Η καθολική χρησιμότητα των νομοθετικών προτεραιοτήτων

Η καθολική χρησιμότητα των νομοθετικών προτεραιοτήτων στις ΗΠΑ για την υποστήριξη του ατμίσματος είναι προς το παρόν η νούμερο ένα προτεραιότητα. Κυρίως για την ορθή κοινωνική προβολή σε εκείνους που έχουν λανθασμένη εντύπωση για τον τομέα μας.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα οι ειδήσεις που αφορούν το νομοθετικό πλαίσιο του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Αμερική είναι απαισιόδοξες και τείνουν να χειροτερεύουν ολοένα και περισσότερο. Ο λόγος που αναζωπυρώθηκε η κατάσταση οφείλεται στο πρόσφατο νομοσχέδιο που είναι πράγματι ζωτικής σημασίας, και έχουν γραφτεί αμέτρητα άρθρα για το παρόν ζήτημα (έχει να κάνει με τις πολυπόθητες άδειες των κατασκευαστών).

Είναι επιτακτική ανάγκη η τροπολογία να τροποποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τον υγιή ανταγωνισμό, δίχως να κάνει εξαιρέσεις βάσει του οικονομικού προϋπολογισμού των εκάστοτε εταιρειών, δηλαδή οι προνομιούχοι που έχουν οικονομική άνεση θα παίρνουν έγκριση ώστε να προμηθεύουν τα προϊόντα τους στην αγορά, κάτι που ως γνωστόν είναι απολύτως άδικο και αν συνεχιστεί ετούτη η παρωδία πιθανόν να βλάψει ανεπανόρθωτα το ηλεκτρονικό τσιγάρο και δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά η αληθινή διάσταση των πραγμάτων.

Η ομαδική εργασία καθιστά το το στόχο εφικτό.

Η τροπολογία που φέρει την ονομασία Cole-Bishop Amendment είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για δικαιοσύνη, ούτως ώστε να αναστηθεί ξανά το άτμισμα στις ΗΠΑ, υπενθυμίζοντας τον ατμιστικό κόσμο πως για να επιτευχθεί με απόλυτη επιτυχία ο σκοπός απαιτείται να συνενώσουν τις δυνάμεις τους όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, vapers, επιχειρήσεις και κατασκευαστές.

Χωρίς ετούτη την καλοφτιαγμένη πράξη (Cole-Bishop Amendment) θα υποχρεώσει στο τέλος τους καταναλωτές να στραφούν στην μαύρη αγορά ή να μειωθούν οι διαθέσιμες επιλογές των προϊόντων. Αν στραβώσει η υπόθεση, ουσιαστικά οι ατμιστές θα μπορούν να αγοράσουν μόνο τις συσκευές που κατασκευάστηκαν πριν από την 15 Φεβρουαρίου του 2007, σωστά διαβάσατε δεν είναι λάθος, όμως πριν από το 2007 όλος ο eCig εξοπλισμός είναι άχρηστος, βάσει των σημερινών δεδομένων και προφανώς κανένας νοήμων χρήστης δεν θα πληρώσει για αυτά τα σκουπίδια.

Ο κύριος εχθρός για το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) που σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα ζητά παράλογες απαιτήσεις από τα ενδιαφερόμενα μέρη οι οποίες δεν εξυπηρετούν κανένα λογικό σκοπό, για παράδειγμα οι κατασκευαστές υγρών αναπλήρωσης θα υποχρεωθούν να πληρώσουν για κάθε γεύση ένα εκατομμύριο δολάρια διαφορετικά δεν θα πάρουν άδεια, όμως ορισμένοι κατασκευαστές έχουν πάνω από διακόσιες διαφορετικές γεύσεις που σημαίνει ότι θα υποχρεωθούν να καταβάλουν 200 εκατομμύρια δολάρια.

Πιστεύετε πως αυτά τα ιλιγγιώδη ποσά μπορεί να τα διαθέσει οποιοσδήποτε τυχάρπαστος; πρακτικά, πλην ελαχίστων, η πλειοψηφία θα αδυνατεί να ανταπεξέλθει και θα εξαναγκαστεί να βάλει λουκέτο στην εταιρεία τους, κάτι που συμβαίνει σωρηδόν το τελευταίο έτος και ανάμεσα σε εκείνους που έχουν κλείσει τις πόρτες τους, είναι και μερικά πασίγνωστα brand names.

Ως γνωστόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι η πρωτεύουσα του καπιταλισμού και οι πολίτες της ξοδεύουν με ευχαρίστηση τα χρήματά τους, τυπικά όποια εταιρεία καταφέρει να εδραιωθεί επιχειρηματικά σε αυτή την χώρα, μετέπειτα θα είναι πανεύκολο να κατακτήσει και τις υπόλοιπες δυναμικές αγορές των κρατών της ευρωπαϊκής ένωσης, όπως Γερμανία Γαλλία Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και άλλες πολλές. Οπότε αν κάνουν εμπάργκο στο ηλεκτρονικό τσιγάρο η ΕΕ και η ΗΠΑ, τότε θεωρητικώς θα έρθει και το τέλος του vaping.