιστή του που είναι το κάπνισμα, οπότε είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να εργαστούμε μαζί για την προώθηση της χρήσης αυτών των συσκευών και απαιτείται να σταματήσει η φορολογική λαίλαπα που επιβάλλει το κράτος, διότι αποθαρρύνει τους καπνιστές να στραφούν προς αυτό.

Επίσης, ο Kozlowski πρόσθεσε ότι:

Η λανθασμένη πεποίθηση πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιο επιβλαβή από τα καπνικά είδη μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά ορισμένους καπνιστές και τελικά να μην χρησιμοποιήσουν το eCig, καθαρά για εσφαλμένες αντιλήψεις, άλλωστε ηθελημένα ή άθελα ο παγκόσμιος ειδησεογραφικός τύπος συχνά πυκνά δημοσιεύει νέα που εξυμνούν την δήθεν επικινδυνότητα του αντικειμένου. Είναι σαφές ότι αναφέρεται στην ζημιά που προκαλείται από την εξάπλωση της παραπληροφόρησης σχετικά με τα προϊόντα.

Η επιτηδευμένη πληροφόρηση που ασκούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δυστυχώς έχει αλλοιώσει την πραγματικότητα και οι άνθρωποι είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό και ετούτη η απαράδεκτη συμπεριφορά έχει σαν τραγικό αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός καπνιστών να έχει πλήρη άγνοια για τις ευεργετικές ιδιότητες του ατμίσματος.

Επιπλέον μεγάλη μερίδα του πληθυσμού αγνοεί πως τα vaping προϊόντα πρακτικά είναι εναλλακτικές λύσεις μείωσης της βλάβης για τη διακοπή του καπνίσματος, ως εκ τούτου, έχει τα εχέγγυα να σώσει εκατομμύρια ζωές ετησίως σε όλο τον πλανήτη.Ουσιαστικά αν οι διώκτες του ηλεκτρονικό τσιγάρο συνεχίσουν να εξαπολύουν δριμεία κριτική, η οποία δεν έχει καμία βάση, θα καταφέρουν μονάχα να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και τίποτε άλλο.