Επανιδρύθηκε το Αμερικανικό όνειρο με την γέννηση του eCigarette

Επανιδρύθηκε το Αμερικανικό όνειρο με την γέννηση του eCigarette και τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια δημιουργήθηκαν καινούργιες επιχειρήσεις με αποκλειστικό αντικείμενο το ηλεκτρονικό τσιγάρο, και αρκετός κόσμος που στο παρελθόν δεν είχε καμία προοπτική αναφορικά με το εργασιακό του μέλλον, πλέον η κατάσταση έχει αντιστραφεί και παρατηρήθηκε ότι οι θέσεις εργασίας αυξάνονται διαρκώς, και όλα αυτά είναι απόρροια της τεράστιας αποδοχής που γνώρισε από τον κόσμο το eCig.

Με αφορμή την εκλογή του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, βγήκαν στο προσκήνιο αρκετά θέματα που απασχολούσε την αμερικανική κοινωνία, και ο υπαίτιος ετούτης της κατάστασης είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανέφερε ορθά κοφτά πως όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και δεν επιστρέψουν θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο με αποτέλεσμα να εξαναγκαστούν να γυρίσουν στα πάτρια εδάφη και να σταματήσουν οι Αμερικανοί πολίτες να μένουν χωρίς δουλειά.

Μπορεί μεν ετούτη η κίνηση να φαντάζει σπουδαία, αλλά ο Τραμπ ξεχνάει πως για σοβαρές υποθέσεις όπως η συγκεκριμένη, πρέπει να πάρει την θετική έγκριση της γερουσίας κάτι που μόνο εύκολο δεν φαντάζει, διότι σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα της διακυβέρνησής του έχει δεχθεί τεράστια πλήγματα από το ίδιο του το κοινοβούλιο, το οποίο αρνήθηκε να συμπορευτεί μαζί του στην σκληρή ρητορική που επιβάλλει.

Το Αμερικανικό όνειρο των ατμιστικών επιχειρήσεων τσαλαπατηθηκε το τελευταίο έτος.

Στο διάστημα των τελευταίων 365 ημερών περίπου έχουν συμβεί απρόσμενα γεγονότα τα οποία αντικειμενικά δεν θα τα περίμενε ούτε ο πιο σκληρός επικριτής του ατμίσματος. Μόνο ένα-δύο χρόνια πίσω, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αμερικανικό όνειρο είχε αποκατασταθεί στο όνομα του ατμού. Κατά τα τελευταία 5 χρόνια, οι ΗΠΑ είδαν χιλιάδες vape καταστήματα να ξεφυτρώνουν με την μορφή των startup επιχειρήσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι συνάμα με αυτήν την ανοδική πορεία γεννήθηκαν εκατοντάδες κατασκευάστριες εταιρείες οι οποίες είχαν εντρυφήσει πιο βαθιά στο αντικείμενο και ασχολήθηκαν με τα υγρά αναπλήρωσης, τους ατμοποιητές, τα box mods, τα ανταλλακτικά και γενικώς τα αναλώσιμα.

Συνολικά, η εργατική τάξη άρχισε να παίρνει τα πάνω της και ο φτωχός κοσμάκης πήρε μία μικρή ανάσα οικονομικής βοήθειας, αλλά δυστυχώς δεν προέβλεψαν την αντίδραση των μεγάλων καπνοβιομηχανιών που εδρεύουν στην Αμερική και η αντίδρασή τους έμοιαζε με εκείνη του πληγωμένου θηρίου που επιτίθεται ανεξέλεγκτα κατά πάντων και μία παροιμία λέει όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια.

Εντούτοις τρόπος ζωής του ατμίσματος ξεπέρασε ακόμη και το μεγάλο εμπόδιο των καπνοβιομηχανιών και επέτρεψε στους καπνιστές να σταματήσουν αυτή την θανατηφόρα συνήθεια, κάτι που δεν είχε επιτευχθεί με κανένα άλλο είδος στο παρελθόν. Το μόνο που χρειάστηκε και χρειάζεται ακόμη είναι όλοι οι smokers να πληροφορηθούν για την αληθινή διάσταση των γεγονότων και την υποστήριξη που μπορεί να τους παρέχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, κάτι όμως που δεν το επέτρεψε ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ, τουναντίον τήρησε μία σκληρή γραμμή που θυμίζει εποχές υποανάπτυκτος χωρών.

Εκεί που όλα έδειχναν να πηγαίνουν ρολόι, οι σκληρότατοι περιορισμοί του FDA και η άνευ προηγουμένου φορολογική λαίλαπα των ατμιστικών προϊόντων ήρθε να βάλει την ταφόπλακα σε αυτόν τον πολύπαθο τομέα. Ετούτη η επιθετική διάθεση του οργανισμού την ενστερνίστηκαν και πολλοί πολιτικοί, οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τον FDA, εν ολίγοις, πλέον και με τη βούλα κάθε διενέργεια του οργανισμού εναντίον του eCigarette θα υποστηρίζεται με ιδιαίτερη θέρμη.