Κονσερβοποιημένα διλήμματα κατάλληλα για αποπροσανατολισμό

Κονσερβοποιημένα διλήμματα κατάλληλα για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, ουσιαστικά όταν τίθεται το επιχείρημα απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου για μία καλύτερη ζωή ή απλά επιθυμείτε μείωσης των επιβλαβών συνεπειών εξακολουθώντας να χρησιμοποιείτε το vapjng, στην θεωρία ο περισσότερος κόσμος θα διάλεγε το πρώτο, όμως επειδή όπως προανέφερα είναι θεωρία, οπότε όλοι οι νοήμονες άνθρωποι πρέπει να δούμε σοβαρά τη δεύτερη περίπτωση.

Όσοι έχουν εισέλθει ενεργά στο χώρο του καπνίσματος, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τον επιθετικό εθισμό των παραδοσιακών τσιγάρων. Δυστυχώς οι καπνιστές παραμένουν σε αυτή τη συνήθεια, γιατί κυρίως τους προσφέρει τεράστια απόλαυση.

Ένα πολύ υψηλό ποσοστό του πληθυσμού που συνεχίζει να καπνίζει επιθυμεί να το σταματήσει διακαώς και προφανώς αφού οι κυβερνήσεις θεωρούν το eCigarette επικίνδυνο για την υγεία, έφεραν στο προσκήνιο τις θεραπείες υποκατάστασης της νικοτίνης (NRT) που κατά τα λεγόμενά τους δεν είναι τόσο εθιστικό και τα άτομα που τα χρησιμοποιούν δεν τα βλέπουν σαν διασκέδαση, οπότε είναι η καλύτερη μέθοδος.

Όμως εκείνοι που κάνουν χρήση των NRT αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσουν πως επρόκειτο για μία ανώφελη προσπάθεια που δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στο χάσιμο του χρόνου, την κατασπατάληση των χρημάτων τους και την ψυχολογική φθορά που θα υποστούν από την αποτυχία της διακοπής του smoking.

Αλλά για ένα περίεργο λόγο, οι αρμόδιοι των υγειονομικών υπηρεσιών παραβλέπουν το γεγονός πώς αυτά τα είδη είναι αναποτελεσματικά, και εξακολουθούν να επιμένουν πως είναι προτιμότερο κάποιος να μην τα καταφέρει μέσω των NRT, από το να συνεχίζει να ατμίζει και να κινδυνεύει από χίλιες δύο ασθένειες, αν ετούτη η λογική δεν θεωρείται παραλογισμός, μάλλον η κοινωνία μας πρέπει να αναθεωρήσει αμέσως τις απόψεις της και να αντικατασταθούν οι τεχνοκράτες των υπουργείων υγείας όλων των κρατών.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ξέθαψαν από το παρασκήνιο μία άλλη φαεινή ιδέα που ονομάζεται Heat Not Burn technology, το οποίο είναι ένα σπουδαίο δημιούργημα των καπνοβιομηχανιών, παρουσιάζοντας την παρούσα μορφή τεχνολογίας ως την ιδανική λύση απέναντι στα προβλήματα του καπνίσματος, ωστόσο κάπου στα ψιλά γράμματα ετούτοι οι κύριοι ξέχασαν να γράψουν πως τα Heat Not Burn είναι συνυφασμένα και λειτουργούνμε τον καπνό, παρότι δεν γίνεται καύση και δουλεύει απλά με θέρμανση, το οποίο βγάζει ένα είδος ατμού αναμεμειγμένο με καπνίλα.

Το κάπνισμα σκοτώνει και νομίζω δεν χωράει καμία αμφιβολία περί αυτού, οπότε έχοντας αυτό κατά νου, έβαλαν στο κόλπο και τον εκφοβισμό των καπνιστών, παρεπιπτόντως είναι οι ίδιοι που κινδυνολογούν και για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και θέλουν να μας πείσουν πως είναι αμερόληπτοι. Όταν στο τέλος καταλήξουμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα, θα καταλάβουμε πως δεν υπάρχει τίποτα αποτελεσματικό και αναγκαστικά η μόνη επιτυχημένη μέθοδος είναι η απότομη διακοπή του καπνίσματος και ταυτόχρονα να απαγορεύσουμε όλα τα υποκατάστατα της νικοτίνης, εκτός των NRT και και συγκεκριμένα μονάχα το άτμισμα.

Είναι λυπηρό να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας επικαλούμενοι τέτοιου είδους ανόητες προφάσεις, όσο ο κόσμος απολαμβάνει τον ύπνο του δικαίου οι υπεύθυνοι θα σκαρφίζονται ακόμη περισσότερα γελοία επιχειρήματα, θέλοντας να μας πλασάρουν τα κονσερβοποιημένα διλήμματα που είναι κατάλληλα για αποπροσανατολισμό.