Μεγάλη μερίδα των γιατρών έχει πλήρη άγνοια και δεν γνωρίζει

Μεγάλη μερίδα των γιατρών έχει πλήρη άγνοια και δεν γνωρίζει επακριβώς τους σωστούς τρόπους για να κόψει κάποιο άτομο το κάπνισμα.

Μεγάλη μερίδα των γιατρών έχει πλήρη άγνοια και δεν γνωρίζει

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι γιατροί δεν ξέρουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για τη διακοπή του καπνίσματος, και έχει σαν αποτέλεσμα να προτείνουν λανθασμένη μεθοδολογία στους ασθενείς τους, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο που μέσα από την αποτυχία, τους ωθεί να ξαναγυρίσουν πάλι στα προηγούμενα επίπεδα των παλιών κακών καιρών.

Ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο τρέχον τεύχος του Annals (ιατρικό περιοδικό) της Αμερικανικής Θωρακικής Ένωσης που ονομάζεται «οι απαντήσεις των πνευμονολόγων της πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ενήλικες ασθενείς με άσθμα». Το άρθρο αναφέρει τα αποτελέσματα μιας έρευνας που είχε σαν στόχο να εξετάσει το πώς αισθάνονται οι γιατροί για τη σύσταση της χρήσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων για τη διακοπή του καπνίσματος στους ασθενείς τους.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με το εξής σκεπτικό, ο ενδιαφερόμενος απευθύνεται στους παρόχους Υγειονομικής περίθαλψης με την προϋπόθεση να ζητήσει βοήθεια ούτως ώστε να σταματήσει το smoklig. Η πλειοψηφία των ιατρών δήλωσε ότι θα συστήσει πρώτα τα εγκεκριμένα φάρμακα που προτείνει ο FDA, και μετέπειτα από πολύ σκέψη, ίσως να τους οδηγούσε στα ατμιστικά προϊόντα.

Εκείνοι που δήλωσαν ότι θα σύστηναν σαν πρώτη επιλογή το eCigarette, παρουσιάστηκαν με ένα επιπλέον σενάριο, όπου ο καπνιστής λέει ότι έχει ήδη προσπαθήσει με τα παραπάνω βοηθήματα (φάρμακα), αλλά απέτυχε, και αναπόφευκτα μη έχοντας άλλη εναλλακτική επιλογή θα εξέταζαν σοβαρά τη σύσταση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, όμως μετά από πολλές προϋποθέσεις.

Οι περισσότεροι γιατροί επέλεξαν το κάπνισμα από το άτμισμα.

Δυστυχώς, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι γιατροί είναι αμετανόητοι και δεν σκοπεύουν να βάλουν νερό στο κρασί τους, δηλαδή η πλειοψηφία (73%), των γιατρών, θα συνιστούσε στους smokers να παραμείνουν στο κάπνισμα από το να μεταβούν στο άτμισμα. Την συγκεκριμένη υπόθεση όσο αντικειμενικά και να τη δεις, όλο ετούτο το σκεπτικό παραπέμπει σε στρουθοκαμηλισμό, αφού οι επαγγελματίες της υγείας είναι προσκολλημένοι στις παλιές μεθοδολογίες.

Στο blog του, ο Δρ Μάικλ Σίγκελ, ο οποίος είναι εμπειρογνώμονας της δημόσιας υγείας, σχολίασε τα αποτελέσματα που αναδείχθηκαν από την παρούσα μελέτη, λέγοντας: «Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι πραγματικά τρομακτικά έως εξωφρενικά. Αυτό που μας λένε είναι ότι πάνω από τα δύο τρίτα των γιατρών ουσιαστικά θα συμβούλευαν τους ταλαιπωρημένους ασθενείς τους να συνεχίσουν να καπνίζουν, αντί να προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα με τη μετάβαση τους στο vaping».

Ο Siegel προσθέτει ότι: Τα δεδομένα είναι πολύ ανησυχητικά, καθώς οι γιατροί επέλεξαν να επιτρέψουν σε αυτά τα άτομα να συνεχίσουν να καπνίζουν, παραβλέποντας την δυναμικότητα άλλων αποδεδειγμένων εναλλακτικών λύσεων, όλη αυτή η κατάσταση θυμίζει παρωδία. Ωστόσο για να είμαστε αντικειμενικοί δεν πρέπει να τους κατηγορούμε, διότι κι αυτοί προφανώς είναι θύματα της προπαγάνδας και έχουν παραπλανηθεί, συγχέοντας ανόμοιες καταστάσεις»

Συνεχίζει λέγοντας: «Αναμφισβήτητα οι μεγάλες εκστρατείες εξαπάτησης που διοργανώθηκαν και διεξήχθησαν από ομάδες που μάχονται το smoking, όπως ορισμένες υπηρεσίες υγείας, συμπεριλαμβανομένης του FDA και του CDC, είναι η αιτία του κακού . Αυτές οι ομάδες έχουν πει ψέματα στους γιατρούς και τους εξαπάτησαν ευθαρσώς σχετικά με τη φύση των e-τσιγάρων, αποκρύπτοντας την αλήθεια και φανερώνοντας μόνο τους υποτιθέμενους κινδύνους»