Με αφορμή τις εκρήξεις τα δικηγορικά γραφεία κάνουν χρυσές δουλειές

Με αφορμή τις εκρήξεις τα δικηγορικά γραφεία κάνουν χρυσές δουλειές στις ΗΠΑ και παροτρύνουν τον κόσμο να προβεί σε αγωγές κατά της ατμιστικής βιομηχανίας για να κερδίσουν χρήματα και να αποζημιωθούν λόγω σωματικών βλαβών και ψυχικής οδύνης που έχουν υποστεί από τα άτυχα περιστατικά. Όμως αγνοούν πως οι εκρήξεις οφείλονται καθαρά στην δυσλειτουργία των μπαταριών ή την λάθος χρήση του ατμιστή.

Δυστυχώς οι μαζικές ποσότητες παραπληροφόρησης που διαδίδονται σε όλο τον κόσμο έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας και παρασέρνει στο πέρασμά του οτι λογικό υπάρχει και στη θέση του μπαίνει η παράνοια, υποστηρίζοντας πως οι κίνδυνοι του ατμίσματος είναι το ίδιο με εκείνους του καπνίσματος, φαίνεται ότι μερικοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να επωφεληθούν από μία ήδη τραυματισμένη βιομηχανία που έχει υποστεί τα πάνδεινα σχεδόν από όλες τις κοινωνικές τάξεις και κυρίως από τις κυβερνήσεις, οπότε μοιάζει το εύκολο θύμα και κατά συνέπεια φαντάζει ένας σπουδαίος αποδιοπομπαίος τράγος.

Τα συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία έχουν προβεί σε μία έξυπνη κίνηση διαφημίζοντας τις υπηρεσίες τους στο διαδίκτυο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να προσελκύσουν κόσμο, και απευθύνονται κυρίως σε άτομα που έχουν βιώσει «εκρήξεις του ecig”, όταν στην πραγματικότητα, τα ατυχή περιστατικά οφείλονται κυρίως στην δυσλειτουργία της μπαταρίας και μερικοί καχύποπτοι ατμιστές υποθέτουν πως μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις μία έκρηξη στο δωμάτιό σου, χωρίς απαραίτητα να τραυματιστείς ο ίδιος και έτσι να επωμιστείς μία μεγαλειώδης οικονομική αποζημίωση.

Αυτά τα Δικηγορικά Γραφεία αποδεικνύονται σε αυτές τις περιπτώσεις να είναι αρκετά προσοδοφόρα, αφού τις περισσότερες φορές το θύμα δικαιώνεται στο δικαστήριο, όμως όπως προανέφερα ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τεχνηέντως μία ελεγχόμενη έκρηξη με μικρές ζημιές στο χώρο του, ούτως ώστε να βγει κερδισμένος από ετούτη την υπόθεση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς αυτή η μεθοδολογία των δικηγόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι ένα συχνό φαινόμενο σχεδόν για όλους τους τομείς, και οι πολίτες συχνά πυκνά καταφεύγουν σε αυτήν την πρακτική γιατί θεωρείται εύκολο κέρδος, άλλωστε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Απρόβλεπτο μέλλον.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά που τραβάει το άτμισμα, η βιομηχανία ατμίσματος στις ΗΠΑ αναμφισβήτητα αντιμετωπίζει τη δυσκολότερη χρονιά από την ύπαρξη προβλημάτων που ο κύριος υπεύθυνος για αυτήν την κατάσταση είναι FDA, ο οποίος έχει αναλάβει κυριολεκτικά να εξαφανίσει ολόκληρο τον τομέα, θέτοντας καθημερινώς νέες απαγορεύσεις στις συσκευές ατμού. Επίσης οι πολιτείες επιβάλλουν ειδικός φόρος κατανάλωσης στη λιανική πώληση και το τελευταίο διάστημα συμπεριλήφθηκε σε αυτό και η χονδρική πώληση σχεδόν σε όλα τα ατμιστικά καταναλωτικά προϊόντα.

Είναι σαφές πως το vaping έχει γίνει στόχος από πολλές πλευρές, παρά τις συντριπτικές αποδείξεις των δυνατοτήτων του για την μείωσης της βλάβης στον ανθρώπινο οργανισμό. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει, επίσης, ότι σχεδόν 8.000 Vape καταστήματα θα αναγκαστούν να κλείσουν σε εθνικό επίπεδο, και προφανώς οι πρώτοι που θα πληγούν είναι οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που θα χάσουν τα προς το ζην, έτσι περίπου θα χαθούν 40.000 θέσεις εργασίας (υποθέτοντας ότι υπάρχουν 5 εργαζόμενοι σε κάθε κατάστημα, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις εργάζονται παραπάνω από 5 υπάλληλοι).

Ας ελπίσουμε ότι, σε μια κοινωνία όπου το ηθικό καθήκον είναι να στηριχθεί η εργασία, να μην συμβεί το ακριβώς αντίθετο, διότι αν ο μη γένοιτο επιτευχθεί ο σκοπός εξόντωσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, τότε μία μεγάλη μερίδα των ατμιστών θα βρεθεί προ εκπλήξεως και θα αναγκαστεί να επιστρέψει πίσω στο κάπνισμα.