Ξεκίνησε μία μεγαλειώδης εκστρατεία για τα χρονικά του ατμίσματος

Ξεκίνησε μία μεγαλειώδης εκστρατεία για τα χρονικά του ατμίσματος που προηγούμενο του δεν έχει καταγραφεί ποτέ. Η ονομασία ετούτης της δραστηριότητας είναι «Stop the Vape Ban», ελληνιστί σταματήστε την ατμιστική απαγόρευση.

Ξεκίνησε μία μεγαλειώδης εκστρατεία για τα χρονικά του ατμίσματος

Οι πρωτεργάτες αυτής της σπουδαίας κίνησης είναι οι εμπειρογνώμονες σε θέματα μείωσης βλάβης από τον καπνό και κάποιοι ακτιβιστές, οι οποίοι ωθούν τους ατμιστές να εκφράσουν τη γνώμη τους και να πάψουν να περικλείονται από εσωστρέφεια η οποία αναμφισβήτητα τους βάζει στο περιθώριο. Σε γενικές γραμμές το όλο project έχει ως στόχο να σώσει το άτμισμα από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχεται και τους απαράδεκτους περιορισμούς που υφίσταται, ειδικά το τελευταίο έτος.

Ο Καθηγητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Louisville, ο Brad Rodu, ένας προικισμένος ερευνητής που μάχεται εναντίον του καπνίσματος και ο εκτελεστικός διευθυντής της SFATA, η Pamela Gorman, προτρέπουν τους vapers στις ΗΠΑ να γίνουν μέρος αυτής της πολύτιμης εκστρατείας για να διεκδικήσουν με αποτελεσματικότητα τα δικαιώματά τους.

Το Stop the Vape Ban διαμορφώθηκε από έξι φιλο-ατμιστικές ομάδες μεταξύ των οποίων οι γνωστότερες είναι η SFATA , η AVA και NACS, με σκοπό να τροποποιηθεί ο υπάρχοντας νόμος του FDA που ουσιαστικά τσακίζει ολόκληρο τον τομέα του ηλεκτρονικού τσιγάρου και εξαιτίας του έχουν κλείσει εκατοντάδες vape επιχειρήσεις που δεν άντεξαν το δυσβάσταχτο κόστος των περίεργων κανονισμών που επέβαλε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής.

Προτείνουν δικαιότερους κανονισμούς.

Το κύριο μέλημα της εκστρατείας είναι να εκπαιδεύσει το κοινό να συμπεριφέρεται με άψογο τρόπο ούτως ώστε να μην προκαλεί την κοινωνία και να τους πάρει με το πλευρό του, στη μάχη ενάντια των αυστηρότητων κανονισμών που θέσπισε ο FDA ο οποίος συνεχίζει να καταστρέφει την ήδη εύθραυστη βιομηχανία και την οδηγεί σε αδιέξοδο.

Ο Συνασπισμός προτείνει μια λογική και δικαιότερη ρυθμιστική στρατηγική, σε αντίθεση με την παρούσα, η οποία αντιμετωπίζει τα προϊόντα μειωμένου κινδύνου χειρότερα από ό, τι τα παραδοσιακά τσιγάρα και αναγκάζει τα μικρά vape καταστήματα να βάζουν λουκέτο λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών επιβαρύνσεων που τους έχουν επιβληθεί.

Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, ο Sanford Bishop δήλωσε: «Τα ατμιστικά είδη προσφέρουν μια ελπιδοφόρα πορεία για τη μείωση των επιβλαβών συνεπειών σε όσους θέλουν να σταματήσουν ή να περιορίσουν το κάπνισμα. Αν εν τέλει επιτευχθεί ο σκοπός, η νομοθεσία θα εξασφαλίσει μία αμερόληπτη ρυθμιστική από τον FDA που δεν θα περιορίζει τη διαθεσιμότητα των ασφαλέστερων επιλογών κατά του καπνού σε εκείνους που επιθυμούν θέλουν να τα χρησιμοποιούν».

Το μέλλον ανήκει στα χέρια μας.

Το ενθαρρυντικό σημείο της υπόθεσης είναι πως πλέον αρκετές ακτιβιστικές ομάδες έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο απέναντι στην παθητικότητα που προϋπήρχε τα παρελθόντα έτη και σχεδόν όλοι οι ατμιστές κοιτούσαν παθητικά το μέλλον χωρίς να κάνουν κάτι για να το αλλάξουν. Λοιπόν ετούτη η κακή νοοτροπία έχει αντικατασταθεί με μία υπεύθυνη στάση που θα επιτρέψει στους χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου να καταπολεμήσουν τον παλιό κακό τους εαυτό.

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς δεν εξαρτώνται τα πάντα από εμάς, γιατί προφανώς δεν βρισκόμαστε στα κέντρα των αποφάσεων και το δυσάρεστο είναι πως δεν έχουμε την κατάλληλη επιρροή για να διαμορφώσουμε τις αποφάσεις βάσει των συμφερόντων μας.