Γιατρός προωθεί το eCigs σε τοπικό πρωινό show της Nέας Zηλανδίας

Γιατρός προωθεί το eCigs σε τοπικό πρωινό show της Nέας Zηλανδίας, επιδιώκοντας να δελεάσει τους καπνιστές να ξεφύγουν από αυτήν την καταστροφική συνήθεια και να στραφούν προς το άτμισμα.

Στο πρωινό πρόγραμμα του TVNZ, ο Δρ John Cameron επισήμανε ότι προφανώς το μόνο πράγμα που η ανθρώπινη πνεύμονες πρέπει να εισπνεύσουν είναι φρέσκος ​​αέρας. Ωστόσο, πρόσθεσε, αν ένας καπνιστής μεταβεί επιτυχώς στα ατμιστικά προϊόντα και πάψει να ασκεί το smoking, θα μειώσει σημαντικά τη ζημιά στα ζωτικά του όργανα και κατ’ επέκταση στους πνεύμονες. Οπότε αν ο κάθε εξαρτημένος χρήστης από τον καπνό καταφέρει να αντικαταστήσει αυτήν την καταστροφική συνήθεια με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τότε θα είναι μία τεράστια νίκη για τον εαυτό του.

Επίσης, ο Δρ Cameron τόνισε, ότι εκτός από τις εθιστικές ιδιότητες της νικοτίνης, στην πραγματικότητα δεν δημιουργεί καμία πραγματική απειλή για την υγεία, ετούτο μονάχα συμβαίνει από την καύση του οργανικού υλικού, δηλαδή, τα φύλλα καπνού και το τσιγαρόχαρτο, τα οποία που προκαλούν τεράστιο κακό στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δρ Cameron, πάμπολλες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η νικοτίνη μπορεί να ωφελήσει μερικές νευρολογικές παθήσεις όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.

Γνωρίζουμε ότι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να εισέλθει στους σε πνεύμονές σας είναι ο φυσικός αέρας της φύσης που υπάρχει στην ύπαιθρο. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο καπνός είναι ότι το χειρότερο για ένα άνθρωπο, όμως επειδή είναι γνωστό τοις πάσι πως δεν μπορεί να εξαλειφθεί εύκολα, η μόνη σίγουρη διέξοδος από το πρόβλημα είναι το vaping και και η θέληση του εκάστοτε χρήστη που θα προσπαθήσει να τα καταφέρει.

Το άτμισμα ως γνωστόν είναι λιγότερο βλαβερό από τον εύφλεκτο ομόλογο του και η μόνη επικίνδυνη ουσία που χρησιμοποιεί είναι η φαρμακευτική υγρή νικοτίνη και μέσω της θέρμανσης του υγρού αναπλήρωσης δημιουργείται ένας ατμός οποίος εισπνέεται, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει καύση της οργανικής ύλης και προφανώς υπάρχει λιγότερη επιβάρυνση σε ένα άτομο, Δήλωσε ο Δρ Cameron.

Ο γιατρός καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι ο μόνος πιθανός κίνδυνος που σχετίζεται με την χρήση του e-cigarette, είναι ο φόβος ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν καπνίσει ποτέ να αποφασίσουν να εισέλθουνσε αυτόν τον τομέα, κάτι που θα ήταν πέρα ως πέρα μία περίτρανη χαζομάρα, η οποία δεν θα είχε να τους προσφέρει κάτι θετικό, παρά μόνο θα τους έδινε ένα αχρείαστο εθισμό της νικοτίνης.

Ευτυχώς, μια σειρά από μελέτες έχουν δείξει ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και πιθανή τάση να στραφεί κάποιος μη καπνιστής στο eCig είναι απειροελάχιστη και και αυτή η παράμετρος πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους αρμόδιους των υπουργείων υγείας όλων των κρατών και να μην εθελοτυφλούν απέναντι στην αλήθεια, διότι θα ήταν ανήθικο και τουλάχιστον ανέντιμο από μεριάς τους.

Το μόνο που χρειάζεται ο απλός κόσμος είναι η ορθή πληροφόρηση από τις υγειονομικές αρχές. Αν οι κυβερνήσεις αναλάβουν σοβαρά το ρόλο τους απέναντι στην κοινωνία, τότε θα κερδηθεί μία μάχη που μέχρι τώρα έμοιαζε άνιση και ακατανίκητη, όλοι έχουμε χρέος να συμβάλουμε, με τον τρόπο μας, για ένα καλύτερο μέλλον της ανθρωπότητας, χωρίς να αναπαυόμαστε στην προσωπική μας ασφάλεια, γιατί το μόνο σίγουρο είναι πώς κάποιος συνάνθρωπός μας περνάει τα πάνδεινα, ακόμη κι αν αυτό ήταν επιλογή του πριν πολλά χρόνια, όμως τώρα που δεν είναι, δυστυχώς είναι εγκλωβισμένος στα πάθη του.