Φαινομενικά ευαγγελίζεστε ότι θα πρυτανεύσει η δικαιοσύνη

Φαινομενικά ευαγγελίζεστε ότι θα πρυτανεύσει η δικαιοσύνη, πρακτικά έχετε ισοπεδώσει ότι έχει παραμείνει όρθιο με την απαράδεκτη αντιμετώπιση σας ενάντια στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Εννοώ φυσικά την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία με τα τελευταία κατορθώματα της έχει βάλει την ταφόπλακα στον τομέα του ατμίσματος, επικαλούμενη την υγεία των πολιτών. Ωστόσο το άτμισμα προσπαθεί να ανακάμψει από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται διαρκώς και αδιακρίτως από από πολλές πλευρές, όμως είναι άξιο απορίας πόσο θα αντέξει.

Δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε, άλλωστε και η παροιμία λέει: μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια, όταν μία κυβέρνηση βάλλεται εναντίον ενός κλάδου ο οποίος συνεισφέρει στο μέγιστο στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των καπνιστών, τότε οφείλεις να σεβαστείς την επιλογή αυτών των άμοιρων ανθρώπων που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να ξεφύγουν από ετούτη την βλαβερή συνήθεια.

Μήπως εσείς σαν πολιτική ηγεσία της χώρας έχετε να αντιπροτείνετε κάτι καλύτερο από το ηλεκτρονικό τσιγάρο; αν ναι, τότε ποιο είναι αυτό; μήπως οι τσίχλες νικοτίνης; Αγαπητοί μου αναγνώστες γνωρίζετε ότι ποτέ δεν φοράω κομματικά γυαλιά, όχι γιατί θεωρώ τον εαυτό μου υπεράνω των περιστάσεων, αλλά γιατί δεν με αντιπροσωπεύει κανένα είδος πολιτικής ιδεολογίας από τα υπάρχοντα κόμματα που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όμως δεν μπορώ να μένω αμέτοχος απέναντι στις αδικίες που υφίστανται οι πολίτες αυτού του κράτους.

Δεν μου αρέσει να με κουνάνε το δάχτυλο, πόσο μάλλον όταν το το αντικείμενο που υπηρετώ δηλαδή το e-cigarette, αποδεδειγμένα άλλαξε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο προς το καλύτερο.

Αν ο αυτοσκοπός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απλά να βγάζει αποφάσεις, επιβάλλοντας τα κράτη-μέλη να τις ασπαστούν εν λευκώ, τότε ή ο γιαλός είναι στραβός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε. Είναι κοινό μυστικό πως τον τελευταίο χρόνο η ΕΕ κήρυξε ένα πόλεμο ενάντια στο ηλεκτρονικό τσιγάρο άνευ προηγουμένου και το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως όσες χώρες δεν ακολουθήσουν τα λεγόμενά της, θα βρεθούν απολογούμενοι και μάλιστα με βαριά πρόστιμα.

Σε τέτοιου είδους περιστάσεις απαιτείται νηφαλιότητα και αν κριθεί αποδεδειγμένα μέσα από έρευνες πως το vaping έχει χειρότερες ή ίδιες ιδιότητες με το smoking, τότε ας το ρίξουν στην πυρά, αλλά μέχρι να βρεθούν αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία, οφείλουν να κρατάνε μία αμερόληπτη στάση απέναντι στα πράγματα και τις καταστάσεις που αφορούν μία ολόκληρη κοινωνία που μαστίζεται από χιλιάδες προβλήματα.

Η δικαιοσύνη είναι το ύψιστο αγαθό της Δημοκρατίας και δεν πρέπει να αλλοιώνεται στο όνομα των μικροσυμφερόντων, γιατί απλά τα κρατικά ταμεία έχουν αδειάσει από χρήμα και στην απέλπιδα προσπάθειά σας να βρείτε μερικά για να καλύψετε κάποιες τρύπες, προκαλείται διχασμό μεταξύ των πολιτών και επιτίθεται ο άνεργος στον εργαζόμενο, διότι τον θεωρεί προνομιούχο.

Τα προβλήματα χρειάζονται λύσεις και όχι στρουθοκαμηλισμό, όταν κάποιος δεν μπορεί να υπηρετήσει σωστά το αξίωμα που του δόθηκε, τότε ας έχει την ευθιξία να παραιτηθεί για να αναλάβει κάποιος καλύτερος, μήπως και τα καταφέρει, αλλά στη μαμά Ελλάδα βλέπεις οι καρεκλοκένταυροι, δεν λένε να αλλάξουν ρότα.

Όμως για να βρίσκονται, αυτοί εκεί που βρίσκονται, κάποιος τους ψήφισε και τους νομιμοποίησε να διοικούν το κράτος μας, αν η επιλογή ήταν λάθος, θα υποστούμε τις συνέπειες.