Καταβάλλουν υπερπροσπάθειες οι ιθύνοντες της οργάνωσης

Καταβάλλουν υπερπροσπάθειες οι ιθύνοντες της οργάνωσης NNA Sweden για να επιτύχουν το ανέφικτο, ούτως ώστε να προωθηθούν και να ξεφύγουν από το περιθώριο τα προϊόντα μειωμένου κινδύνου που περιέχουν νικοτίνη, όπως το άτμισμα, το snus ή άλλα ομοειδή είδη.

Η New Nicotine Alliance είχε αρχικά συσταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από μια ομάδα παθιασμένων ειδικών σε θέματα υγείας, που είναι αφιερωμένιοι ψυχή και σώματι στην μείωση των επιβλαβών συνεπειών του καπνού και την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Δεδομένου ότι η οργανισμός άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στην Αγγλία τους έδωσε μία ανέλπιστη ώθηση, γιατί η πολιτική ηγεσία και οι πολίτες της χώρας εκτίμησαν τις ανιδιοτελείς προθέσεις τους, διότι η NNA πάντα αναζητούσε πάντα δυναμικούς τρόπους για να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου της, όπως η εκπαίδευση του κοινού και η υποστήριξη εναλλακτικών λύσεων μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα, κάτι που δεν θεωρείται αυτονόητο τη σήμερον ημέρα και ελάχιστες ενώσεις κατάφεραν να επιτύχουν όσα η παρούσα οργάνωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης περιλαμβάνει πρώην καπνιστές, αναλυτές της δημόσιας υγείας και καταξιωμένους επιστήμονες. Η ΝΝΑ της Σουηδίας είναι ένα θυγατρικό σωματείο της NNA UK και της NNA AU (Αυστραλίας) , καθώς και μέλος του παγκόσμιου δικτύου των οργανώσεων υπεράσπισης των καταναλωτών για ασφαλέστερα προϊόντα νικοτίνης, INNCO.org.

Η δημόσια έναρξη του NNA Sweden πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, ταυτόχρονα με την πρεμιέρα ταινίας A Billion Lives amongst snus advocacy crowds, η οποία ομολογουμένως έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τον καπνιστικό κοινό και κατ’ επέκταση όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους που κάνουν χρήση των καπνικών ειδών.

Μερικές από τις σπουδαίες δράσεις που μάχεται καθημερινώς είναι η υπεράσπιση του snus, η στήριξή τους στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, η συνεργασία τους με πολιτικά στελέχη των κυβερνήσεων για ζητήματα της υγείας και τους φορείς λήψης αποφάσεων στην Σουηδία. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος της NNA Swede αποτελείται από τον Atakan Erik Befrits που ασχολείται με την πολιτική έρευνα , την Jennie Gejel μία βετεράνος ατμίστρια και εμπειρογνωμόνων του αντικειμένου και ο Patrick Pihl, ένας γερόλυκος του snus που το χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του για 25 χρόνια και ειδικεύεται στην επιστημονική εξέταση του snus.