Η αυστηρότητα των τοπικών αρχών έχει ξεπεράσει κάθε όριο, μέχρι

Η αυστηρότητα των τοπικών αρχών έχει ξεπεράσει κάθε όριο, μέχρι και στα δημόσια πάρκα απαγόρευσαν την χρήση του e-cig στο Wiscasset Maine, πληροφοριακά για εκείνους που δεν γνωρίζουν, επρόκειτο για ένα μικρό χωριό 3.700 κατοίκων που εδρεύει στην κομητεία του Lincoln County.

Την περασμένη Τρίτη το τοπικό Διοικητικό Συμβούλιο του Wiscasset Maine, εισήγαγε ένα νόμο που απαγορεύει την χρήση του ατμίσματος και του καπνίσματος στον εξωτερικό χώρο της κοινότητας, τον υπαίθριο χώρο της παιδικής χαράς και στην κεντρική πλατεία της περιοχής. Εν ολίγοις οι δημότες της κοινότητας πρέπει να προσέχουν που θα ατμίζουν από εδώ και πέρα, ακόμη και στον δρόμο των προαναφερόμενων τοποθεσιών δεν επιτρέπεται.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες στην τοπική ιστοσελίδα ειδήσεων Midcoast, ανάφερε όταν ο αντίστοιχος αντιδήμαρχος των πάρκων αναψυχής του Wiscasset, ο Todd Souza, προέτρεψε τους αξιωματούχους της πόλης να επινοήσουν ένα αντι-ατμιστικό και αντικαπνιστικό διάταγμα, επειδή κατά την προσωπική του γνώμη, έως τώρα ήταν τελείως ανεξέλεγκτη κατάσταση και ο καθένας έκανε ότι ήθελε, και προφανώς το εναρκτήριο έναυσμα ετούτων των προθέσεων οφειλόταν στο ότι δεν υπήρχαν απαγορευτικοί κανονισμοί που να αφορούν τις δύο προαναφερόμενες συνήθειες που τον ενοχλούν.

Το κέντρο της κοινότητας, η παιδική χαρά και η κεντρική πλατεία επιλέχθηκαν ως απαγορευτικοί χώροι λόγω της γειτνίασής τους με τα τοπικά σχολεία αυτού του μικρού χωριού, αναλαμβάνοντας άμεση δράση θέλοντας να προστατεύσει τα ευαίσθητα σημεία της περιοχής του.

Αξίζει να τονίσουμε πως αρχικά οι νομοθέτες συζήτησαν το κατά πόσον ένα τέτοιο επίσημο διάταγμα θα ήταν απαραίτητο για τη συγκεκριμένη περιοχή, ωστόσο, αποφάσισαν ότι η παρούσα σκέψη ήταν ωφέλιμη και ψήφισαν ομόφωνα για την εφαρμογή αυτής της απαγόρευσης του καπνίσματος, των ατμιστικών προϊόντων και όλων των συναφή ομοειδών, που πλέον ισχύει σε όλους τους προαναφερθέντες δημόσιους χώρους,.

Ο Todd Souza επεσήμανε ότι η αρχική εφαρμογή θα έρθει με τη μορφή της εκπαίδευσης που αναμένεται να συμβεί ως αποτέλεσμα του προσωπικού που εργάζεται σε αυτούς τους δημόσιους χώρους που αλληλεπιδρούν με τους καπνιστές, κατά συνέπεια, όποιος επιλέγει να το πράττει επανειλημμένα και δεν θα συμμορφώνεται με τους κανόνες θα αντιμετωπίσει βαριές πειθαρχικές κυρώσεις.

Η ανάγκη για ξεχωριστούς χώρους ατμίσματος

Ενώ πολλοί στον τομέα της δημόσιας υγείας θα ευτυχήσουν στο άκουσμα εισαγωγής αυτής της πολιτικής, όμως από την άλλη, είναι αρκετοί εκείνοι που υπογραμμίζουν τη σημασία της διαφοροποίησης μεταξύ του καπνίσματος και του ατμίσματος.

Δυστυχώς οι αξιωματούχοι του χωριού δεν προνόησαν να υπάρξουν καθορισμένες περιοχές καπνίσματος και vaping, και είναι αναγκαίο να σας υπενθυμίσουμε ότι κάτι παρόμοιο ενθαρρύνθηκε και υλοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι ατμιστές έχουν ξεχωριστό καθορισμένο μέρος, οι οποίοι πρακτικά δεν είναι εξαναγκασμένοι να κάνουν χρήση των συσκευών τους δίπλα σε καπνιστές, που ουσιαστικά θα ανέπνεαν τον καπνό και θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειές τους να σταματήσουν το κάπνισμα.

Βλέπεις οι Βρετανοί κόπτονται για την πραγματική προστασία των πολιτών και δεν προβαίνουν σε κινήσεις εντυπωσιασμού, απλά για να λάβουν συγχαρητήρια μηνύματα από τους συμπολίτες τους.