Με ωσαννά και προσευχές δεν λύνονται προβλήματα.

Με ωσαννά και προσευχές δεν λύνονται προβλήματα. Εφόσον οι πολιτικές ηγεσίες όλων των χωρών είναι ανίκανες να καταπολεμήσουν το κάπνισμα, τουλάχιστον ας επιτρέψουν να αναλάβει δράση το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τους διαβεβαιώνω ότι έχει τα εχέγγυα να καταφέρει όλα εκείνα που αυτοι απότυχαν παταγωδώς.

Δυστυχώς επικαλούνται διαρκώς την μέθοδο Prohibitionism (ολικού απαγορευτισμού), η οποία πρακτικά είναι μια νομική φιλοσοφία και πολιτική θεωρία που χρησιμοποιείται συχνά στην άσκηση πίεσης, η οποία υποστηρίζει ότι οι πολίτες θα απέχουν από διάφορες ενέργειες και οι απαγορεύσεις που επιβάλλονται γίνονται με την μορφή επιβολής του νόμου. Αυτή η φιλοσοφία ήταν η βάση για πολλές πράξεις του νόμου στην μακρόχρονη ιστορία του πλανήτη μας, κυρίως όταν μια μεγάλη ομάδα ενός δεδομένου πληθυσμού αποδοκιμάζει και / ή αισθάνεται να απειλείται από μια δραστηριότητα στην οποία μια μικρότερη ομάδα του πληθυσμού δραστηριοποιείται, και κατά συνέπεια επιδιώκει να καταστήσει αυτή τη δραστηριότητα απαγορευτική μέσω του νόμου.

Στη νεότερη ιστορία του αναπτυγμένου πολιτισμού του δυτικού κόσμου, ο απαγορευτισμός έχει επικριθεί συχνά, βέβαια ανάλογα με τη συχνότητα στην οποία οι κυβερνήσεις την εφάρμοζαν προφασιζόμενοι κάποια σχετική νομοθεσία και αν δεν υπήρχε την δημιουργούσαν αμέσως για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα ή τον εγωισμό τους.

Μερικοί ειδικοί υποστηρίζουν πως η πλειοψηφία των στόχων του απαγορευτισμού κατατάσσονται στην κατηγορία του εγκλήματος χωρίς θύματα, όπου ισχυρίζονται πως το κακό που προέρχεται από ετούτο το έγκλημα είναι ανύπαρκτο, αμφισβητήσιμο, και το πρόσωπο που εκτελεί την παρούσα πράξη ουσιαστικά δεν παρανομεί, γιατί το μέγεθος της υποτιθέμενης βλάβης είναι σχετικά μικρό.

Οπότε το ηλεκτρονικό τσιγάρο βάσει των παραπάνω δεδομένων, φαντάζει το τελειότερο θύμα για τη συγκεκριμένη περίσταση, αλλά προφανώς θα αναρωτιέστε γιατί να υπάρχει τόσο μένος ενάντια σε αυτό το αντικείμενο, λέτε να προκαλεί τόσο μεγάλο κακό όσο το κάπνισμα; φυσικά και όχι, όμως από τη στιγμή που διεξάγονται συχνά πυκνά έρευνες και έχουν σκοπό να αναδείξουν τα μειονεκτήματα του ατμίσματος, κάποια στιγμή με το έτσι θέλω θα μας πείσουν πως ο γάιδαρος πετάει.

Αν όντως οι επιστημονικές έρευνες μας αποδείξουν και χειροπιαστά στοιχεία την βλαπτικότητα του eCigarette, τότε θα τους βγάλουμε το καπέλο και σαν έντιμοι άνθρωποι που είμαστε θα τους επιβραβεύσουμε με συγχαρητήρια για το επίτευγμά τους. Όμως επειδή προφανώς δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, απλά θα φέρνουν στην επιφάνεια κατασκευασμένα ή χαλκευμένα αποδεικτικά στοιχεία για να μας δείξουν ότι η γη είναι επίπεδη και όχι στρογγυλή.

Άραγε, όσο πιο κάτω έχουν σκοπό να κατεβάσουν τη νοημοσύνη μας; θα μου πείτε όταν όλη την ημέρα ο κόσμος βρίσκεται μπροστά σε μία οθόνη βλέποντας χολιγουντιανές ταινίες και παραμένει αποχαυνωμένος ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, τότε τι περιμένεις, λέτε να ισχύει το γνωμικό που λέει πως: για τα πάντα φταίνε οι άλλοι και ποτέ όχι εμείς;

Εμείς οι ατμιστές, χρειαζόμαστε επειγόντως άμεση αφύπνιση γιατί με την απάθεια που δείχνουμε, έχουμε πάρει τον κατήφορο ο οποίος δεν έχει τελειωμό, κι αν εξακολουθήσουμε να κρατάμε την ίδια απαράδεκτη στάση απέναντι στους επικριτές μας, τότε πιθανόν να βάλουμε ταφόπλακα στον αγαπημένο μας τομέα. Από άλλη πλευρά , σίγουρα δεν πρέπει να ενστερνιστούμε και την επιθετική τακτική σε εκείνους που μας αμφισβητούν, δηλαδή τα υβρεολόγια και την ρητορική μίσους. Η μόνη επιθυμητή στάση είναι αυτή του πολιτισμένου τρόπο και της κόσμιας συμπεριφοράς.