Κατόπιν εορτής είναι άκαιρη οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται

Κατόπιν εορτής είναι άκαιρη οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται. Ο λόγος που ανοίγω το συγκεκριμένο κεφάλαιο είναι γιατί παρατηρώ πώς εκείνοι που σκοπεύουν να βοηθήσουν ολόψυχα το άτμισμα, βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας και περιμένουν αρχικά να γίνει το κακό και μετά να επέμβουν, τότε όμως θα είναι αργά και πιθανόν δύσκολο να επανέλθει η τάξη στα παρελθόντα διαστήματα (τις παλιές καλές εποχές).

Όσοι έχετε την δυνατότητα να επικοινωνείτε με βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, ζητήστε τους να στηρίξουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο έμπρακτα. Δυστυχώς οι βουλευτές είναι ένα αναγκαίο κακό που χρειάζονται για να ακουστεί η φωνή των ατμιστών στα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης, αν κατορθώσουμε να πάρουμε με το πλευρό μας ένα ικανοποιητικό αριθμό βουλευτών, πιθανολογώ ότι θα ισχυροποιηθεί η θέση μας.

Επίσης έχω την πεποίθηση πως καλό είναι να διεκδικήσουμε τα συμφέροντά μας, μέσω του επίσημου όργανου που μας εκπροσωπεί, την Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών και να απαιτήσουμε από την πολιτεία, όχι απλά να μην προβεί σε περαιτέρω απαγορεύσεις, αλλά και να άρει τις υφιστάμενες. Βέβαια θα αναρωτηθείτε από πού πηγάζει τόση αισιοδοξία; Είναι πολύ απλά τα πράγματα, θεωρώ ότι αν ζητήσουμε 10 αιτήματα, νομίζω ότι μπορούν να εκπληρωθούν τα 3-4, κάτι που και πάλι θα χαρακτηριστεί ως επιτυχία. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς αυτοί κρατάνε το καρπούζι, αυτοί κρατάνε και το μαχαίρι, οπότε πηγαίνουμε με το ρυθμό που αυτοί χτυπάνε το ντέφι.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που θα ήθελα να σας υπενθυμίσω είναι ότι όσοι δεν έχετε εγγραφεί ακόμη ως μέλος στην κοινότητα ελλήνων ατμιστών, να το κάνετε αμέσως. Γνωρίζετε ότι πάντα σας μιλάω έντιμα και με απόλυτη ειλικρίνεια, δεν θα σας προέτρεπα να εγγραφείτε αν εκ των προτέρων δεν είχαν διαπιστώσει πώς αυτός ο σύλλογος έχει τα φόντα να κάνει πολλά περισσότερα για εμάς, απ’ ότι αν θα λειτουργήσουμε σαν μονάδα ο καθένας ξεχωριστά. Τα περιθώρια στενεύουν για το vaping και οι περιστάσεις δεν μας ευνοούν, δυστυχώς κανένας δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι αύριο – μεθαύριο δεν θα βρισκόμαστε σε δυσχερέστερη θέση από ότι σήμερα.

Έως τώρα στην Ελλάδα όλοι οι vapers είχαμε μάθει λειτουργούμε ως σκορποχώρι και αυτό πιθανόν να οφείλεται στο ότι υπάρχει ένα κλίμα διχόνοιας και μισαλλοδοξίας. Οποίοι πάνε να προσφέρουν κάτι ανιδιοτελώς προς τον τομέα μας, όλοι οι υπόλοιποι τον βλέπουν με καχυποψία πιστεύοντας πως κάποιο λάκο έχει η φάβα, αλλά αν εξακολουθήσουμε να έχουμε την ίδια απαράδεκτη νοοτροπία και στο μέλλον, τότε θα παραμείνουμε πέντε – δέκα άτομα να κλαίμε τη μοίρα μας, για τη συμφορά που μας βρήκε.

Προς το παρόν κινούμαστε με ρυθμό βηματισμού χελώνας, τα περιθώρια στενεύουν και οι δικαιολογίες είναι περιττές, οπότε ας αφήσουμε στην άκρη τα ευχολόγια κι ας αναλάβουμε δράση, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, αρκεί να μην υπονομεύσει την ομαδικότητα που χρειαζόμαστε για να υπάρχουμε σαν οντότητα εμείς οι ατμιστές. Ο καιρός γαρ εγγύς και μέσα στο 2017 αναμένονται αρκετές εξελίξεις για τον ατμιστικό κλάδο, που προφανώς δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστο ούτε τον πιο απαθή απέναντι στα δρώμενα. Οπότε κατόπιν εορτής είναι άκαιρη οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται.