Η Phillip Morris διπλασιάζει τον εφοδιασμό των iQOS στην Ιαπωνία

Η Phillip Morris διπλασιάζει τον εφοδιασμό των iQOS στην Ιαπωνία. Την περασμένη Πέμπτη, η Philip Morris International (PMI), δήλωσε ότι όχι μόνο υπερδιπλασίασε την προσφορά των iQOS στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, αλλά παρά το βαρύ ανταγωνισμό από άλλες εταιρείες καπνού, ακόμα δεν μπορεί να συμβαδίσει με τη ζήτηση και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών που προς το παρόν είναι τεράστιες.

Η PMI ξεκίνησε να διαθέτει επίσημα την iQOS συσκευή στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2016 και το προϊόν αμέσως έγινε sold out. Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Nasdaq πριν από δύο ημέρες, είπε ότι ΡΜΙ μέχρι τώρα έχει πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια τέτοιες συσκευές, και ο πρόεδρος της εταιρείας στην Ιαπωνία, ο Paul Riley, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει τη δυνατότητα ακόμη να παράγει αρκετές ποσότητες ούτως ώστε να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών. Αλλά το ερώτημα που μας ταλανίζει είναι πόσο μεγάλη είναι η ζήτηση; διότι παρότι συνεχώς αυξάνουμε την παραγωγή, βρισκόμαστε σε κατάσταση sold out και τα καταστήματα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μία τόσο πρωτόγνωρη περίσταση που κάτι παρόμοιο δεν έχει γνωρίσει ποτέ στα χρονικά της.

Το IQOS είναι μία συσκευή τύπου Heat Not Burn (HNB), μία ηλεκτρονική συσκευή που λειτουργεί με τη θέρμανση ενός ειδικού ραβδιού που περιέχει καπνό και κάτω στη βάση του έχει τοποθετημένη μία μπαταρία, ως εκ τούτου, το ισχυρό πλεονέκτημα είναι πως δεν υπάρχει καύση. H τιμή του ξεκινάει στα ¥ 9980 ($ 88,30), όμως στα μαγαζιά συνήθως πουλιέται περίπου στα ¥ 12.000 ή περισσότερο σε ιστοσελίδες δημοπρασιών στο Διαδίκτυο.

Οι κυριότεροι ανταγωνιστές στο τρέχον εγχείρημα για την PMI είναι η BAT (British American Tobacco) με τη δική τους συσκευή HNB που ονομάζεται και ξεκίνησε να το πλασάρει στην αγορά του Σεντάι στην Ιαπωνία τον περασμένο Δεκέμβριο, και η Japan Tobacco με τη συσκευή τους που ονομάζεται Ploom Tech.

Η Ιαπωνία ένα εύφορο πεδίο δοκιμών για τις εναλλακτικές λύσεις καπνού.

Oι μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες παγκοσμίως θεωρούν την Ιαπωνία ως το ιδανικό πεδίο δοκιμών για τα προϊόντα καπνού HNB, δεδομένου ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν επιτρέπονται λόγω των αυστηρών κανονισμών της νικοτίνης στην χώρα. Επιπλέον, αυτό το έθνος είναι διάσημο για την μεγάλη εκτίμηση του στην καθαριότητα και την υγεία , ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Akari Utsunomiya, ο όποιος είναι αναλυτής ερευνών της Euromonitor στο Τόκιο, ο λόγος για τον οποίο τα άκαυστα τσιγάρα είναι τόσο περιζήτητα στην Ιαπωνία οφείλονται στο γεγονός ότι οι συσκευές συμβαδίζουν σύμφωνα με τις δύο παραπάνω αξίες.

H απαγόρευση του e-cigarette.

Eπειδή η οικονομία της Ιαπωνίας έχει τεράστια αγοραστική δύναμη και ο κόσμος συνηθίζει να ξοδεύει για τα ψώνια του πολλά λεφτά, αμέσως αυτό το κριτήριο την κατατάσσει σε μία πολυπόθητη αγορά. Aν επιτρεπόταν το άτμισμα στην Japan, όπως τα υπόλοιπα κράτη, πιθανότατα να μην υπήρχε καν στο χάρτη το iqos, ωστόσο ετούτη η συγκυρία έχει βλάψει ανεπανόρθωτα την κατακόρυφη του άνοδο στην Ασία και προφανώς δεν φαίνεται η κατάσταση να αλλάζει στο απώτερο μέλλον.