Ετοιμάζεται η δεύτερη ατμιστική Σύνοδος Κορυφής του Παρισιού

Ετοιμάζεται η δεύτερη ατμιστική Σύνοδος Κορυφής του Παρισιού. Για δεύτερη χρονιά, η SOVAPE συγκέντρωσε χρήματα για να διοργανωθεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια ατμιστικά ραντεβού που θα φέρει την ονομασία Paris Vape Summit 2017. Περισσότερα από € 12 550 έχουν μαζευτεί κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας crowdfunding που διήρκησε 8 ημέρες και θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους ατμιστές να παρευρεθούν σε αυτό το σπουδαίο γεγονός.

Πέρυσι, η παρούσα διοργάνωση έφερε τον τίτλο 1st Vape Summit και πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 9 Μαΐου, η SOVAPE προσέφυγε στην μέθοδο crowdfunding, ήταν κάτι που αποδείχθηκε σωτήριο και έδωσε σάρκα και οστά σε ένα όραμα πολλών ετών που το χρειαζόταν η Vape Comunity.

Μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές είχαν ανταμειφθεί από τον κόσμο με τα ευχαριστήρια μηνύματα που δέχθηκαν για την ανιδιοτελή προσπάθεια τους, που εν τέλει είχε ως αποτέλεσμα να αναδειχθούν όλες οι θετικές πτυχές του ατμίσματος σε όλο του το μεγαλείο και βέβαια τους ευχαριστούμε γι’ αυτό μέσα από την καρδιά μας.

Στο συνέδριο τότε είχαν συζητηθεί πολλά φλέγοντα θέματα που μάστιζαν τον τομέα μας και δόθηκε η ευκαιρία να λυθούν ένα σωρό απορίες. Αξίζει να τονίσουμε πως ο κόσμος που παρευρέθηκε στην εκδήλωση συμμετείχε ενεργά και και απεύθυναν ερωτήσεις ή τις ανησυχίες τους, προς τους επίσημους καλεσμένους, ένας από αυτούς ήταν και ο δικός μας Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός. Αν και είχε αποφασιστεί, η εκδήλωση να διεξάγεται σε τριμηνιαία βάση, δυστυχώς δεν κατάφερε να επιτευχθεί λόγω οικονομικής δυσπραγίας, αλλά ίσως στο μέλλον ετούτο το εγχείρημα να λάβει σάρκα και οστά.

Ο πρόεδρος της SOVAPE, Δρ Jacques Le Houezec, μας υπενθυμίζει ότι το κάπνισμα εξακολουθεί να σκοτώνει 78 000 άτομα ανά έτος, στη Γαλλία. Ο ίδιος επισημαίνει ότι παρά την επιτυχή βοήθεια που προσφέρει το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους καπνιστές, το eCigarette εξακολουθεί να αφομοιώνεται από τους κανονισμούς ως προϊόν καπνού. Ο σύλλογος αγωνίζεται με αρχές και αξίες να παρέχει στον κόσμο την ορθή πληροφόρηση σχετικά με το αντικείμενο, κάτι που έλειπε έως τώρα, δεδομένου ότι είναι «ο δυναμικότερος εχθρός του καπνού.

Η παρούσα Ατμιστική Σύνοδος Κορυφής του Παρισιού θα γίνει στις 20 του Μάρτη, 2017, όσοι έχουν σκοπό να συμμετέχουν σε αυτό το σημαντικό event να σπεύσουν να δηλώσουν συμμετοχή, διότι αργότερα μπορεί να μην υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για το κοινό. Προς στιγμήν οι ιθύνοντες της διοργάνωσης ήρθαν σε επαφή με αρκετούς ερευνητές, κρατικούς φορείς, ενώσεις και δημοσιογράφους για να δώσουν το παρών.