Κανναβιδιόλη: Την ατμίζουν για να κάνουν κεφάλι (Cannavaping)

Κανναβιδιόλη: Την ατμίζουν για να κάνουν κεφάλι (Cannavaping). Αρχικά θα σας εξηγήσω περί τίνος πρόκειται και μετά θα μπω στο ζουμί της υπόθεσης.

Κανναβιδιόλη Την ατμίζουν για να κάνουν κεφάλι Cannavaping

Η Κανναβιδιόλη (η κωδική του ονομασία είναι CBD) είναι ένα από τα 113 δραστικά Κανναβινοειδή που κατατάσσονται στην κατηγορία της κάνναβης. Η CBD θεωρείται ότι έχει ένα ευρύ πεδίο πιθανών ιατρικών εφαρμογών και μετά από πολλές επιστημονικές οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η παρούσα ουσία έχει έλλειψη παρενεργειών, ιδιαίτερα εκείνης της ψυχοδραστικότητας, εν αντιθέσει με τον ομόλογό του «το χασίς» που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Η επιστήμη, γνωρίζοντας τα οφέλη της Κανναβιδιόλη που μπορεί να προσφέρει σε έναν ασθενή, θέλησαν μέσω των ατμιστικών συσκευών την παρέχουν σαν φάρμακο σε πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας και το κυριότερο είναι πως οι ερευνητές εξεπλάγησαν από την αποτελεσματικότητά του, επειδή όπως προανέφερα δεν έχει σχεδόν καθόλου παρενέργειες.

Cannavaping είναι ο διεθνής όρος για το άτμισμα της κάνναβης (χασίς, μαριχουάνα).

Τώρα όσον αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αυτήν την ουσία την μετέτρεψαν σε σε υγρή μορφή και την βάζουν στο υγρό αναπλήρωσης για να την ατμίσουν. Παρόλο που δεν έχει τις αρνητικές ιδιότητες της μαριχουάνας ή του χασίς, θεωρείται σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες ως απαγορευμένη και και όποια άτομο πιαστεί να το κάνει χρήση (τουλάχιστον στην Ελλάδα) θα θεωρηθεί παραβάτης και θα έχει προβλήματα με το νόμο.

Είναι κοινό μυστικό πως οι λάτρεις της κάνναβης και όλων των συναφών ειδών που το απαρτίζουν, ότι ψάχνουν διαρκώς καινούργιους τρόπους χρήσης για να απολαύσουν τη συνήθειά τους και βάσει της τεράστιας δημοτικότητας του ατμίσματος ήταν ευκαιρία να δοκιμάσουν πάνω του, εν τέλει αποδείχθηκε πως είχε πλήρη συμβατότητα και έτσι διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, οπότε αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ευρωπαίων πολιτών που ατμίζει την Κανναβιδιόλη.

Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε πως τα τελευταία δύο χρόνια, η Cannavaping (το άτμισμα κάνναβης) γνωρίζει θερμής υποδοχής σε πολλά Coffeeshop στο Amsterdam και εκτιμάται δεόντως από τους χασισοπότες, αφού ως γνωστόν το κάπνισμα της κάνναβης είναι ο χειρότερος τρόπος για να καταναλωθεί, διότι το μονοξείδιο του άνθρακα και η πίσσα, οι κύριες τοξικές ουσίες είναι παρών και επιβαρύνουν επιπλέον τον ανθρώπινο οργανισμό.

Να ξεκαθαρίσουμε πως στο αερόλυμα που παράγεται από το ηλεκτρονικό τσιγάρο ατμίζοντας την Cannabidiol, προφανώς επηρεάζει και τους παρευρισκόμενους που αναπνέουν τον ατμό, (είναι κάτι σαν το παθητικό κάπνισμα) θέλοντας και μη, μαζί με το χρήστη θα κάνουν και αυτοί κεφάλι, δηλαδή θα μαστουρώσουν, αλλά σε μικρότερη κλίμακα.

Δυστυχώς όμως για άλλη μία φορά, στοχοποιείται επανειλημμένα το eCigarette από τους γνωστούς επικριτές επειδή ορισμένοι ανόητοι ατμιστές (ευτυχώς είναι ελάχιστοι) προβαίνουν στη χρήση Cannavaping. Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως το ποσοστό αυτών των vapers ανέρχεται στο 1%, θα την πληρώσει το υπόλοιπο 99%.

Όσον αφορά την Ελλάδα, προσπαθήστε να μην δίνετε δικαιώματα και τροφή για σχόλια, ούτως ώστε να μας κατηγορήσουν, γιατί ήδη οι περιορισμοί που υφίσταται το vape έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και δεν πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση,παρά μόνο να χειροτερέψει, oπότε είναι άδικο να τιμωρηθούν οι ευσυνείδητοι από τα τερτίπια των ασυνείδητων.