Η ατμιστική βιομηχανία έχει προσφέρει αρκετές θέσεις εργασίας

Η ατμιστική βιομηχανία έχει προσφέρει αρκετές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, κι όμως η πολιτική ηγεσία της χώρας παρόλο κάπου που κάνει έκκληση στις επιχειρήσεις να επαναπατριστούν, φέρεται τελείως απροσάρμοστα στο δικό μας τομέα,

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η ευημερία των πολιτών συνεπάγεται άμεσα με την μόνιμη εργασία, η οποία θα τους χαρίσει απλόχερα ένα σταθερό μισθό για να ζουν αξιοπρεπώς, διαφορετικά πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Ελληνική πραγματικότητα όπου κόσμος δυστυχεί και όσοι δουλεύουν θεωρούνται προνομιούχοι, αφού κάλλιστα θα μπορέσουν να πληρώσουν τις οποιεσδήποτε υποχρεώσεις τους.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μόνο στις ΗΠΑ, η ατμιστική βιομηχανία έφτασε να έχει καθαρά κέρδη (όχι τζίρο) $ 3,5 δισεκατομμύρια . Μια πρόσφατη έκθεση από το Orange County Register έδειξε ότι ο αριθμός των καταστημάτων που πωλούν ατμιστικά προϊόντα στην πόλη του Los Angeles County έχει αυξηθεί κατά 34% από το 2013 έως το 2016. Επιπλέον, μια αύξηση της τάξης του 21% αναφέρθηκε στο Orange County, 15% στο San Bernardino County και 9% στο Riverside County.

Οι περίφημοι σκληροί κανονισμοί (Deeming Rule) που εφαρμόστηκαν από την υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) συγκλόνισε ολόκληρη την βιομηχανία ατμίσματος και έχει οδηγήσει αναπόφευκτα στην εξαφάνιση πολλών μικρών vaping επιχειρήσεων, οι περισσότερες εξ αυτών έχουν συσταθεί από πρώην καπνιστές που διέκοψαν το κάπνισμα με επιτυχία και ετούτο είχε σαν συνέπεια και κίνητρο να μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο αυτή την μεθοδολογία, ούτως ώστε να απεξαρτηθούν από τον καπνό.
Από την άλλη πλευρά, ο FDA επιμένει στη δαιμονοποίηση των vaping προϊόντων και την άδικη ταξινόμηση που τα τοποθέτησε ως προϊόντα καπνού. Το κλείσιμο των μικρών vape καταστημάτων συμβαίνει διότι δεν μπορούν να πληρώσουν τα υπέρογκα τέλη αδείας που επιβάλλονται από τον οργανισμό, και οι μόνοι που θα μπορούσαν να αντέξουν αποδεδειγμένα είναι οι καπνοβιομηχανίες. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι επιζήμια μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την οικονομία, καθώς οι πλούσιες εταιρείες καπνού γίνονται πλουσιότερες, και τα μικρά μαγαζιά που πωλούν eCigarette κλείνουν και κατ’ επέκταση οι υπάλληλοι τους βρίσκονται χωρίς δουλειά.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη καμία χώρα, ακόμη και η τρανή USA βλέπει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της να κατακρημνίζεται, αφού όπως προανέφερα ξέμειναν από εργασία. Επίσης στις ΗΠΑ, οι άστεγοι δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, αλλά προϋπήρχαν εδώ και δεκαετίες και προφανώς αποδείχθηκε πως η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να καταπολεμήσει αυτήν τη σημαντική λεπτομέρεια που σίγουρα για να βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι στο δρόμο έχουν υποστεί ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή που όχι απλά δεν διορθώνεται, αλλά όσοι βρίσκονται σε τούτο το σημείο έχουν τάσεις αυτοκτονίας και αυτοκαταστροφικές διαθέσεις.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως οι δημόσιες υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ παραβλέπουν το γεγονός πως το άτμισμα νίκησε το κάπνισμα, κάτι που δεν κατάφερε να επιτύχει οποιαδήποτε άλλη μέθοδος, οπότε θα έπρεπε να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης και να του αποδοθούν τα εύσημα, αφού εκατομμύρια καπνιστές πεθαίνουν ετησίως έμμεσα ή άμεσα από αρρώστιες που σχετίζονται με το αντικείμενο.

Είναι οξύμωρο σαν πολιτική ηγεσία να επικαλείσαι ότι εκπροσωπείς την προστασία των πολιτών και να πράττεις το ακριβώς αντίθετο, λέτε οι ιθύνοντες να έχουν πέσει σε πλάνη και να μην διακρίνουν το σωστό από το λάθος; νομίζω και ένα δεκάχρονο παιδί έχει την ικανότητα να ξεχωρίσει τα αυτονόητα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μορφωμένους ανθρώπους οι οποίοι έχουν μακροχρόνια καριέρα στην πολιτική.