Η επιδημία του καπνίσματος πρέπει να καταπολεμηθεί επειγόντως

Η επιδημία του καπνίσματος πρέπει να καταπολεμηθεί επειγόντως, είναι τα λόγια των εκπροσώπων της Δημόσιας Υγείας στις ΗΠΑ. Όλα αυτά συνέβησαν μέσω μιας έκθεσης που απευθύνθηκε στην πολιτική ηγεσία του τόπου, προτείνοντας τρεις στρατηγικές μεθόδους για την λήψη άμεσων δράσεων, ούτως ώστε να ανατραπεί η τρέχουσα επισφαλή κατάσταση σναφορικά με το κάπνισμα.

Η επιδημία του καπνίσματος πρέπει να καταπολεμηθεί επειγόντως

Η έκθεση συντάχθηκε από μια ομάδα επιφανών ηγετών της υγείας, και καλούν την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη μείωση του αριθμού των καπνιστών στη χώρα κατά 15 εκατομμύρια, από 40 εκατομμύρια που είναι τώρα, σε 25 εκατομμύρια μέχρι το 2024. Σε αντίθεση με πολλές αντι-ατμιστικές οντότητες, όπως είναι η Γενικός Χειρουργό των ΗΠΑ που υποστηρίζει, πως διαπιστώθηκε μία αξιοπρεπέστατη εγκατάλειψη του smoking μεταξύ των νέων και τα ποσοστά δείχνουν πως έχει βελτιωθεί περαιτέρω η περίσταση, ωστόσο το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τους ενήλικους καπνιστές.

Οι ΗΠΑ πληρώνει πάνω από $ 300 δισεκατομμύρια ετησίως για τις συνθήκες που σχετίζονται με τον καπνό, εκ των οποίων περίπου $ 170 δις πηγαίνουν κατευθείαν προς την κατεύθυνση της υγειονομικής περίθαλψης για τους ενήλικες που πάσχουν από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, και πάνω από $ 156 δισεκατομμύρια χάνονται από τη έλλειψη παραγωγικότητας στο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο οφείλεται σε επιπλοκές του οργανισμού.

Ο Michael Cummings, συν-επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος του καπνίσματος και καθηγητής στο Τμήμα Ψυχιατρικής και Επιστημών Συμπεριφοράς στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Νότια Καρολίνα, δήλωσε «Θα μας βγει αρκετά φθηνότερα αν επενδύσουμε στα μέτρα παύσης ετούτης της συνήθειας, από το να πληρώνουμε διαρκώς για την θεραπεία των ασθενών, πρακτικά δεν αντιμετωπίζεται έτσι το πρόβλημα παρά μόνο κρύβεται κάτω από το χαλάκι και οφείλουμε όλοι εμείς που υπηρετούμε την δημόσια υγεία σε αυτήν τη χώρα να είμαστε υπεύθυνοι, χωρίς να θέλουμε απέναντι στην αλήθεια.

Οι στρατηγικές επιβάλλεται να περιλαμβάνουν τα προϊόντα μειωμένου κινδύνου.

Η έκθεση προτείνει την υιοθέτηση των τριών στρατηγικών που θα μπορούσε να βοηθήσει τον περιορισμό του καπνίσματος στους ενήλικες, ως εκ τούτου, αυτή η μεθοδολογία έχει στόχο να φέρει την επανάσταση στον τομέα της υγείας.

  • Δράση 1: Αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όσο και σε πολλές Πολιτείες με τέσσερις (4) στόχους: χαμηλότερα ποσοστά του καπνίσματος, την εναρμόνιση των φόρων μεταξύ των συνόρων των Πολιτειών για να μειωθεί το παράνομο εμπόριο, την κάλυψη των εξόδων των νόσων που σχετίζονται με το κάπνισμα, και η ενθάρρυνση στη μετάβαση από τα τσιγάρα στα προϊόντα μειωμένου κινδύνου για την πλήρη διακοπή.

 

  • Δράση 2: Να υποστηριχθούν τα ασφαλιστήρια ζωής με σκοπό να γίνουν ακριβότερα, όπως και η ασφάλιση των εργαζομένων από τους εργοδότες με την προοπτική το κόστος να γίνει δυσβάσταχτο, ούτως ώστε να συνετιστούν οι άνθρωποι που κάνουν χρήση του καπνού. Οπότε σε θεωρητικό επίπεδο, καμία εταιρεία δεν θα την συμφέρει να προσλαμβάνει κάποιον καπνιστή στο δυναμικό της.

 

  • Δράση 3: Καθιέρωση μιας πιο ορθολογικής στάσης έναντι του καπνού, της νικοτίνης και των εναλλακτικών προϊόντων, μέσω ενός κανονιστικού πλαισίου που θα έχει ως βάση τους σχετικούς κινδύνους που επιφέρει το κάθε ένα είδος ξεχωριστά. Σε πρώτη φάση αυτή η προσέγγιση απαιτείται να είναι προσαρμόσιμη, ανάλογα την ταχύτητα της καινοτομίας στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, και σε δεύτερη φάση να δοθούν κίνητρα στους κατασκευαστές, με γνώμονα να επιτύχουν περισσότερα πράγματα.