Η κατάσταση στην Πενσυλβάνια χαρακτηρίζεται ως επισφαλής

Η κατάσταση στην Πενσυλβάνια χαρακτηρίζεται ως επισφαλής και το αποτέλεσμα της εχθρικής στάσης κατά του eCigarette είχε σαν συνέπεια να κλείσει μία γνωστή αλυσίδα επιχειρήσεων που πουλούσε ατμιστικά προϊόντα, όμως το χειρότερο όλων είναι πως μέχρι τώρα στην συγκεκριμένη πολιτεία έβαλαν λουκέτο 110 vape καταστήματα.

Σίγουρα αυτό το αρνητικό κλίμα είναι κάτι που δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο και πλέον δεν μπορεί κανένας επιχειρηματίας να καταστεί βιώσιμος απέναντι σε τούτες τις παράλογες εχθροπραξίες που οι αρμόδιες αρχές τις ονομάζουν μέτρα προστασίας των πολιτών κατά του εθισμού της νικοτίνης.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα σε τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα ανάφερε ότι πλέον το κλείσιμο των καταστημάτων μοιάζει σαν ένα συχνό τυπικό φαινόμενο που δεν προκαλεί καμία εντύπωση σε εκείνους που γνωρίζουν τα δρώμενα του ατμιστικού τομέα.

Βέβαια αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον επαχθή φόρο που εφάρμοσε η πολιτεία της Πενσυλβάνια και αγγίζει το 40% στα ατμιστικά είδη, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο οκτώβριο. Από εκείνη την ημέρα και έπειτα όλοι οι επιχειρηματίες του κλάδου είδαν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται εν μία νυκτί και προφανώς μαζί με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους καταστράφηκε και η ζωή τους, διότι χάθηκε η περιουσία τους.

Ο Tony Myers, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός Vapor μαγαζιού και δήλωσε ότι: Είμαι πολύ κοντά στο κλείσιμο μιας επικερδούς επιχείρησης, λόγω των μαφιόζικων πρακτικών που μας επιβάλλει το κράτος. Επίσης είχα το σθένος να χρηματοδοτήσω πάνω σε ένα ειδικό πρόγραμμα που απασχολεί αποκλειστικά μόνο άτομα με ειδικές ανάγκες και καταλαβαίνετε πως αν πτωχεύσω, μαζί μου θα βρεθούν στο δρόμο και υπάλληλοι μου, που ουσιαστικά θεωρούνται μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.

Ένας επαχθής φόρος που αποσκοπεί στην εξόντωση των επιχειρηματιών.

Ο εν λόγω φόρος αποτελούσε μέρος ενός σχεδίου που θα παρήγαγε έσοδα στον κρατικό κορβανά και συζητιόταν από το περασμένο καλοκαίρι στο Κογκρέσο, για να αναπληρωθεί το οικονομικό έλλειμμα ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρουσιάστηκε στον προϋπολογισμό του κράτους, οπότε οι έντονες αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης δεν άφησαν κανένα περιθώριο για να πράξουν οι αρμόδιες αρχές το αντίθετο.

Αυτό το 40 τοις εκατό του φόρου είναι ένας καρκίνος για την υγιής επιχειρηματικότητα στον ατμιστικό κλάδο,και είναι αναγκαίο να επανεξεταστεί για να βρεθούν βιώσιμες λύσεις, δήλωσε ο John Dietz, αντιπρόεδρος του Pennsylvania Vape Association στην ιστοσελίδα του οργανισμού, ενώ προειδοποιούν ότι αν εξακολουθήσει να ισχύει αυτή η απαράδεκτη τακτική, σε ένα χρόνο από τώρα δεν θα υπάρχει ούτε ένα μαγαζί που να πουλάει ετούτα τα προϊόντα, εκτός κι αν γίνει κάτι άμεσα, όμως για να ακριβολογούμε είναι σχεδόν απίθανο.

Το νομοσχέδιο φέρει την ονομασία HB 2342.

Αρκετοί τοπικοί νομοθέτες συμφώνησαν ότι ο φόρος είναι παράλογος και θα ήταν καλό να βρεθεί ένας επιεικής συμβιβασμός που δεν θα αδικεί καμία πλευρά, ωστόσο ένα τέτοιο νομοσχέδιο είναι το HB 2342 που προτάθηκε από τον γερουσιαστή Jeff Wheeland και αν εν τέλει περάσει και ψηφιστεί από την γερουσία θα αντικαταστήσει τον φόρο 40% με πέντε σεντ ανά χιλιοστόλιτρο του υγρού αναπλήρωσης.

Επιπλέον, ένας άλλος γερουσιαστής, ο Camera Bartolotta, επεσήμανε ότι τα αναμενόμενα έσοδα για το κράτος θα υπολείπονται κατά πολύ, διότι τα πραγματικά προβλεπόμενα κέρδη για το δημόσιο θα είναι μόνο $ 13.300.000 , του σημαντικού αριθμού κλεισίματος των Vape καταστημάτων και προειδοποίησε πως αν ο φόρος παραμείνει αμετάβλητος, τότε δεν θα έχει κανένα νόημα να υφίσταται, διότι δεν θα υπάρχει δεν θα υπάρχει ανοικτή καμία επιχείρηση.