Η καναδική γερουσία αρνήθηκε ευθαρσώς την ακρόαση ενός

Η καναδική γερουσία αρνήθηκε ευθαρσώς την ακρόαση ενός εμπειρογνώμονα που είχε σκοπό να τους εξηγήσει όλη την αληθινή διάσταση για το άτμισμα.

Η καναδική γερουσία αρνήθηκε ευθαρσώς την ακρόαση ενός

H παρούσα κίνηση προκάλεσε σοκ για την αναίδεια της, διότι δεν πρέπει να λησμονούμε πως οι πολιτικοί υπηρετούν την πατρίδα και τα συμφέροντα του λαού τους και όχι τους μικροεγωισμούς του κάθε τυχάρπαστου που νομίζει πως είναι υπεράνω όλων.

Λοιπόν ας εξετάσουμε πώς έχει η υπόθεση, πριν λίγες μέρες η επιτροπή της Γερουσίας του Καναδά αρνήθηκε να ακούσει την μαρτυρία ενός κορυφαίου ειδικού της δημόσιας υγείας, του Καθηγητής David Sweanor, ο οποίος είχε όλη την καλή διάθεση να τους αναλύσει όλους τους παραμέτρους που αφορούν το αντικείμενο, χωρίς εμπάθειες ή προκαταλήψεις, αλλά προφανώς οι γερουσιαστές είχαν διαφορετική γνώμη και θεώρησαν πως πίσω από ετούτη την ενέργεια μπορεί να κρύβονται δόλιες προθέσεις που να υποσκάπτουν την ομαλή λειτουργία του τόπου.
Ο καθηγητής Sweanor είναι γνωστός στο ευρύ κοινό για την τεράστια προσφορά του, στη μείωση του καπνίσματος, έχοντας υποστηρίξει αμέτρητες φορές το vaping από τις ύπουλες υποθέσεις που δέχεται συχνά πυκνά και έχει τοποθετηθεί δημοσίως λέγοντας, πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη εναλλακτική λύση απέναντι στο κάπνισμα, είναι κάτι που το έχουν πράξει ελάχιστοι επιστήμονες και όσοι το έκαναν δέχτηκαν τα πυρά των συναδέλφων τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νομικό καθεστώς του Καναδά βάλλεται ενάντια στο eCigarette και δεν υπάρχει αμφιβολία πως διανύει τα σκοτεινότερα του χρόνια, με μια ευρέως διαδεδομένη, αλλά ψεύτικη δημόσια πεποίθηση ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι παράνομα σε συνδυασμό με την απαγόρευση της υγρής νικοτίνης.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση αυτό το διάστημα κάνει μια προσπάθεια να διευκρινιστεί η υπάρχουσα κατάσταση, αναφορικά με το τι επιτρέπεται ή απαγορεύεται με το πέρασμα του νόμου που φέρει την ονομασία «Bill S-5», το οποίο έχει σκοπό να τροποποιήσει τους νόμους του καπνού, συμπεριλαμβάνοντας τα προϊόντα ατμού. Δυστυχώς, το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν είναι πολύ σαφής, και οι Καναδοί Vapers ήλπιζαν ότι η πείρα του καθηγητή Sweanor θα έπειθε τους νομοθέτες να το βελτιώσουν.

Ωστόσο, παρόλο που ο ίδιος επικοινώνησε με την επιτροπή αρκετές φορές, δεν έλαβε αρχικά καμία απάντηση και όταν μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια άλλαξαν την αδιάλλακτη στάση τους, ευαισθητοποιήθηκαν και του έδωσαν μία απάντηση, όμως ετούτη ήταν τελείως απαξιωτική.

Πρέπει να τονίσουμε πως η τρέχουσα συμπεριφορά δεν είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι και πιθανόν τα πράγματα αντί να βελτιωθούν, να χειροτερέψουν ακόμη περισσότερα, οπότε δεν θα μας κάνει καθόλου εντύπωση αν η πολιτική ηγεσία του Καναδά μιμηθεί τη στάση της γειτονικής της χώρας, δηλαδή της Αμερικής, όπου πραγματικά έχει εκδιωχθεί μέχρις εσχάτων το άτμισμα και η φορολογία που έχει υποστεί το τελευταίο έτος, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως εχθρική, αφού σε ορισμένες πολιτείες ο φόρος φθάνει το 70%, και το υπόλοιπο 30% που είναι το κέρδος, μένει για τα καταστήματα.

Επίσης, είναι κοινό μυστικό πως η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε τοπικό επίπεδο επιτρέπεται, αλλά απαγορεύεται η νικοτίνη. έΠάντως σύμφωνα με ομολογίες ντόπιων ατμιστών, χουν παρατηρηθεί φαινόμενα όπου οι αστυνομικοί έχουν πιάσει τους παραβάτες ατμιστές που στα υγρά αναπλήρωσης τους περιείχαν νικοτίνη και έκαναν τα στραβά μάτια.