Καινούργια πρότυπα δοκιμών ασφάλειας και πιστοποίησης

Καινούργια πρότυπα δοκιμών ασφάλειας και πιστοποίησης, θα προσφέρονται πλέον για τα ατμιστικά είδη με την προοπτική να διαλυθούν τα γκρίζα σύννεφα που περιστοιχίζουν το αντικείμενο.

Καινούργια πρότυπα δοκιμών ασφάλειας και πιστοποίησης

 

Συγκεκριμένα η UL είναι μια παγκόσμια ανεξάρτητη εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ, η οποία απαρτίζεται από επιστημονικό προσωπικό και ειδικεύεται στον τομέα ελέγχου ασφάλειας των προϊόντων. Μεταξύ άλλων συνεργάζεται με επιχειρήσεις, κατασκευαστές, επαγγελματικές οργανώσεις και διεθνείς ρυθμιστικές αρχές, προσφέροντας λύσεις ασφάλειας. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι με το νέο της δημιούργημα, το οποίο ονομάζεται UL 8139, παρέχει ένα πλαίσιο για την αξιολόγηση, τον έλεγχο και την πιστοποίηση των συσκευών, των ατμοποιητών, τις μπαταρίες και σχεδόν όλα τα συναφή είδη που σχετίζονται με το άτμισμα.

Όλα ξεκίνησαν από τις περιπτώσεις εκρήξεων των μπαταριών.

Αναμφισβήτητα μέχρι πρότινος υπήρξαν πολλά περιστατικά που αφορούν εκρήξεις ή πυρκαγιές, οφειλόμενες σε ελαττωματικές μπαταρίες του e-cig, οδηγώντας τα θύματασε σε ήπια έως σοβαρά τραύματα. Βέβαια θα αναρωτιέστε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Ο λόγος είναι πολύ απλός, γιατί η αγορά είναι ανεξέλεγκτη και δεν έχει κάποιο επίσημο ελεγκτικό οργανισμό, ο οποίος θα πιστοποιεί ότι όλα βαίνουν καλώς.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, σε ένα από τα blogs του, ο Δρ Μάικλ Σίγκελ εξήγησε ότι αν οι εταιρείες ηλεκτρονικού τσιγάρου αποφάσιζαν να αλλάξουν τις μπαταρίες που χρησιμοποιούν στις συσκευές τους, τότε ο FDA , αυτόματα θα τα είχε κατατάξει ως νέα «προϊόντα καπνού», ως εκ τούτου, πριν κυκλοφορήσουν στο εμπόριο, η εκάστοτε εταιρεία θα ήταν υποχρεωμένη να ζητήσει και να λάβει άδεια ως καπνικό προϊόν.

Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατασκευαστές έγκειται στο σημείο ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια και θα κόστιζε εκατομμύρια δολάρια. «Έτσι, ουσιαστικά, ο FDA έχει απαγορεύσει τη βελτίωση της ασφάλειας, όπως για παράδειγμα την αντικατάσταση των ελαττωματικών μπαταριών», είπε ο Σίγκελ.

Το UL 8139 θα είναι πλέον σε θέση να δοκιμάσει συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, όπως του ηλεκτρονικού συστήματος, την θέρμανση, των μπαταριών και των συστημάτων φόρτισης. Σημαντική σημείωση, δεν θα δοκιμάσει τα αναλώσιμα, όπως υγρά αναπλήρωσης, γεύσεις, τις ουσίες που περιέχονται στον ατμό, τα φυτίλια και δεν θα εξετάσει με οποιοδήποτε τρόπο τις μακροπρόθεσμες ή τις φυσιολογικές επιδράσεις των προϊόντων.

Αρχικά ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί με το θέμα.

Καταρχάς η παρούσα εταιρία είναι ιδιωτική και προφανώς οτιδήποτε κάνει για λογαριασμό άλλων, θα γίνεται επί χρήμασι, οπότε εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε πως αν σε λίγο καιρό ξεφυτρώσουν ακόμη 2-3 τέτοιες επιχειρήσεις, θα ξεκινήσει ένας τεράστιος πόλεμος συμφερόντων, όπου ο ένας θα υπονομεύει τον άλλον και στην τελική ανάλυση του θύμα πάλι θα είναι το eCigarette.

Από την άλλη πλευρά, ετούτα τα εγχειρήματα είναι απολύτως απαραίτητα για να αποφευχθούν πιθανές μελλοντικές δυσάρεστες συνέπειες, τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα να γεμίζουν οι κίτρινες φυλλάδες των κουτσομπολίστικων εφημερίδων, λέγοντας τα χίλια μύρια όσα. Πρακτικά η τρέχουσα υπόθεση φαντάζει σαν δίκοπο μαχαίρι, αν την χειριστείς σωστά, σίγουρα θα επιβραβευθείς και πλέον το μέλλον θα φαντάζει ευοίωνο για την ατμιστική βιομηχανία, αν όμως αποτύχει, θα συνεχιστεί όλη αυτή η μιζέρια που υφίσταται ως σήμερα το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Οπότε σε πρώτη φάση ας κρατήσουμε μικρό καλάθι, για να δούμε έμπρακτα τι μέλλει γενέσθαι με το παρόν ζήτημα και μετά ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.