Η Ταϊβάν ακολουθεί το δρόμο που xάραξαν η πλειοψηφία των χωρών

Η Ταϊβάν ακολουθεί το δρόμο που xάραξαν η πλειοψηφία των χωρών σχετικά με την απαγόρευση του ατμίσματος, δηλαδή η Ταϊβανέζικη κυβέρνηση κάνει τακτικές διαβουλεύσεις για καταλήξει σε ένα τελικό συμπέρασμα αναφορικά με την τροποποίηση του νόμου περί προληπτικών μέτρων για τον έλεγχο του καπνού στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το eCig.

Το άρθρο 14 του τροποποιητικού νομοσχεδίου απαγορεύει την κατασκευή, εισαγωγή, πώληση, και την απεικόνιση των e-τσιγάρων, εκτός αν οι συσκευές έχουν πιστοποιηθεί και πωλούνται ως φαρμακευτικά προϊόντα.

Ο Clive Bates, όποιος είναι είναι γνωστός για την πολιτική του σταδιοδρομία στην Ουαλία και στην Ευρώπη και αναμφισβήτητα είναι από τους κυριότερους συμπαραστάτες του ηλεκτρονικού τσιγάρου, πλέον από τη σκοπιά του ακτιβιστή. Πριν λίγες ημέρες έστειλε μία επιστολή στις αρμόδιες αρχές της Ταϊβάν, επισημαίνοντας ότι τους διαφεύγει μία μεγάλη λεπτομέρεια, δηλαδή η απαγόρευση των ατμιστικων προϊόντων θα ήταν επιζήμια για τη δημόσια υγεία.

Επίσης, ανέφερε την σημαντική δυναμική που διαθέτουν οι παρούσες ηλεκτρονικές συσκευές για τη μείωση της βλάβης του καπνίσματος, και ότι δεν έχει βρεθεί ποτέ καμία έρευνα πού να διαπιστώνει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο να είναι επιβλαβέστερο από τον καπνό, οπότε η τακτική που ακολουθείται είναι πέρα για πέρα λανθασμένη και αν πραγματικά επιδιώκεται την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών σας, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας.

Παρακάτω είναι συνοπτική επιστολή του Bates προς την κυβέρνηση της Ταϊβάν.

Οι φορείς χάραξης πολιτικής πρέπει να βασίζουν τις αποφάσεις τους πάνω σε τεκμηριωμένα συμπεράσματα και θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους τις πραγματικές συνέπειες που θα κρατήσουν κάποιο άνθρωπο στη ζωή ή στο θάνατο με νηφάλιο σκεπτικό και αποδεικτικά στοιχεία που προέρχονται από επιστημονικές μελέτες, οτιδήποτε διαφορετικό θα πρέπει να παραμεριστεί για το κοινό συμφέρον της χώρας σας,

Επιπλέον το άτμισμα είναι ένα ηλεκτρικό σύστημα συστήματα παράδοσης της νικοτίνη στον ανθρώπινο οργανισμό που θα μπορούσε να ωφελήσει εκατομμύρια καπνιστές που αναζητούν τρόπο διαφυγής από αυτή τη βλαβερή συνήθεια, οπότε αν εθελοτυφλείτε και εσείς όπως τα υπόλοιπα κράτη δεν θα διαφέρετε από τον κακό συρφετό που δημιουργείται σκόπιμα.

Οι καπνιστές που μεταβαίνουν στην παρούσα μέθοδο για να διακόψουν το smoking είναι πολύ πιθανό ότι θα αποφύγουν τουλάχιστον το 95% των μεγαλύτερων κινδύνων που σχετίζονται με το κάπνισμα, όπως οι διάφοροι τύποι καρκίνων, οι καρδιακές παθήσεις και οι ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Επιπλέον οι χρήστες του ατμίσματος θα ωφεληθούν άμεσα με σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη στην υγεία, μέσω της ευεξίας που θα τους χαρίσει και είναι σίγουρο πώς θα βρεθούν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση.

Οι μόνοι που θα επωφεληθούν από τέτοιου είδους απαγορεύσεις είναι οι εταιρείες καπνού.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί οι μικρές και οι μεσαίες vape επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να αντέξουν περαιτέρω οικονομικές απώλειες και κατά συνέπεια θα δηλώσουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές ζημιές που θα προκύψουν. Εκείνοι που δεν πρόκειται να πάθουν το παραμικρό είναι όπως πάντα οι καπνοβιομηχανίες που έχουν δεκάδες δισεκατομμύρια κέρδη δολάρια κέρδη ετησίως από τις δραστηριότητες που ασκούν ανά την υφήλιο.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση της Ταϊβάν με την τρέχουσα μεθοδολογία θα είναι σαν να κλείνει το μάτι στις καπνοβιομηχανίες και να τους δίνει ανάσα ζωής για τα επόμενα πέτρινα χρόνια που θα ακολουθήσουν, βέβαια κάτι παρόμοιο ισχύει και στις περισσότερες χώρες του κόσμου.